Hafta kapanışında BDDK'nin getirdiği ticari kredilere ilişkin döviz şartı düzenlemesi sonrası 17,35 seviyelerinden 16,07'ye kadar gerileyen dolar/TL paritesi bu sabah dünün kapanış seviyeleri olan 16,50-16,55 seviyelerinden işlem görüyor. Euro/TL ise 17,52 seviyesinden yatay işlem görüyor.

Dün dalgalı seyreden Asya borsaları ABD borsalarının gerileme trendine katılırken, brent petrol fiyatları ise geçen haftaki keskin düşüşün ardından tırmanmayı sürdürerek 112,60 seviyesinden işlem görüyor.

 

ASGARİ ÜCRET TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya geleceğini ve çalışmayı hafta sonuna varmadan bitireceklerini duyurdu.

Erdoğan, NATO görüşmelerinden dönünce yeni ücreti kamuoyuyla paylaşacaklarını da duyurdu.

Türk Lirası mevduatlarına talebi teşvik etmek, birikimlerin Türk Lirası mevduat ve katılım hesaplarında tutulmasını sağlamak amacı ile stopaj indirimlerinde süre 6 ay daha uzatıldı.

1445330.jpg

GAZPROM SEVKİYATA YENİDEN BAŞLADI

Rus doğal gaz devi Gazprom, 21-28 Haziran tarihlerinde yapılan planlı bakım çalışmalarının tamamlandığını ve TürkAkım boru hattı üzerinden gaz sevkiyatının yeniden başladığını duyurdu.

MAY Tohum’dan üreticilere eğitim desteği MAY Tohum’dan üreticilere eğitim desteği

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Dış Politika Danışmanı Yuri Ushakov ise Putin’in kasım ayında Endonezya’da düzenlenecek G20 Zirvesi’ne katılmayı planladığını açıkladı.

DÜNYADAN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'da düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile 4'lü toplantı yapacak.

1324944.jpg

Son 12 toplantısında da faiz artıran Macaristan Merkez Bankası'nın yeni kararı izlenecek. Analistler saat 15'te yapılacak toplantıdan 50 baz puan daha artış gelmesini bekliyorlar.

ABD'de öncü mal ticareti ve toptan stok verileri ve P Case Shiller ve FHFA tarafından hesaplanan konut fiyatları yayımlanacak.

NÜKLEER GÖRÜŞMELER YENİDEN BAŞLIYOR

ABD'nin eski başkanı Barrack Obama tarafından başlatılan ve halefi Donald Trump tarafından sona erdirilen İran Nükleer Görüşmeleri Katar'ın Doha şehrinde yeniden başlayacak.