Özkan YILDIRIM

****Öncelikle bizleri, ekibimizi Erikli Mahallesi'nde bulunan bu ferah olduğu kadar nezih işletmenize konuk edip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum Ekrem Bey. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında Dönerci Yunus’un kuruluşu ve bu güzel kaliteli lezzetin ortaya çıkış sırrı ilgili bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.

Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi Yıldırım’da ’Kudüs Bizim Neyimiz Olur’ söyleşisi

NİLÜFER’DE ŞUBE AÇMA PLANLARIMIZ VAR

---- Bizlere, Dönerci Yunus’a  böylesine güzel bir fırsat tanımış olduğunuz için ben de  sizlere teşekkür etmek istiyorum.1976 doğumluyum, aslen Muşluyum.36 yıl oldu Bursa'ya geleli. Şu anda beyaz eşya, halı, mobilya, ev tekstili üzerine de zaten çalışmalar yürütüyoruz. Bir seneyi aşkın süredir de görmüş olduğunuz gibi burada Döner Salonu açtık. Kısa  sürede kendimizi kanıtladığımızı düşünüyoruz, şükürler olsun.24 yıldır evliyim 4 çocuğum var, büyük oğlan burada duruyor, ufak kız kasada duruyor, işimizin başındayız. Burası 2 kat,1100 metrekare, alt katta 450 metrekare kadar mutfak ve soğuk hava deposu olarak kullanıyoruz. Aynı anda 320 kişiye kadar hizmet verebiliyoruz. Birkaç noktada bilhassa Nilüfer tarafından gelen buraya da bir döner salonu açın talepleri çok fazla gelmekte. Bu tür projelerimizde bulunmakta. Elbette Rabbim izin verirse düşünüyoruz böyle bir hazırlık içerisindeyiz, inşallah hayata geçirmeye çabalayacağız.

İŞİN SIRRI ŞU

İşin sırrına gelince; Kaliteden asla taviz vermemek, işi severek yapmak, işin başında durmak, emeğini ve sevgini işin içine katmaktır diyebilirim. Bunun yanı sıra fiyat politikamızda çok çok uygun tabii bunun yanı sıra az önce bahsetmiş olduğum unsurları da yansıttığımız da bu güzel lezzet ortaya çıkmış oluyor.

 ***Peki Ekrem Bey, bu güzel lezzetleri bu güzel döneri ortaya çıkartmış olduğunuz etlerinizi nereden tedarik ediyorsunuz? Bunun yanı sıra hangi bölgelerinden hangi etlerden yapıyorsunuz?

YÜKSEK KALİTE, UYGUN FİYAT

 --- Dönerimizde sadece biz 5'li set olarak kullanıyoruz. 5'li set dediğimiz hayvanın arka kısa butundan oluyor. Biz kesinlikle ürünlerimizde kıyma kullanmıyoruz,1 gram dahi kıyma bulamazsınız.5'li set de zaten hayvanın kısa butundan oluyor genelde bizim etlerimiz Kırşehir yöresinden geliyor, arada sırada Balıkesir bölgesinden de alabiliyoruz bu bölgelerde ustalarımız geziyorlar bizim için uygun olan etkileri alıyorlar ve aşağıda soğuk hava depomuza alıp günlük olarak etlerimizi temizliyoruz,3 gün sosta kalıyor onun sonrasında da müşterilerimize sunuyoruz. Tabii gerçekten büyük emek harcanıyor bu emeğin karşılığında da halkımızdan güzel teveccüh görmek bizleri dolayısıyla çok memnun ediyor. Az önce 5'li set demiştim, kısa but, genç hayvan olması çok önemli sığır eti kesinlikle kullanmıyoruz. Dönerimizin içerisinde yüzde on beş kuyruk yağı, yüzde on beşte kuzu var anlayacağınız, yüzde yetmiş dana az önce bahsettiğim özelliklerde olan dana etinden meydana gelmekte.

****Nilüfer bölgesinde açılması yönünde büyük istek geldiğini söylediniz az önce, bu araştırmalarınız ne aşamada acaba Ekrem Bey?

TEVECCÜH GÖRMEK,BEĞENİLMEK ÇOK GÜZEL

   ----Tabii Erikli'de açmış olduğumuz ilk işletmemiz büyüklük açısından gerçekten güzel en azından araştırmalarımızı yapıyoruz ama tabi bulmak da pek kolay olmuyor. En azından 1000 metrekare olmasına onun yanı sıra asla araç parkı sorunu yaşanmamasına ve üçüncüsü de istediğimiz noktada olmasına önem veriyoruz. Gelen giden müşterilerimiz Misafirlerimiz buraya rahatlıkla park edebilmesi çok önemli. Burada örneğin 65-70 kişilik bir park aracı imkanımız var. İnsanların rahat bir şekilde yemeğini yiyip oturup vakit geçirebileceği bir yer tasarlıyoruz, bu şekilde düşünüyoruz. İşte burada da çocuk oyunu alanımız var müşterilerimiz geldiklerinde çocuklarını oyun alanına  bırakıp orada vakit geçirmesi çok önemli, yani insanların akıllarının  başka yerde olmamaları lazım. Yeni açılacak şubelerimizde de bu kaliteyi sürdürmek hedefindeyiz.

