Hatice DAL

Nilüfer Belediyesi ile HASVAK paydaşlığında yapılan Nilüfer Belediyesi HASVAK Sağlıklı Yaşam Parkı, Barış Mahallesi’nde açıldı. Özel çocukların da rahatlıkla kullanabileceği şekilde tasarlanan park bin 500 metrekarelik alandan oluşuyor. Parkın açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tüm bireylerin ortak kullanabilecekleri parkları inşa etmeye özen gösterdiklerini belirterek, “Doğa dostu kentimiz Nilüfer’e de kazandırmış olduğumuz bir parkımızın daha açılışını gerçekleştiriyoruz. Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastanelere Yardım Vakfı olan HASVAK Bursa Şubesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projeyle anlamlı bir parkı daha kentimize kazandırmış olduk. Tüm bireylerin huzurla vakit geçirebileceği bu park, bin 500 metrekarelik alanda kuruldu. Nilüfer Belediyesi olarak parkları engelli ya da engelsiz diye bir sınıflandırmaya ayırmıyoruz. Tüm bireylerin ortak kullanabilecekleri parkları inşa etmeye özen gösteriyoruz. Çünkü tüm bireyler bir arada bulunsunlar istiyoruz” dedi.

ÖRNEK KENT NİLÜFER

Açılan bu parkla Nilüfer’deki park sayısının 260’a yükseldiğini kaydeden Başkan Bozbey, 6 parkın da yapımının devam ettiğini dile getirerek, “Vatandaşlarımızın yaşamlarına sporu katmaları ve kaliteli vakit geçirebilmeleri adına projeler yapıyoruz. Sokaklara özgürlük diyoruz. Çocuklarımızın katkılarıyla yapılan ‘Oyun Engel Tanımaz Parkı’ ödül alan bir proje konumuna geldi. Bu parkımızla birlikte Nilüfer’deki park sayısı 260’a yükselirken 6 parkımızın da yapımı devam ediyor. Toplamda ise 820 bin metrekarelik bir alanı oluşturuyor. 82 adet koşu yolumuz mevcut. Temalı parkları, koşu yolları ve yeşil alanları ile örnek ve lider bir kent olmaya devam eden bir kentteyiz. Sağlıklı yaşam parkıyla da engelli ve engelsiz tüm bireylerin nefes alabilecekleri bir parkı oluşturmanın mutluluğunu hep beraber yaşamaktayız” ifadelerini kullandı. HASVAK Genel Başkanı Engin Öztürk ise Bursalılara verdikleri hizmetin heyecanı içerisinde olduklarını dile getirdi. 

AİLELERİNE DESTEK ŞART

Parkların kentlerin nefes alanları olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Ergün Güngör de, “Parklar kentlerin nefes alanlarıdır. Bu park engelli çocuklarımıza ve ailelerine de hizmet edeceği için bu parkın açılışını yapmak bizlere gurur veriyor. Engelli çocuklarımızın sorunları sadece ailenin değil, bütün ülkenin sorunudur. Bu anlamda engelli ailelerine her yönden destek olmak bizlerin görevi… Hükümetimiz son yıllarda bu alanla ilgili büyük çalışmalara imza atmaktadır. HASVAK, Kıbrıs Harekatı’ndan sonra kurulan ve aktif olarak hizmet veren bir vakıf” açıklamalarında bulundu.