Özel gereksinimli (Otizm, Atipik Otizm, Down Sendromu, Zihinsel Engel tanili) çocuklar için Bursa Doruk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, Osmangazi BIST Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde Bursa Down Kardeşliği Derneği'nin de katkılarıyla büyük bir festival düzenlendi. Toplum içerisinde özel gereksinim durumlarından dolayı sosyal aktivitelere katılım konusunda sınırlılıklar yaşayan çocuklar ve aileleri bu festivalde birçok deneyimi ilk kez yaşadı. Yaklaşık 350 özel gereksinimli bireylerin katıldığı festival yoğun ilgi gördü. Festivalin ilki 2018 yılında düzenlenmiş olup, 2019 yılında da ikincisiyle geleneksel hale gelip Pandemi sonrası 3.Geleneksel festival olarak gerçekleşmiş olup aynı zamanda Türkiye'de bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi olarak gerçekleştirilen en büyük festival olma özelliği taşıyor.

O SES TÜRKİYE YARIŞMACILARI SAHNE ALDI

Festivalde O Ses Türkiye yarışmasında başarılı performans sergileyen Bursalı Sanatçılar Buse Türker ve Emirhan Uçar o gün çocuklar ve aileleri için gönüllü olarak sahne aldı. Bursa Ertuğrulgazi mehter takımı gösterisi, illüzyon gösterisi, jonglör gösterisi, Hacivat Karagöz Tiyatro Oyunu, Bursa Down Kardeşliği Derneği Down Sendromlu bireylerden oluşan Dansın Melekleri grubu dans gösterisi, palyaçolar, ikramlar ve çocuklar için hazırlanan animasyonlarla festival doruğa ulaştı.

DANSIN MELEKLERİ FARKINDALIK YARATTI

Festival alanında özel çocuklar ve aileleri için 10 çeşit ücretsiz ikram da bulunuldu. Dondurmadan çiğ köfteye, simitten limonataya, çikolatadan pamuk şekere kadar farklı farklı stantlarda yapılan ikramlarla özel çocuklar için gerçekleştirilecek en büyük festival olma özelliği taşıyor. Festivalde Down sendromlu çocuklardan oluşan 'Dansın Melekleri' grubu da hem dans performanslarıyla hem de sanatçıların arkasındaki koreografileriyle toplumda farkındalık yaratarak fırsat verildiğinde neler başarabildiklerini göstermiş oldular.

‘FARKLILIKLARIMIZA RAĞMEN BİRİZ’

Festivale öncülük eden Serdar Sütlüdere, aynı çalışmalarla özel çocukların hayatına dokunmaya devam edeceğiz diyerek “Bugün Türkiye'nin en geniş katılımlı ve içerikli özel çocuklar festivali olan DorukFest'in 3.sünü gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi tarafından düzenlenen en büyük festival ve bu festivalde çocuklarımızla ailelerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. İkramlarımız, sürprizlerimiz ve sahnedeki etkinliklerimizle Özel Bursa Doruk Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak pandemi sonrası da festival geleneğimizi sürdürmek hepimize çok iyi geldi. Özellikle sosyal ortamlardan pandemi ve özel gereksinimleri nedeniyle uzak kalan aile ve çocuklarımızın bugün tekrardan hayata merhaba dediğini hissediyorum. Ayrıca Osmangazi Bist Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğencileri de bizlere kapılarını açarak bu festivale en iyi ev sahipliğini yaptılar. Gün sonunda sahne alan Emirhan Uçar ve Buse Türker ise bence günün gerçek anlamda finaliydi. Eğlenmeyi, dans etmeyi, mutlu olmayı ne kadar da özlemişiz ve aslında yine fark ettim ki bizler farklılıklarımıza rağmen ne kadar da biriz” ifadelerini kullandı.

‘SAHNEDE BENİM OĞLUM DA VARDI’

Bugün sahnede benim oğlum da vardı diyen Sütlüdere, “Oğlum üç buçuk yaşında Down sendromlu bir çocuk. Özel çocuklara eğitim verdiğim meslek hayatımın 13. yılında bana da nasip olmuş bir melek. Ayrıca Down sendromlu çocuklardan oluşan Dansın Melekleri de aslında fırsat verildiğinde özel çocukların neler başarabileceğinin en büyük ispatı. Ben bir kurucu, bir eğitimci ve aynı zamanda bir özel çocuk babası olarak hayatta ne istiyorsak bugün onu yaşadık ve yaşatmaya çalıştık. Bundan sonraki yıllarda da aynı çalışmalarla özel çocuklarımızın hayatına dokunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.