Domateslerin üzerinde küf oluşmaya başladıysa birçok kişi onu atmayı seçer. Ama aslında, çürük domatesleri atmamalısınız. Çürüseler de domatesler inanılmaz faydalıdır.

ÇÜRÜK DOMATESLER NE KADAR ÇOK ÇÜRÜKSE O KADAR FAYDALI

Domatesler çürüdükten sonra çok fazla küflenebilir ve bu nedenle çok iğrenç görünecektir. Küflenen ve çürüyen domatesleri kesinlikle yiyemiyoruz ama domatesin yemek dışında bir çok faydası var. Sanırım çoğu kişi bilmiyor. Bugün size bu çürük domatesleri nasıl değerli eşyalara dönüştüreceğinizi açıklayacağız, böylece artık bu çürük domatesleri çöpe atmanıza gerek kalmayacak.

curuk-domates-ne-ise-yariyor.jpg

ÇİÇEK GÜBRESİ OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ

Domatesleri bıçakla küçük parçalar halinde kesin ve bir kaba koyun, içine biraz pirinç yıkama suyu dökün ve ıslatın, ardından plastik bir örtü ile örtün ve mayalanmaya bırakın. Birkaç gün içinde organik gübre olacak ve pirinç yıkama suyu içinde bulundurduğu yararlı bakteriler ile domatesler fermente edilecek. Çiçek gübresi almaktansa çiçekleri sulamak daha çürük domateslerden faydalanın. Kısa sürede çiçeklerinizin büyüdüğünü taze ve güzel göründüğünü fark edeceksiniz.

ÇÜRÜK DOMATESLER İLE SAÇLARINIZI UZATABİLİR VE GÜÇLENDİREBİLİRSİNİZ

Evde çürük domatesler var, hasarlı kısımları çıkarabilir ve ardından saçı domateslerle ovalayabilirsiniz, bu sadece saçı korumakla kalmaz, aynı zamanda saçın büyümesini de destekler.
Kullanırken, önce saçı yıkayın ve kurutun, ardından domatesleri saçlarınız üzerinde eşit bir şekilde ezin, domateslerin içindeki besin maddelerinin saç köklerine nüfuz etmesini sağlamak için biraz el masajı yapın, 15 dakika sonra saçı suyla yıkayın ve ardından bir saç kremi kullanın. Domateslerdeki etkili besinler, saçların kurumasını önlemede iyi bir tedavi edici etkiye sahiptir ve aynı zamanda saçınızı parlak hale getirebilir.

curuk-domates.jpg

BUZDOLABI KOKUSUNDAN KURTULMAK İÇİN ÇÜRÜK DOMATESTEN DAHA İYİSİ YOK

Buzdolabı uzun süre kullanıldıktan sonra içinde tuhaf kokular olacaktır. Çürük domatesleri püre haline getiriyoruz, domateslerin suyuna bir bez batırıyoruz ve buzdolabını siliyoruz. Sadece lekeleri değil, buzdolabındaki kötü kokunun da yok olduğunu göreceksiniz. Hem buzdolabınız temizlenecek hem de kötü kokudan arınacak.

curuk-domatesin-faydasi.jpg

ÇÜRÜK DOMATESLERİNİZLE TÜM METAL EŞYALARI TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ

Çürük domateslerin içindeki asetik asit metal ile reaksiyona girer ve bıçak, çatal gibi metal kapları, tuvaletteki muslukları vb. temizlemek için kullanılabilir. Çürük domatesleri temizlenecek kapların üzerine sürün ve yaklaşık on dakika bekletin. Ardından kağıt havluyla silin, suyla durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.

Arama kurtarma ekibinden sporculara afet eğitimi Arama kurtarma ekibinden sporculara afet eğitimi