Bulduğu her fırsatta mahalle ve esnaf ziyaretleri düzenleyerek vatandaşlarla iç içe olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Alacahırka Mahallesini ziyaret ederek halkın sıkıntılarına kulak verdi. Mahallede duyulan ihtiyaçları birinci ağızdan dinleyen Başkan Dündar, vatandaşlara Soğanlı ve Demirkapı kentsel dönüşüm projeleri hakkında da bilgiler verdi.
Bursa’nın en eski yerleşim bölgelerinin Osmangazi ilçesi sınırları içerisinde yer aldığını belirten Başkan Dündar, “Bursa’nın en eski yerleşim yeri olmanın dışında, Osmangazi en fazla göç alan bölgesi. Yoğun göç sonucunda oluşan çarpık ve plansız yapılaşma ise ilçenin en büyük meselesi. İnşallah, son 50 yıldır biriken ve kangren haline gelmiş bu meseleye kentsel dönüşüm çalışmaları ile son vereceğiz” dedi.
Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde somut adımları tek tek attıklarını ifade eden Başkan Dündar, “Soğanlı’da 42 hektar alanda yapılacak olan kentsel dönüşümün15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan 1`inci etap 1`inci kısım ihalesini yaptık. İhaleye katılan firmaların tekliflerini incelenmesinin ardından kesin kararı vererek ihaleyi sonuçlandıracağız. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından firmaya yer teslimi yapılarak projenin temeli atılacak” diye konuştu.
Başkan Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların başlamasının ardından vakit kaybetmeden Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ağırlık vereceklerini söyledi. Demirkapı Kentsel Dönüşümü konusunda hazırlanan projeleri incelediklerini belirten Başkan Dündar, bölgenin yapısına en uygun projeyi hazırlayarak, gerek Osmangazi’ye gerekse de Bursa’ya büyük değer katacaklarını ifade etti.