Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi
Özkan YILDIRIM
 
• Mudanya Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığınızın yanı sıra Mudanyaspor’unda başkanısınız. Mudanyaspor’da işler yolunda gidiyor mu bu sezon başkanım? Mudanyaspor’la ilgili bilgilerde verirseniz sevinirim?
 
Kuruluşu 1924 olan kulübümüz Bursa'nın en eski ve köklü kulüplerindendir. Bir önceki yönetimde yönetim kurulu üyeliği yaparken, başkanlık görevini devraldım. Sıkıntılı bir süreçte almış olduğumuz takımızı toparlamaya çalışıyoruz. Kulübümüzün kurumsal kimliğini yaratmaya çalışıyoruz. Kurumsal kimliğe kavuşursa işlevi daha rahat olacağı kanaatindeyim. Mudanyaspor’umuzun A Takımı 1. Amatör Küme'de sezonu maalesef yaşanılan şanssızlıklar neticesinde grubumuzda üçüncü olduk. U-11'den U-19'a kadar bütün kategorilerde mücadele etmekteyiz. Bu bağlamda bizim amacımız alt yapıdan gelen çocuklarımızla yukarılara çıkmak istiyoruz, acele etmiyoruz.
KULÜP LOKALİMİZ YAPILIYOR..
Kulüp olarak hedefimiz öncelikle Mudanyaspor’un başını sokabileceği bir kulüp yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdi çok güzel kapalı 1000 metrekarelik yerimiz var orada şuan çalışmalarımız devam ediyor. Altı yatak odası, toplantı salonu, spor salonu ve kulüp lokalimizin olacağı tesisimizi yapıyoruz. Tabi bu tesisimizin hizmete girmesi neticesinde  peyderpey takımımızın eski başarılı günlere uzun vadede geri döndürmek için uğraş vereceğiz.
 
• Peki Başkanım Bursa Büyükşehir Belediyesinden ve Mudanya Belediyesinden beklediğiniz desteği alabiliyor musunuz?
 
MAALESEF DESTEK GÖREMİYORUZ
Türkiye’nin en eski köklü kulüplerinden biri olmamıza rağmen hiçbir destek göremiyoruz, özellikle Büyükşehir'den. Biz ilçemizden, köylerimizden gelen çocuklarımızla takımlarımızı kurmaya çalışıyoruz, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmaya çalışıyoruz sonuç itibariyle. Takımımızın omurgasını bu şekilde oluşturduktan sonra 2-3 tecrübeli arkadaşlarımızı da takıma katarak başarıya ulaşmak istiyoruz.
• Başkanım, Mudanya Stadının da durumu gerçekten içler acısı, bu konuda bir gelişme var mı?
 
MUDANYA BELEDİYESİ’NE VERİLMELİ..
Stadımız Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmiş, maalesef oradan bir destek göremedik. Zemin resmen tarla gibi. Mudanya Belediyesi “verin bana burasını”, ”tahsis edin” , sahayı ,kapalı tribün dahil  her şeyini yapayım diyor. Vermiyorlar. Kendileri de yapmıyor. Şimdi Gençlik Spora veriliyor yine Mudanya Belediyesine vermiyorlar. Mudanya Belediyesi de benim olmayan yeri ben niye yapayım diyor, haklı olarak. Saha biçilecek  kimse sokulmuyor, biz kendimiz biçiyoruz, gübresini, boyasını biz kendimiz yapıyoruz. Stat iki kurum arasında kaldı. Bu bizi üzüyor stadın bu hali bizi çok üzüyor. Göründüğü gibi stadın durumu ortada, zemin tarla olmuş durumda.
 
BAŞKA MUDANYA YOK !!!
•   Peki, Başkanım, Mudanya Belediyesi'nden gerekli desteği görüyor musunuz? 
Önceden beri Mudanya Belediyesi’nin takımımıza desteği azımsanmayacak ölçüdedir ancak biz göreve geldikten sonra, Mudanya Belediyesiyle ikili ilişkilerimizi daha da kuvvetlendirdik. İdari giderler olsun, olabilecek her türlü sıkıntımızda Mudanya Belediyesini yanımızda görmek bizleri çok mutlu ediyor ve sırası gelmişken buradan Mudanya Belediye Başkanımız Sayın Hayri Türkyılmaz'a tekrar tekrar teşekkür ediyoruz.
 
• Altyapı çalışmalarına da hızlı girdiğiniz görülüyor başkanım.
Aynen öyle, Bizim olmazsa olmazlarımızdan biride altyapımızdır. Mudanya’daki çocuklarımıza sahip çıkarak bütün yaş kategorilerinde mücadele etmekteyiz geçen haftada işte yine U17 yaş grubu ligimiz başladı. Bu çocuklarımızla inşallah daha büyük hedeflere koşacağız.
 
• Peki, Başkanım daha başka neler ilave etmek istersiniz?
Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Bursa amatör kulüplerine yapmış olduğu tesis ve diğer desteklerden Bursa'nın en köklü kulüplerinden olan Mudanyaspor’umuzu da  esirgememesini beklemekteyiz. Bütün takımlarımıza başarılar dilediğim gibi geçtiğimiz hafta Elazığ depreminde kaybettiğimiz canlara Allahtan rahmet diliyor ,ulusumuza da baş sağlığı dileklerimi iletmek istiyorum.
Mudanya’daki  STK  çalışmalarıyla öne çıkan Mudanya’mızın  ve Bursa’mızın tanınmış simalarında Sayın Başkan Hikmet İlhan ile bir çok konuya değindiğimiz güzel bir çalışma gerçekleştirdik. Sayın başkana he iki görevinde de başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.