Nilüfer Kadın Korosu "Gönül Köprüleri Kurulsun Çocuklar Mutlu Olsun" projesi kapsamında Batman ve Mardin'in kırsal mahallelerindeki bazı okullara tadilat yaptırmak bu okullarda eğitim gören çocuklar için kitaplık oluşturmak gayesiyle 5 gün önce Bursa'dan 43 kişi yola çıktı. Köy okullarını boyatıp okullarda kitaplıkların kurulmasına yardımcı olan grup Mardin'de köy çocuklarının yararına bir de konser verdi. Konserin tamamlanmasının ardından Güneydoğu turnesine devam eden Kadın Korosu ekibi Mardin'den minibüslere binerek Nemrut'a hareket etti.

20 METREDEN YUVARLANDI

Nemrut'ta gün batımını izleyip Adıyaman'a geri dönen kadın korosu ekibini taşıyan K.B. yönetimindeki minibüs, Kahta ilçesi Nemrut Dağı Milli Parkı içerisindeki Damlacık köyü Arsemia Ören Yeri'nde freninin patlaması neticesi kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Yaklaşık 20 metreden dağlık alana yuvarlanan minibüste bulunan 11 koro üyesi ve sürücü yaralandı. Kazayı gören diğer tur minibüsü sürücülerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 Acil Sağlık, AFAD, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan 12 kişi ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

“ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Yaralı 12 koro üyesinden 11'inin taburcu edildiğini bildiren Nilüfer Kadın Korosu Şefi Aysel Gürel, "Sadece bir arkadaşımızın kollarında kırıklar bulunduğu için tedavisi hastanede devam ediyor. Ameliyatın nerede yapılacağına doktorlar karar verecek arkadaşımızın Bursa'ya sevk edilme durumu da var. Bizler de yaralı arkadaşlarımızın yanındayız. Onun dışında çok şükür taburcu olan 11 arkadaşımız kazayı hafif sıyrık ve çatlaklarla atlattılar. Onların tedavileri tamamlandı. Bazılarına dikiş atıldı. Bir an önce Bursa'ya dönebilmeyi umut ediyoruz" diye konuştu. (İHA)

2 kez müebbet alan polis memuruna 5 yıl daha ceza 2 kez müebbet alan polis memuruna 5 yıl daha ceza