Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Müftüsü Muammer Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ile çok sayıda vatandaş tarafından yolcu edilen TIR, dualarla Suriye'deki yardıma muhtaçlar için yola çıktı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşma yapan İlçe Müftüsü Muammer Turan, “Türkiye’de ve yüzün üzerinde ülkede, hayırseverlerin emanetlerini, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Halep’teki mazlumlar ve mağdurlar için STK'ları bir araya getirerek, büyük bir kampanyaya öncülük ediyor. Maddi ve manevi her türlü yardımı esirgemeyen hayırsever Gemlik halkına, Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği yönetim kurulu olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, "Türkiye olarak Suriye’de yaşananlara seyirci kalamazdık. Bunun için devlet olarak ve millet olarak bu zulmün mağdurlarının yanında olmaya devam edeceğiz. Diyanet vakfı, o bölgede mağdur ve muhtaç olanlarına ve tespit edilen ihtiyaçlarına yönelik olarak tanzim edilen yardım TIR'larını ulaştırmaya devam etmektedir. Bundan sonra da milletimizin ve sizlerin destekleriyle devam edeceğine gönülden inanıyorum. Destek veren tüm Gemlik halkına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Halep'e yardım TIR'ı yapılan duanın ardından yolcu edildi.