Özkan Yıldırım

-Doğanköy, Nilüfer veya Bursa’da sizi tanımayan olmasa da kısa bir tanıtımla başlayalım?

DOĞANKÖY’E HİZMET BENİM İÇİN ONURDUR

- 1966 Gümüşhane doğumluyum. 1977 yıllarında babam Bursa Doğanköy’e göç etmiş. Uzun yıllar Bursa’da parmakla gösterilecek inşaat işlerinde görev aldım. Genç yaşımdan beri muhtar olmak istiyordum yani içimde muhtar olma isteği ve hevesi hep vardı. Yılmadım her seçimde adaylığımı koydum. 2019 yılında bu arzuma kavuştum ve seçildim.

 -Seçim sonrasında Doğanköy’de ne gibi değişiklikler oldu bize biraz bahsedebilir misiniz?

 MAHALLE MEYDANI PROJESİNDE ARTIK SONA GELİNDİ
-Doğanköy sakinlerinin yaşam kalitesini yükseltmek amaçlı belediyemizle bazı çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Mahalle meydan projemizin projesi yapıldı sonrasında aksaklıklar oluştu yenilenme ihtiyacı duyuldu. Son olarak yetkili arkadaşlara sunuldu inşallah artık bir an evvel bu projede kazmanın vurulmasını bekliyoruz. Bu proje mahallemizin görüntüsünün hoş olması açısından gerçekten çok önem taşıyor. Proje anlamında birçok yere gittik ve girişimlerde bulunduk. Baştan proje tamamlandı sonrasında tadilata girdi. Bu tadilattan sonra da bizler hep birlikte mahalle halkı insanlarımız bu çalışmaların bir an evvel başlanmasını ve bir an önce tamamlanarak meydanımıza kavuşmak istiyoruz. Bu manada bizlere her zaman destekte bulunan yanımızda olunan Nilüfer Belediyesi’ne bütün birimlerine teşekkür etmek istiyorum.

 İMAR SIKINTISI GÖÇE NEDEN OLUYOR

-Diğer önemli sıkıntımız ise imar. İmar burada yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor. Nüfusumuzun artmamasının sebebi de o. Hala uğraşıyoruz,  imar bitmediği için maalesef mahallemiz göç veriyor. Yıllardır imar çalışması var ama bir türlü neticeye ulaşamadık. ‘Talep var mı’ diye soracak olursanız gerçekten çok büyük talep var ama maalesef imar hala bitmedi. O yüzden yapılaşma da olmuyor. Mahallemizde çocuğunu evlendiren insanlarımız burada ikamet edecek bina yapı olmadığında çocukları maalesef başka mahallelere taşınıyor. Uzun yıllardan beri sürüncemede olan bir bu imar çalışmasının bir an evvel bitmesini bekliyoruz. İmar aslında askıya çıktı sonrasında gelen itiraz dilekçelerinden dolayı tekrar indirildi. Kısa zamanda tamamlanacak gibi. Doğanköy’de yaşayan herkes bu imarında bir an evvel ortaya çıkmasını bekliyor. Bu manada Nilüfer Belediyesi’ne bir kez daha teşekkür etmek istiyorum ve ivedilikle bu imar planımızın netleşmesini beklediğimizi söylemek istiyorum. Bunu benimle birlikte az önce söylemiş olduğum gibi bütün mahalle halkının herkesin çoluğu çocuğu için bekliyor. Tabii bu manada biz de mahallede yaşayan insanlarımızla mahalle sakinlerimizle belediyelerimiz arasındaki alıyoruz. Herkes geliyor ‘ne oldu’ diye soruyor. Biz de bunun bir an evvel bitirilmesi ile ilgili yoğun gayret ortaya koyuyoruz. 

TÜM GAYRETİMİZ, ÇABAMIZ DAHA GÜZEL BİR DOĞANKÖY İÇİN 

Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı

Şehir Hastanesi'nin hemen yakınımızda olması trafik anlamında mahallemizin içinde sıkıntılara sebebiyet veriyor. Köy içerisinden değil de çevre yolu bağlantısı anlamında bu yolun olması bizi çok daha rahatlatacak. Bu anlamda da bazı kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.

 -Halkımıza buradan neler söylemek istersiniz?

BAŞTA DOĞANKÖY’DE YAŞAYANLAR OLMAK ÜZERE, HERKESE SELAMLARIMI GÖNDERMEK İSTİYORUM

-Muhtar olmak gerçekten benim için çok önemliydi. Ve en sonunda başarmış olmanın mutluluğu içerisindeyim, insanın yaşadığı yere mahallesine,  bu türden hizmetler vermesi gerçekten benim için çok önemli. Bunun için uğraşıyorum çabalıyorum. Doğanköy’ümüzün hak ettiği hizmeti alabilmesi için bütün gayretim bu yönde oldu ve olacak. Hem imar hem de mahalle meydanı hususunda güzel bir yol kat ettik ve artık sonlarına geldik gibi gözüküyor. Seçimlerde beni destekleyen  veya desteklemeyen bütün mahalle sakinlerimize  buradan sevgilerimi selamlarımı göndermek istiyorum.

Mahalle meydanı ve imar planları konusunda yoğun bir gayret ortaya koyan ve uğraş verdiğine yakından tanık olduğumuz Doğanköy Mahallesi muhtarımız Fikri Araz’a biz de bu iki konu ve bundan sonraki hedeflerine ulaşabilmesi adına başarılar diliyoruz.