“İki halkın birbirine yakınlaşması; eski acıların, yaraların iyileşmesi ve kapanması için birlikte dua edip, yemek yersek ve eğlenirsek olur. Birbirimizden uzak kalırsak eski anıları arkamızda bırakamayız, ileriye doğru da ilerleyemeyiz” diyen Lambriniadis inanç turizminin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Filistin’de yaşanan insanlık dramı hakkında da konuşan Bursa Metropoliti Lambriniadis, “Bir din adamı olarak bizim yapabileceğimiz şey dua etmek. Duanın etkisine ve gücüne inanıyoruz. Her ne kadar değişik bakış açısından görsek de aynı Allah’a dua ettiğimiz için dualar bizi birleştiriyor. Kudüs Patrikhanemize bağlı olan bütün Ortadoks Hıristiyanlar Filistinlidir. Müslüman kardeşlerimizin acısı olduğu gibi bizim de acımız aynıdır. Çünkü orada zulüm gören halk sadece Müslüman halkı değil, Filistinli Ortadoks halkı da aynı durumu yaşıyor. Onun için Kudüs Patriğimize destek veriyoruz ve din adamları olarak bunu yapabiliyor ve dua ediyoruz” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de “Biz dostluk adına ve geçmişte de yakın bağları olan ve bu coğrafyada birlikte ağlayıp birlikte gülen insanlar olarak kültürel eserlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu ilişkiler, bu dostluklar bizlerin aslında dünya barışına da hizmet ettiğinin göstergesi. Biz dünya barışına hizmet ediyoruz aslında” dedi.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldığının da altını çizen Başkan Bozbey, bütün dünyaya barış gelmesini istedi.