Bir gün öncesinden ya da birkaç saat öncesinden haber verilmesi durumunda iş gruplarına, geniş aile gruplarına, iş toplantılarına ve birçok sosyal çalışmalara, faaliyetleri, etkinliklere ev sahipliği yapabiliyoruz. Bu anlamda yerimiz müsait. Tabi ön hazırlık yapabilmemiz için bize biraz zaman tanınması başta da söylemiş olduğum gibi gerekiyor.

KARA FIRINIMIZDA KENDİMİZ ÜRETİYORUZ..!!

Ekmek anlamında  kendi üretimimiz var, ekmeklerimizi de kendimiz üretiyoruz, kara odun fırınımız  var, kendimiz   lavaş olarak üretimler yapıp dönemimizin yanında müşterilerimize sunuyoruz. Bunun yanı sıra Pide Lahmacun cantık vesaire isteyen müşterilerimize bu tür çeşit lezzetlerde sunabiliyoruz, öyle bir imkanımız da var ayrıca.

Paket servisi anlamında değil de gel al götür olarak hizmet veriyoruz. Tabii motor servisle  götürüldüğünde giden Döner'in kalitesi de yol esnasında bozulabiliyor ve Tabii bunun yanında bazı servisle ilgili sıkıntılar da olabiliyor sipariş edilmesi durumunda öncesinde söylenerek yarım saat sonra, bir saat sonra geliyorum dendiğinde ona göre biz bunları bu istenilen lezzetleri  hazırlıyoruz.

TOPLU SİPARİŞLERE-İŞ GRUPLARINA VS HİZMET VERİYORUZ..

    Toplu siparişleri kendimizde götürebiliyoruz. Cenaze taziyesi durumunda olsun, bunun yanı sıra Mevlüt ve diğer bazı etkinliklerde, sosyal faaliyetlerde verilen siparişleri toplu siparişleri istenilen adrese teslim ediyoruz. Toplamda 37 tane çalışanımız var burada işte 3'te biziz ben, oğlum ve kızımla birlikte 40 kişi hizmet veriyoruz. Bu sektörde kesinlikle hizmetin aksamaması lazım gerçekten tam anlamında bir hizmet verebilmeniz servis yapabilmeniz için mutlaka üç-beş personeliniz fazla olmalı, çünkü bu sektörde servis hizmeti çok önemli.

Son olarak tatlılarımıza gelecek olursak Antep fıstığı, Kemalpaşa, tiriliçe, ekmek kadayıfı ve sütlacımız var. Her gün bu çeşitlerimiz mevcut. Bunun yanı sıra da ve bu tatlılarımıza isteğe bağlı kaymaklı, cevizli, fındıklı olarak da servis edebiliyoruz.

   ****Ekrem Bey, son olarak tabi yavaş yavaş röportajımızın sonuna yaklaşıyoruz. Buradan Bursa'da yaşayan, Bursa genelinde yaşayan insanlarımıza ne tür mesajlar vermek isterseniz? Neler söylemek istersiniz?

---- Bir yılı aşkın bir süredir burada hizmet vermiş olmamıza rağmen Bursa'nın genelinden Nilüfer bölgesinden, ilçelerden gerçekten güzel bir teveccüh görmüş durumdayız. Herkes  gelin bir şubede şurada açın, bir şubede burada açın demeleri bizleri gerçekten çok mutlu ediyor. Erikli'de bulunan  işletmemize  gelememiş ,bu güzel  lezzetten tatmamış olanların mutlaka gelmelerini önermek istiyorum. Gerçekten hem kalite anlamda hem fiyat anlamında iddialıyız, gelsinler görsünler karar versinler. Elbette bu güzel lezzeti  ortaya çıkarmak için büyük bir emek ortaya koyuyoruz son olarak buradan Bursa'da yaşayan bütün insanlarımıza,Yurt genelinde yaşayan bütün halkımıza Bursa'dan sevgilerimi, saygılarımı, göndermek istiyorum esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

MUTLAKA DENEYİN, MÜDAVİMİ OLACAKSINIZ

   Gerçekten Ekrem Bey'in de söylemiş olduğu beşli set olarak kısaca tarif ettiği bu güzel formül dönerin kalitesine yansımış. Çoğunluk dana eti üzerine olmuş olmasına rağmen kuzu etinin yumuşaklığı ve ayrıca kuyruk yağının da lezzet kattı döner gerçekten insanın ağzında derin bir tat bırakıyor. Bu manada bizler kesinlikle Dönerci Yusuf’un bu güzel lezzetini bütün Bursa'da yaşayan insanlara hatta Bursa'dan gelip geçen herkese önermek istiyoruz. Bunun yanı sıra gayet uygun olan fiyatı ve de ikramları da eklendiğinde ve en önemlisi herkesin ulaşabileceği rakamlara olması yönünde de büyük avantaj. Gönül rahatlığıyla herkese öneriyorum gitsinler mutlaka bu güzel lezzeti tatsınlar, sunum ve garsonların ilgisi de çok hoş. Zaten bir kere tattığınız da müdavimi olacaksınız.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ERİKLİ MAHALLESİ, EFLAK CADDE  NO:17

GSM: 0 542 496 30 24 (GEL, AL SERVİS)

YILDIRIM /BURSA