Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Belediyenin sosyal medya hesaplarından yayınlanan programda duayen sanatçı Erdinç Çelikkol, izleyicilerle hatıralarını paylaştı. Türk Sanat Müziği’ne yüzlerce beste kazandıran Çelikkol, “Çocukluk dönemimde rahmetli amcam Rafet Çelikkol, beni müziğe yönlendirdi. Onunla sık sık gezeklere giderdik. Gezekler, o dönemde Bursa’nın simgesiydi. 1951 yılında Türk Musikisi Derneği’nde müzik hayatına adım attım. 1958 yılından sonra ise İstanbul maceram başladı. Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde, Emin Ongan hocamdan çok şey öğrendim” dedi.

“SON NEFESİME KADAR ÖĞRENCİYİM”

Musikinin büyük bir aşk ve duygu olduğunu vurgulayan Erdinç Çelikkol, “Ben son nefesime kadar öğrenciyim. Bana göre oldum demek, bitmek demektir. Sanatçının emeklisi olmaz. Araştırmalı ve meraklı olmalıyız. Hayatım boyunca müzik alanında insanlara faydalı olabilmek için elimden geleni yaptım. 1983 yılında Ekrem Barışık öncülüğünde Bursa’da ilk konservatuvarı kurduk. Eğitim ile birlikte müzikte disiplin oldu. Tüm zorluklara rağmen binlerce öğrenci yetiştirdik. Onlarla iftihar ediyorum” diye konuştu.

“MÜZEYYEN SENAR’IN SÖZÜ SENETTİ”

TRT repertuarında 347 eserinin kayıtlı olduğunu belirten Çelikkol, “1991 yılında ‘Gel Gönlümü Yerden Yere Vurma Güzel’ bestem yılın şarkısı seçildi. Müzeyyen Senar, konservatuvar çalışmalarımıza sık sık gelirdi. Onun sözü bizim için senetti. Yıllar, böylece geçip gitti. Bunları yaşamaktan dolayı çok mutluyum. Ayrıca uzun zaman sonra bu platformda izleyiciyle buluşmak beni heyecanlandırdı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.