90 yaşındaki alzheimer hastası yaşlı adam kayboldu 90 yaşındaki alzheimer hastası yaşlı adam kayboldu
 2019-2020 Eğitim -Öğretim yılı ile birlikte kapılarını açan  Bursa’nın yeni eğitim kurumlarından Özel Bursa Bilim Koleji Anadolu Lisesi ve Ortaokulu'nun Müdürü Sayın Doğan Uçan ile  detaylı  güzel  bir röportaj gerçekleştirdik.
 
 
•      Sayın Hocam, öncelikle sizi tanımak isteriz ?
Tabi ki, memnuniyetle. Ben Doğan Uçan, Kahramanmaraş-Afşin doğumluyum. 2002 yılında Bursa'ya geldim, Bursa'ya geldiğimde 22 yıllık okul müdürüydüm, 2003 yılından itibaren tekrar okul müdürü olarak görev almaya başladım en son Peyami Sefa Ortaokulu Müdürü iken 2016 yılında emekli oldum. 36 yıldır eğitim camiasının  içerisinde çalışmalarımı yürütüyorum. Bunun 34 yılı da okul müdürü olarak geçti.
 
•      Peki sayın hocam Bursa Bilim Koleji ile buluşmanız, tanışmanız nasıl oldu?
Bir tanıdık vasıtasıyla teklif aldım. Aslında emeklilikten sonra çalışmak aklımda pek  yoktu, ancak böylesine güzel bir projeden ayrı kalamazdım. 36 yılın tecrübesini hala çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmak için bu güzel teklifi bu maksatla kabul ettim. İyi ki de etmişim burada kurucularımız olsun, ortaklar olsun gerçekten çok güzel bir aile ortamı içerisinde hizmetlerimizi veriyoruz.
 
•     Hocam bizlere Bursa Bilim Koleji’ni tanıtır mısınız?
Öncelikle şunu söylemek isterim ki eğitim-öğretim alanında atılan her adımın bu millet için memleket için çocuklarımız için faydalı olduğuna inanıyorum. Esas olan da budur, elbette . Bunun içinde Bursa Bilim Koleji adı üzerinde” Bilim Koleji” diyoruz. Bilime değer veren Atatürk'ün “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” ifadesinde yer alan,  ülkemizi Çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmenin yolunun ilimden geçtiğini bilen bir Eğitimci olarak Bursa Bilim Koleji'nde göreve başladık.
    Okulumuzda;
---Devam-Devamsızlık takibi ,
---Veli Bilgilendirme Sistemi,
---Sosyal Etkinlikler,
---Sosyal Sorumluluk Projeleri,
---Değerler Eğitimi,
---Profesyonel Rehberlik Hizmetleri ,
---Bireysel Öğrenci Takibi,
---Kaliteli ve Güncel ders materyalleri,
---Haftalık Değerlendirme Sınavları,
---Aylık Deneme Sınavları,
---Özverili Uzman Öğretmen kadrosu,
---Randevulu Özel dersler ve 
---Zorunlu Sınıf Etütleri 
Gibi tek tek bazı maddeleri değişik eğitim kurumlarında görebilirsiniz ancak  bütün bu hizmetlerin ve olanakların hepsini birden “Bursa Bilim Koleji’nde  bulabilirsiniz.
 
 YILDIRIM YENİ  ‘YILDIZ EĞİTİM’  KURUMU
Bursa Bilim Koleji, yaklaşık 800 metrekare açık alan 3600 metrekare kapalı alana sahip -1 Zemin, 1. kat ve 2. kat olmak üzere toplamda 4 kattan oluşmaktadır. İçerisinde iki okul ortaokul ve Anadolu Lisesi şeklinde düzenlenmiştir. Yaklaşık 9 şubemiz orta okulumuzda, 16 şubemizde lisede olmak üzere toplamda 25 dersliğimiz mevcuttur. Dersliklerimizin yanı sıra Fen Bilgisi laboratuvarı, Bilişim ve Yazılım laboratuvarı, Görsel Sanatlar ve Müzik laboratuvarları olmak üzere birçok sosyal faaliyet alanı da bulunmaktadır. Ayrıca öğlen yemeği verilecek olan yemekhanemiz de mevcuttur. Bunlara ilaveten kış şartlarında -1. katımızdaki Kapalı Spor Salonumuzda beden eğitimi derslerinin verildiği yerimizde de mevcuttur. Türkiye'de herkesin korkusu olan matematik ve yabancı dil derslerini, biz burada çok önemsiyoruz. İngilizcenin  yanı sıra Almanca'yı da kurumunuz ikinci yabancı dil olarak belirlemiş durumdadır. Bu bağlamda ortaokul ve lisemizde Almanca'yı seçmeli ders olarak koyduk. Eğitim-öğretim alanındaki faaliyetlerimizin yanı sıra sosyal faaliyetler bakımından da Okulumuz öğrencileri oldukça şanslıdır. Özellikle 5.- 6. ve 9.- 10. sınıflarımızda tamamıyla sosyal faaliyetlere ağırlık vermeyi planlamaktayız.  Hem akademik hem sosyal faaliyetleri Okulumuzdaki öğrencileri robotlaştırmadan Çağdaş devletlerin seviyesine yükseltmek için eğitim ve öğretimlerinin yanı sıra herkesin kabiliyeti çerçevesinde yeteneklerini ön plana çıkartacak şekilde sosyal faaliyetleri de canlı tutacağız.
 
