9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında Kartal´da düzenlenen seminerde, Kartal Lütfi Kırdar Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Fidan sigaranın zararlarını anlattı.

Kartal Belediyesi tarafından, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında sigaranın zararlarının masaya yatırıldığı, ‘Şimdi Söndür Geleceğini Yakma´ semineri gerçekleştirildi.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi´nde düzenlenen seminere, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Mermertaş, Kartal Lütfi Kırdar Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Fidan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Doktor Fidan, seminer boyunca vatandaşlara sigaranın zararları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda sigarayı bırakma yöntemleri hakkında vatandaşlara bilgilendiren doktor, burada vatandaşların sorularını da yanıtladı.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Mermertaş yaptığı konuşmada, “Bu tür halkı bilgilendirme zaman zaman birçok etkinliği gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bugün de onlardan biriydi. Bana göre de iyi oldu. Bir kişiyi bile sigaradan kurtarmak önemli bir şeydir bizim için. Programın vatandaşlarımız için çok yararlı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Mermertaş, Doktor Fidan´a seminere katılımlarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.