Şehirde ilk etapta 120 noktaya yerleştirilen kumbaralara, vatandaşlar evlerinde kullanmadıkları, tekstil eşyaları ve ayakkabılarını bırakabiliyor. Burada biriken malzemeler yetkili geri dönüşüm firması tarafından her gün toplanarak ayırt ediliyor. Ardından geri dönüşüm firmasına gönderilen atıklar, iplik, polyester gibi malzemeler başta olmak üzere birçok farklı ürünün yapımında kullanılıyor.

120 FARKLI NOKTADA
Yıldırım Belediyesi olarak çevreci bir anlayışla hareket ettiklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Atık haline gelen kullanılmış ayakkabı, giysi ve tekstil ürünlerini değerlendiriyoruz. Vatandaşlarımızın çoğunu çöpe attığı ürünler, tekstil firmasıyla imzalanan protokol kapsamında firma aracılığı ile belirli noktalarda toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Kullanılmış giysi ve ayakkabı atık kumbaraları için hemşehrilerimizin kolay ulaşabileceği 120 farklı nokta belirledik. Çevreyi kirleten farklı atıklara çözüm getirirken ekonomiye de hammadde kazandırıyoruz. İlçe sakinlerimizden de konu ile ilgili hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” diye konuştu.  

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

SORUMLULUK BİLİNCİ
Geri dönüşümün, çocukların gelecekte sağlıklı koşullarda bir yaşam sürmesi için tüm insanlığın yürütmesi gereken önemli bir çalışma olduğunu da ifade eden Başkan Yılmaz, “Yarınlara en büyük mirasımız çocuklarımız, çocuklara karşı en büyük sorumluluğumuz ise onlara daha yaşanabilir, daha yeşil ve kaynakları tükenmemiş bir dünya bırakmak. Çevre sorunlarının çözümü, 7’den 70’e hepimizin el ele vermesi gereken ve toplumsal bilinçle hareket etmemizi gerektiren bir konu. Yıldırım Belediyesi olarak çevre koruma ve geri dönüşümü gelecek nesillerimize karşı sorumluluğumuz olarak görüyor, Türkiye’de örnek ve öncü çalışmalara imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.