Geride kalan Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramı’na kavuşmuş olmanın mutluluğu içerisinde tüm Müslümanlara sevinç ve huzur dolu bir bayram dilediklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İnsanları birbirine yakınlaştıran, günlük sıkıntılarından uzaklaştıran, topluma umut ve sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan ve gönüllerdeki kırgınlıkların yumuşamasına vesile olan Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi. Bayramların toplumsal değerleri ve dayanışma duygularını sağlamlaştırmanın yanı sıra gelecek nesillere aktarılacak önemli bir miras olduğunu işaret eden Edebali, “Dini bayramlarımız sayesinde birlik ve beraberliğin ne kadar kıymetli olduğunu daha iyi idrak ediyoruz. Bayramlaşmalar sayesinde hayatın olağan akışında zaman ayıramadığımız yakınlarımızı ziyaret ediyor, büyüklerimizin hayır dualarını alıyoruz. Bayramlar aynı zamanda geleneklerimizi ve kültürümüzü gelecek nesillere taşımamız için önemli bir fırsat. Aile olgusu, akrabalık ilişkileri güçlü toplum yapımızın temelini oluşturan en sağlam yapıdır. Kadim medeniyetimizin ve inancımızın bizlere mirası olan değerleri çocuklarımıza aktararak sarsılmaz toplum yapımızı yarınlara taşımalıyız. Öte yandan her Kurban Bayramı yaşanan kötü görüntülerin tekrarlanmayacağına ve vatandaşlarımızın ibadetlerini kurban kesim yerlerinde gerçekleştirme konusunda duyarlılık göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.
Bayramların, minnet borcu bulunan insanlarla kucaklaşmak adına önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Edebali, “Vatanımızın birlik ve beraberliği için canından ve bedeninden fedakarlık yapan kahramanlarımıza olan borcumuzu ödememiz elbette mümkün değil. Geride bıraktıkları emanetlerini kendi ailemizden farklı görmeden şehit yakınlarını, gazilerimizi ve ailelerini ile kucaklaşmalı, şehitliklerde bizlerden bir dua bekleyen kahraman şehitlerimizin ebedi istirahatgahlarını ziyaret etmeliyiz. Ayrıca yaşlı bakım ve tedavi merkezlerinde yol gözleyen yaşlılarımızın yalnız olmadıklarını göstermek adına bayramda ellerini öpmeliyiz, bayramın tadını en iyi şekilde çıkaran çocuklarımızı sevindirmeli ve bakım evlerindeki evlatlarımızı bağrımıza basarak mutlu bir bayram geçirmelerini sağlamalıyız. Ülkemizin ve İslam Coğrafyası’nın daha refah bir gelecek için bayramı boynu bükük geçiren kimse kalmadan kenetlenmeye ve kucaklaşmaya ihtiyacı var ” ifadelerini kullandı.
Arakan’da Müslümanlara karşı yapılan katliamların kendilerini derinden yaraladığını ifade eden Edebali, “Bizler daima mazlumun ve mağdurun yanında yer alarak zulme karşı duran bir inancın ve kültürün temsilcileri olarak dünyanın neresinde olursa olsun, zulme sessiz kalamayız. Geçmişte Bosna Hersek’te, Somali’de, Gazze’de, Mescid-i Aksa’da, Suriye’de ve daha bir çok yerde mazlumlara karşı yapılan zulme gözlerimizi kapamadık. Arakan’da yaşayan Müslümanlara karşı yapılan insanlık dışı uygulamalar Kurban Bayramı öncesinde bizleri derinden yaraladı. Bu gün orada yaşananlara da sessiz kalmamız mümkün değil. Batı’nın her zaman olduğu gibi Arakan’da da Müslümanlara karşı yapılan insanlık dışı uygulamalara sessiz kalması, konu Müslümanlar olunca ne kadar çifte standart sahibi olduklarının bir göstergesi. Yaşanan insanlık ayıbının bir an önce son bulmasını Cenab-ı Hak’dan niyaz ediyor, Kurban Bayramı’nın şehrimize, ülkemize, İslam Alemi ve tüm dünyaya huzur, barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.