UZMANLAŞMIŞ EĞİTİM KADROMUZLA ÇOK İDDİALIYIZ
 
•      Doğan hocam bizlere okulunuzun eğitim kadrosuyla ilgili ne gibi bilgiler verebilirsiniz?
Hiçbir okulda bulunmayan özellikle ana branşlarda Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal Bilgiler derslerinden her birinde 3’er öğretmenimiz mevcuttur. Şu andaki mevcudumuzun çok çok üzerinde bulunmaktadır. Bunun anlamı şu;  Biz önce insan diyoruz insan olmadan hiçbir şeyin olamayacağına inanıyoruz. Bunun için de kurucu müdürümüz Hayrettin Bey olsun, ortaklarımızdan Naim Bey olsun bu konuda her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını bizlere ifade ettiler. Biz de bu doğrultuda, eğitim ve öğretime katkı yapacak öğretmenlerimizin hepsini şu anda tamamıyla sözleşmelerini yaptık. Güzel bir eğitim kadrosu oluşturduk, öğretmenlerimizin en az eğitim öğretim alanında 5 yıllık donanıma, tecrübeye sahip olmalarına dikkat ettik ve bu arkadaşlarımızla anlaştık. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kurum olarak rehberliğe çok önem veriyoruz yeni kurulmuş ve açılan okulumuzda 2 rehber öğretmenimiz var. Bu pek karşılaşılan bir durum değil. Ama biz önce insan dediğimiz için ve her şeyden en iyi bilen insanların, sözleriyle, deneyimleriyle, davranışlarıyla hareket bulacağına inandığımız için önce rehber öğretmen diyoruz. Rehberlik  bir Matematik kadar, bir  Türkçe kadar, bir Fizik-Kimya kadar önem verdiğimiz bir alandır. Çünkü çocuklarımıza rehberlik edecek, yön verecek, yol haritasını çizecek rehber öğretmenlerdir.
 
•     Sınıf mevcutlarınız ile ilgili planlamalarınız nasıl?
 
15’i GEÇMEYECEK
Bursa'da en az mevcutlu sınıf profiliyle karşılaşacağınız okullardan biriyiz. Bu konu bizim için çok önemlidir. Sınıf  mevcutlarımız asla 15'i geçmeyecek ve bu şekilde dizayn ediyoruz ve bunu ayrıca velilerimize taahhüdünü veriyoruz.
Fiziki yapı anlamında okulumuz Yıldırım İlçesi ve  Millet Mahallesi'ndeki en iyi okullardan  biri olduğunu rahatlıkla  söyleyebilirim.  Sınıflarımızın aydınlık oluşu  olsun, ferahlığı olsun, havadarlığı olsun, genişliği olsun, koridorların giriş çıkışlar için uygunluğu kantinin ve yemekhanenin konumu ve durumu bakımından olsun çevremizde ki en iyi okul olduğunu düşünüyorum.
 
•      Son olarak  velilerimize neler söylemek istersiniz?
 
Şunu unutmasınlar ‘Çocukları bizlere emanetleridir’. Bu bağlamda geleceğimizde çocuklarımıza emanettir. Eğitim ve öğretimin en iyisini onlara vereceğimizden emin olsunlar bizde kesinlikle emanete hıyanet etme düşünce yapısı yoktur. Bu bağlamda uzman eğitim kadromuzla çocuklarımızın, gençlerimizin en iyi eğitimi almaları için elimizden gelecek her türlü çabayı göstereceğimizden şüpheleri olmasın. Bütün velilerimizi, çocuklarımızı Millet mahallemizdeki okulumuza bekliyoruz, gelsinler bu fırsatı değerlendirsinler.      Tamamen yeni binasıyla ve deneyimli eğitim kadrosuyla 2019-2020 eğitim öğretim yılı ile birlikte Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi'nde hizmet vermeye başlayan Bursa Bilim Koleji Anadolu Lisesi ve Ortaokulu Müdürü Doğan Bey’e  kurucu müdür Hayrettin Bey'e ve ortaklardan Naim Bey'e Yıldırım İlçemize böyle müstesna bir eğitim kurumu kazandırdıkları için bizler de tebrik ediyoruz…
İletişim Bilgileri;
Millet Mahallesi, Şüheda Caddesi No:10/A
0 546 666 29 38 
0 542 222 35 51
www.bursabilimkoleji.com
YILDIRIM / BURSA