Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçenin yarınlarını kurtaracak kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Edebali, “Mevlana, sadece Yıldırım’ın değil, Bursa’nın en dikkat çeken alanı olacak. Mevcut yakın çevre yolları ve diğer ana ulaşım akslarıyla Mevlana Mahallesi kolay erişilebilir bir yer olacak. Yaklaşık 40 bin insanımız elektrik ve suyu dolaylı yollardan kullanıyor. Kentsel gelişim alanı ilan edilen bölgelere 10 yıllığına elektrik ve su verilmesi için milletvekillerimizle ve bakanlarımızla görüşerek 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un çıkmasına katkı koyduk. Ancak elektrik ve su vermek evlerimizi kurtarmaz. İlçemizin esas sorunu plansız yerleşim alanları” şeklinde konuştu.
Kentsel dönüşümde insanların hayatına uygun alanlar yoksa başarıyı yakalamanın mümkün olmayacağını vurgulayan Başkan Edebali, ”Hedefimiz, gecekonduda oturan vatandaşlarımızın kentsel dönüşümden sonra da yine aynı bölgede yeni konutlarda yaşamasıdır. İnsanların mağdur olmayacağı ve dönüşümün gerçekleşeceği bir modeli ortaya koyduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/1000 ölçekli planlarda dönüşüm yetkisi verdiği Türkiye’deki sayılı belediyelerden biriyiz. 624 daire 130 işyeri bulunan inşaat alanının tüm mühendislik projesi tamamlanarak açık ihaleye çıkıldı. Dönüşüm tamamlandığında bölge yalnızca Yıldırım’ın değil, Bursa’nın en dikkat çeken alanı olacak. Projenin sonunda Türkiye’deki dönüşüme örnek bir çalışma ortaya koymuş olacağız” şeklinde konuştu.
Başkan Edebali, “Kentsel dönüşümün başarılı olduğu yerlerde vatandaş ve belediyenin yakın işbirliği gerçekleştirerek bu başarıyı elde ettiklerini görüyoruz. 2017 yılı içerisinde Yıldırım’ın birçok bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları başlamış olacak. Vatandaşı mağdur etmeden tamamlanacak kentsel dönüşüm iftihar kaynağımız olacak” ifadelerini kullandı.