Ufuk IRGAŞ

Yıldırım’a bağlı Millet Mahallesi’nde Cumartesi günleri kurulan semt pazarında sebze, meyve ve şarküteri ürünleri, kuruyemiş, giysi gibi yiyecek ve içecekler başta olmak üzere ihtiyaç olan her şeyi bulabilirsiniz. Pazar günleri Demiryolu Caddesi’nde kurulan Pazar pazarıyla adeta yarışan Millet Mahallesi’nin Cumartesi semt pazarını geçtiğimiz hafta sonu Yıldırım Belediye başkanı Oktay Yılmaz ziyaret etti. Pazar esnafıyla teker teker konuşup sorun ve şikayetleri dinleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, koronavirüs kapsamında pazar esnafına eldiven dağıttı.

GÜNDE 2 BİN MASKE

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz geçtiğimiz Cumartesi günü Millet Mahallesi Semt Pazarı’nda bir araya geldiği esnaflara uyarıcı bilgiler verdi. Yıldırım Belediyesi Oktay Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "Sevgili pazar esnafı ve semt sakinleri bildiğiniz üzere Ülkemiz Çin'de başlayıp Dünyaya yayılan Koronavirüs salgınıyla mücadele etmektedir. Halka Hizmet Hakka Hizmet düsturu ile harekat eden Bizler yani yerel yöneticiler üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmek için imkanlarımız dahilinde siz değerli vatandaşlarımızın yanında olup destek vermeye çalışıyoruz. Belediyemiz koronavirüs ile mücadele kapsamında günlük 2 bin maske üreterek ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor" ifadelerini kullandı.

FIRSATÇILARLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Virüsün gündeme geldiği ilk andan itibaren kriz merkezi oluşturarak etkili bir mücadele yürüttüklerini vurgulayan Başkan Yılmaz, “İlçemizin ana arterlerinde, insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerimizde dezenfekte çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu mücadeleye yeni bir boyut kazandırarak bugün itibarıyla maske üretmeye başladık. Kooperatifimiz bünyesinde çalışan kadınlarımız kendi aralarında organize olup, bu süreçte daha aktif görev alarak üretime başladılar. İlk etapta 10 bin maske üreteceğiz. Günlük 2 bin maske üretiyoruz. Maksadımız bir taraftan maske ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak, diğer taraftan ise bu zor zamanlarda insanlarımızın duygularını istismar eden fırsatçılarla mücadele etmek. Burada ürettiğimiz maskeleri kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtacağız. Yine, hastalarımıza öncelikli ihtiyaç sahiplerine ve yaşlılarımıza bu maskeleri ulaştıracağız. Ben burada çalışan kadınlarımıza gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti