Semih ŞAHİN

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti 6. Olağan İl Kongresi için geldiği Bursa’da, TOFAŞ Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlara seslendi. Kongrelerin bir düğün ve şölen havasında geçtiğini belirten Başbakan Yıldırım, "Allah sizlerden razı olsun. Bu sevginiz, bu coşkunuz, muhabbetiniz daim olsun. Birliğimiz kardeşliğimiz daim olsun. Türkiye; bölgede var olan, terör, kaos, Suriye ve Irak'ta devam eden iç savaş ve bütün bu olumsuzluklara rağmen sizlerin sayesinde, milletimiz sayesinde dimdik ayakta" dedi.

100. YIL HEDEFLERİ

Türkiye'nin bir yandan kumpaslara, darbelere, vesayet odaklarına meydan okurken, mücadele verirken, diğer yandan kalkınması için hedeflerine yürüdüğünü hatırlatan Yıldırım, "Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerini yakalamak için liderimiz Recep Tayip Erdoğan önderliğinde yolumuza devam ediyoruz. 2019’da yeni bir destan yazacağız. Allah sizden razı olsun" diye konuştu. Yıldırım, daha sonra İl Kongresi’ne katılmak üzere salona geçti. Kongreye Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yanı sıra Bursa milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

HİÇBİR MİLLETİN DÜŞMANI DEĞİLİZ

Partililere seslenen Yıldırım, “Bizim siyasetimiz zalime karşı mazlumun yanında olmaktan asla çekinmeyen bir siyaset. Hiçbir milletin düşmanı değiliz. Herkese dostuz” dedi. “Milletimiz 15 yıldır bu yüzden Türkiye’nin yönetimini AK kadrolara teslim ediyor, Recep Tayyip Erdoğan’a teslim ediyor” diyen Yıldırım, “Allah’a hamdolsun, milletimizle el ele vererek hem siyasi hem ekonomik istikrarı sağlayarak bugünlere geldik. Dünyanın en güçlü ekonomilerinin bile krize girdiği bir dönemde Türkiye büyümeye, kalkınmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ KİMSE KESEMEYECEK

AK Parti’nin her zaman milletle beraber yürüdüğüne dikkat çeken Yıldırım, “İstiklalimizi, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi tehdit eden bütün şer odaklarına karşı mücadelemiz devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti’ni artık hiç kimse hiçbir güç darbeyle, terörle, tuzaklarla durduramayacak. Yürüyüşünü kesemeyecek. Türkiye’nin ekonomisi sağlam, istikrarlı. Yıllardır atlattığımız nice badirelere rağmen kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerini bertaraf ediyoruz. Mehmetçiğimiz Afrin’de destan yazıyor” dedi. “Bizi Afrin’e götür” sloganları üzerine Yıldırım, “Gençler! Şimdi orası avuç içi kadar yer. Kahramanlarımız gereken neyse yapıyor. Ama ihtiyaç olduğunda biliyorum ki 81 milyon vatan evladı bu bayrak için, bu vatan için dimdik hazır olacak. Sizlere güveniyoruz” yanıtını verdi.

EMPERYALİSTLER ASLA  AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAK

Afrin operasyonuna değinen Başbakan Yıldırım, “Sadece hudutlarımızın güvenliğini sağlamakla kalmayacağız. Aynı zamanda mazlum ve mağdur milletlerin, bütün kardeşlerimizin de güvencesi olacağız. Bunu, her şeyden önce vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için yapacağız” dedi ve şöyle devam etti: “Suriye topraklarında yuvalanan teröristlerin yarın daha büyük belaya sebep olmaması için yapacağız. Bölgedeki acının son bulması için yapacağız. Suriyeli kardeşlerimizin işgal edilen vatanlarına geri dönmeleri için yapacağız. Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için yapacağız. Terör örgütlerini maşa olarak kiralık şebeke olarak kullanan emperyalistler bölgede asla amaçlarına ulaşamayacak. Türkiye’nin dostluğu değerlidir. Bunu kaybedenler, hüsrana uğrar, perişan olurlar.”

YERLİ OTOMOBİL 2019’DA

Bursa’nın sanayi ve üretim şehri olduğunun altını çizen Yıldırım, “Bursa Türkiye ekonomisinin lokomotifi. Bursa, üretim, yatırım, yenilik ve tasarım demek. Bursa otomotivin başşehri. Otomotiv üretimi, yan sektörleriyle birlikte sanayi açısından ihracat açısından çok önemli. Türkiye, son 15 yılda otomotiv üretiminde Avrupa’da 5, dünyada 15. sıraya yükseldi. 2017 yılında toplam otomotiv üretimi 1,5 milyarı aştı. Böylece Türkiye’nin en büyük ihracat kalemini otomotiv ihracatı oluşturuyor. 2017 yılında 28 milyar dolar ihracat yaptık. Yerli otomobil üretmek, ülkemiz açısından artık mesele değil. Bir mecburiyete dönüştü. İnşallah bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanımız bizzat yerli otomobil projesini takip ediyor. Yerli otomobilin ilk örneğini 2019’da, seri üretimini de 2021’de bitirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Evlatsız yaşanır vatansız yaşanmaz

Başbakan Binali Yıldırım’ın Bursa programını takip eden kahraman polis Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, "Bizim duamız Mehmetçikler için. Evlatsız yaşanır, vatansız yaşanmaz. Gönlümüz ve dualarımız Mehmetçikle. Beni götürseler ben de giderim. Ben her zaman göreve hazırım. Ben bir evladımı vatana kurban verdim. 6 evladım daha var. Ben de dahil vatana kurban olsun" dedi. Başbakan Yıldırım, şehit babasıyla yakından ilgilendi.Bursa 2019’da da desteğini gösterecek

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da AK Parti Bursa 6. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Bursa’nın AK Parti iktidarları döneminde çok büyük yatırımlarla tanıştığını belirterek, şunları söyledi: “Bursa’nın çehresi değişti. Tüm Bursa’mız adına Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bursa’mız da partimize olan desteğini geçtiğimiz 12 seçimde büyük bir destekle hep gösterdi. Emin olun ki 2019’un taşlarını döşediğimiz bugünlerde de partimize olan desteği artarak devam edecektir. Hiç şüpheniz olmasın. Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın büyük bir Türkiye ideali vardır. Mazlumların ve mağdurların yanında olan, ekonomisiyle büyümüş, bölgesinde ve küresel anlamda çok güçlü bir Türkiye hayali vardır. Bütün milletimizle beraber Bursa insanımız da bu hayali ve idealini paylaşmaktadır.”AK Parti geleceğin partisi

“Bu millet demokrasi kahramanlarıyla beraber Cumhurbaşkanımızın bir çağrısıyla sokaklara dökülerek iradesine ipotek koymak isteyenlere bu ülkeyi teslim etmediler ve asla teslim etmeyeceklerdir” diyen AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman da, “Bursa, geçmişin hatıralarına olduğu gibi geleceğine de sımsıkı sahip çıkan bir şehirdir. Tıpkı Bursa gibi AK Parti de geleceğin partisidir. Türk milletinin tarihiyle kültürüyle değerleriyle olduğu kadar devletiyle kurduğu güçlü bağın da sembolüdür. AK Parti’yle başlayan değişim ve dönüşüm Bursa tüm ilçeleriyle beraber ayağa kalkıyor, tamamlanan ve devam eden yatırımlarıyla beraber artık dünyanın yıldızı gibi parlayan şehirlerinden birisi oluyor. Hemen her alanda yapılan yatırımlardan dolayı cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza şükranlarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Burkay'ın acı günü

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay'ın kardeşi Ahmet Tevfik Burkay'ın vefatı sebebiyle Başbakan Binali Yıldırım'ın Bursa'da katılacağı iş dünyası programı iptal oldu. İbrahim Burkay'ın bir aydır İstanbul'da tedavi gören kardeşi Ahmet Tevfik Burkay dün hayatını kaybetti. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, "BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın kıymetli kardeşi Ahmet Tevfik Burkay Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın katılımlarıyla Merinos AKKM'de gerçekleştireceğimiz iş dünyası buluşması Yönetim Kurulu Başkanımızın kardeşinin ani vefatı sebebiyle Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda iptal edilmiştir. Cenaze programı netleştiğinde ayrıca bilgi verilecektir" denildi. Bu arada, İstanbul’da bir süredir kanser tedavisi gören Ahmet Tevfik Burkay’ın cenazesi bugün Ulu Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı’na defnedilecek. Ahmet Tevfik Burkay (51), evli ve 2 çocuk babasıydı.