İddiaya göre, Doktor Aydın Emek Kaya, özel bir hastanenin acilinde görevli olduğu sırada hasta yakınlarının saldırısına uğrayarak darp edildi. Saldırının nasıl gerçekleştiğini anlatan Dr. Aydın Emek Kaya, çeşitli yerlerinde darp neticesinde yaralanmalar olduğunu söyledi. Hasta yakınının telefonla yakınlarına haber verdiğini ve 3 kişinin birden kendisine saldırdığını söyleyen Kaya, ”Bana saldıran kişi ve hasta olan annesi hastanemize geldi, poliklinik odamıza geldi. Burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı olduğunu söyledi. Bundan dolayı da nefes alamadığını söyledi. Ben akciğerini dinledim, boğazına baktım. Daha sonra ise soğuk algınlığı, farenjit tespit ettim. Hastanın hafif bir oksijen tedavisi ve serum tedavisiyle yaklaşık bir saat sürecek şekilde müşahede odasına aldık” dedi.

“BİZE DOKTOR ÖLDÜRTMEYİN”
Hasta yakını tarafından tehdit edildiğini söyleyen Dr. Kaya, içeri giren bir kişinin ‘Bize doktor öldürtmeyin, hastamızı iyileştirin´ dediğini iddia etti. Hasta yakınına durumu izah ettiğini belirten Kaya, ”Hasta yakını, bana saldıranların başı olan Bilgin C. denen kişi 10 -15 dakika sonra odaya girerek ‘Bize doktor öldürtmeyin, hastamızı iyileştirin´ diyerek hakarette bulundu. Bunun üzerine hastanın tedavisinin devam ettiğini ve yaklaşık yarım saat daha devam edeceğini söyledim. Bunu söylememe rağmen, oksijen tedavisi aldığını söylememe rağmen bana oksijen tüpüyle ilgili sözlü hakarette bulunarak tekrar hastasının yanına gitti. Bundan yaklaşık 10 dakika sonra hasta yakını telefonla diğer arkadaşlarını çağırarak 3 kişi oldular. ‘Sen benim hastamı daha iyileştirmeyecek misin´ diyerek küfürlü sözlerle beraber 3 kişi odanın kapısına geldi. Bunun üzerine ben ‘Sen kavga etmeye mi geldin yoksa hastanı iyileştirmeye mi geldin´ diyerek uyardım. ‘Sen işine bak´ diyerek üstüne de bir küfür ekleyerek üçü birden bana saldırdı” dedi.

ÇEŞİTLİ YERLERİMDEN YARALANDIM
Uğradığı saldırı sonucu çeşitli yerlerinden yaralandığını ve hastanede tedavi gördüğünü söyleyen Dr. Kaya, ”Omuzun çıkmıştır, yüzüm morarmıştır. Yine başım ve boynumla ilgili problemlerim vardır. Tüm gece boyunca hastanede müşahede altında kaldım. Ondan sonra taburcu oldum. Gerekli işlemler başladı. Bu sadece bana yapılmış bir saldırı değil, Kilis halkına da yapılmış bir saldırıdır. Ne oldu? Hastane o olaydan sonra 24 saat kapandı. Acil servisi işlemez hale geldi. En ufak bir enjeksiyon tedavisi bile yapılamadı. Niçin? Bu insanlar bize saldırdığı için, orada doktor bulunamadığı için. Yani açıkçası bu durum karşısında söyleyecek söz de bulamıyorum” dedi.