Korona Virüsü ile mücadele ettiğimiz bu günlerde, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için kurulan Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli, gönüllü olarak katılan eğitimci teşkilat mensupları, dışarıya çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını giderip destek oluyor. Sadece Bursa’da değil, ülke genelinde de gönüllü ordusu olan bir teşkilat olduklarını belirten Acar, “Bazılarının "Vefa Destek Gurubu" uygulamasına katılmama, sabote etme girişimlerine karşı; “Biz bu günler için varız. Devletimizin yanında, milletimizin hizmetindeyiz. Bugün değilse ne zaman” anlayışı ile süreci omuzlayan teşkilat mensuplarıyla huzur duyulur, gurur duyulur” dedi.

Ayrıca Acar, korona virüs ile mücadele kapsamında, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde, görevine devam eden personel ile vefa destek ekiplerinde gönüllü görevli eğitim çalışanlarını ziyaret ederek, verilmek üzere maske, eldiven ve dezenfektan dağıtımı yaptıklarını açıkladı.

Özellikle, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere diğer yabancı ülke devletlerinin de Covid-19 karşısında nasıl kötü durumda olduğunu görüyoruz diyen Başkan Acar, “Hamdolsun, devletimiz milletine, milletimiz devletine sahip çıkıyor, yardımlaşıyor. Ülkece yaşadığımız olağanüstü bu süreçte okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmen, memur velhasıl tüm eğitim çalışanlarımız topyekûn, valilikler ve kaymakamlıklarca oluşturulan “VEFA SOSYAL DESTEK” gruplarında gönüllü çalışarak, sokağa çıkma yasağı olan vatandaşlarımızın erzak ya da maaş çekme konusunda ihtiyaçlarını gideriyor” dedi. Eğitim Bir-Sen olarak, yaşanılan bu virüs mücadelesinde, çalışmalara devam edileceğinin, hiçbir sorumluluktan kaçınılmayacağının altını çizen Acar, “Eğitim Bir-Sen Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan’ın “Bütün Giysileri Yırtsak Yeridir. Yeter Bize Vefa Elbiseleri” sözlerinin yansımasını tüm illerimizde görebiliyoruz. Bursa'da da merkez ve ilçelerinde Sosyal Destek Gruplarında gönüllü görevli olarak katılan yüzlerce eğitimci arkadaşımız;  65 yaş ve üzeri büyüklerimize hizmet etmek için sosyal destek ekiplerinin yanında iletişim ekipleri, seyahat belgesi ve sosyal yardımlaşma vakfı ekiplerinde görev başındalar. Böyle bir zaman diliminde görev alarak büyüklerimize karşı gösterdikleri vefalı davranışlarından dolayı kendilerini bir kez daha tebrik ediyoruz. Seferberlik halinde görev ifa eden eğitimci ordumuzdan Rabbim razı olsun, seyyiatlarını hasenata tebdil eylesin inşallah” sözleriyle sonlandırdı.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu