Özkan YILDIRIM

Genel Başkan Sayın Mehmet  Bayraktutar’ın yanı sıra  Genel Başkan Yardımcısı Ali Güzeldal, Bursa İl Müftü vekilleri  Durmuş Ayvaz ve  İbrahim Halil Demir, Osmangazi Müftüsü Lütfi İmamoğlu, Orhangazi Müftüsü Yusuf Tuna, Mudanya Müftüsü Ertuğran  Mehmet Soylu ve Keles  Müftüsü Hasan Tanrıkulu'nun da katılmış olduğu toplantıya 1 ve 2 nolu şubelerden de birçok üye iştirak etti. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Diyanet Sen 1 nolu şube Başkanı Mustafa Sarkı şu ifadeleri kullandı. "Muhterem Divan , Sayın genel başkanım, muhterem il müftü vekilim,  değerli Memur-Sen Bursa Başkanım, değerli müftülerim, değerli şube başkanlarım  bugüne kadar bu davamızı omuzlarında taşımış olan sorumluluk almış olan dava arkadaşlarım, hanımefendiler beyefendiler hepinizi saygı ile selamlıyor, hoş geldiniz diyorum. Bursa şubeleri olarak bu Divan toplantımızın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum, bu temennimle  Bursa'ya güzel bir ses, güzel bir seda bırakmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum, inşallah. Bu arada kurucu genel başkanımız merhum Ahmet Yıldız Hocamızın, Memur-Sen Genel Başkanı Mehmet Akif İnan Beyi rahmetle anıyor Ruhları şad olsun Mekanları cennet olsun inşallah diyorum.Erdemliler hareketi deyince aklımıza gelen ilk insanlar. Muhterem hazirun Diyanet-Sen hilfulfudul anlayışının tezahürü olan Erdemler hareketidir. Diyanet-Sen hak isteme aracı olmanın yanında, sadece isteme değil ,başta İslam Coğrafyası olmak üzere tüm dünya mazlumlarının “bir çare” sesidir. Diyanet-Sen'in  önceliği insana ve inanca hizmettir, bizim ilk  görevimiz öncelikle  din  hizmetini çok etkin bir şekilde amacına uygun olarak devam ettirmek ve bu vesile ile bu hizmet sunumunda karşılaşabileceğimiz sorunların giderilmesi için siz dava arkadaşlarıma ,gönül dostlarıma köprü olarak hizmeti getirebilmektir. Diyanet-Sen etkin ve yetkin teşkilatı ile Elhamdülillah  bu anlamda zirvededir.  Türkiye'nin neresine gidersek gidelim, Bursa’mızda  buna dahil olmak üzere, Hakka adanmış bir hakikatin meselesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Değerli arkadaşlarımız, Diyanet-Sen zulme, işkenceye ve darbeye karşı dik duruş sergileyen bir sivil toplum kuruluşudur ve bu böyle devam edecektir Allah'ın izniyle.  Salalarıyla, ezanlarıyla darbeleri durduran bir demokratik unsurdur. Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile bu toplumun çimentosudur, birleşkesidir. Diyanet-Sen, Memur-Sen'in anahtarıdır. Türkiye'de sendikal açıdan Memur-Sen'i yetkiye taşıyan ilk sendika, bizim sendikamızdır. Bundan dolayı Allah'a hamd ediyoruz. Kamu çalışanlarının her birinde, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını savunan ve çözüm üreten Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşunun  adı Diyanet-Sen'dir. Diyanet-Sen  bir davadır, dava olmasa biz böyle bir araya gelmekte zorlanırız, gelemeyiz. Menfaatlere dayalı bir sivil toplum kuruluşu değildir, her şeyden önce yaşadığımız şehrin, yaşadığımız ülkenin ,yaşadığımız dünyanın öncüsü olmaya devam  edebileceğimiz bir kuruluştur Diyanet-Sen. 

FIRSATLARDAN YARARLANALIM..
Bu  girizgahtan sonra yerelde şimdiye kadar yaptıklarımız ve  yapacaklarımız olmak üzere birkaç cümle daha sarf etmek istiyorum. Öncelikle Diyanet-Sen  olarak Bursa’daki her iki şubemiz  buna dahil olmak üzere Bursa Memur-Sen çatısı altında birçok kurumla indirim anlaşmamız var. Bunlardan iyi bir şekilde yararlanalım arkadaşlar alışverişten araç yakıtına ve daha onlarca   sektörde   indirim anlaşmamız var, bu güzel fırsatı değerlendirelim.

ADALET VE LİYAKAT
Diyanet-Sen, ayrıca bütün ilçe müftülükleri dahil olmak üzere İl Müftülüğü de buna dahil her anlamda sizin sorunlarınız varsa ki; öncelikle sorunlarınızın olmamasını temenni ediyoruz olduğu zamanda sorunlarınızı müftülüklerimize taşımayı ve hal yoluna koymayı kendimize görev kabul ediyoruz. Bu bağlamda  müftülerimize  toplantımıza katıldıkları için  teşekkür etmek istiyorum. Onurlandırdılar bizleri, aslında biz bunu istiyoruz, yönetişimi çok iyi yapmak lazım, meseleyi biz taşıyacağız, hocalarım bize bu bağlamda yardımcı olacaklar. Biz de bunu halledeceğiz. Adil olmak ve özellikle  liyakatı da göz önünde bulundurarak herkesin olması gereken yerlerde olmasını sağlamaktır, bizim görevimiz de budur.  Biz mihrabın adamıyız, yeri geldiğinde Kur'an'ın sesiyiz , bunun farkında olarak bunun farkını  bilerek ona göre hayatımızı devam ettirmeliyiz. Kendi kurum ve kurumlarımız bizim göz bebeğimizdir  onlara sahip çıkmalıyız, yanlışlar  eksikler varsa da elbette bunları da   beraberce istişareler neticesinde yapacağız inşallah. 

3 YILDA %50 BÜYÜDÜK DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ..
Çalışanlar olarak Diyanet çalışanları olarak, Bursa İl Müftülüğü ilçeleri dahil olmak üzere 3.100 küsür çalışanımız var bizim, Diyanet-Sen 1 ve 2 nolu şube olmak üzere iki fiziki alana ayrıldığı için 1 nolu şubenin yetki alanları şehrin batısı olabilecek şeklinde Osmangazi ,Nilüfer ,Mudanya, Karacabey, M.K.Paşa, Keles,Büyükorhan, Harmancık ve İl Müftülüğü bizim sorumluluk alanı içerisinde bulunmakta, burada çalışan personelimizin sayısı 1.683 kişi, bunun aşağı-yukarı yaklaşık 1200 tanesi Diyanet-Sen üyesidir. Biz bu görevi devraldığımız da bundan 3 yıl önce Diyanet-Sen'in bu alandaki üye sayısı 820 idi. Yani yaklaşık olarak %50 büyüdük,  Allah'ın izniyle, daha da büyüyeceğiz ,daha  fazla motivasyon sağlamamız lazım ,özellikle genç arkadaşları bu işin içine  katmamız lazım , ilçe yönetimlerimize çok büyük işler düşmekte, sahadaki arkadaşlarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Özellikle son oluşturduğumuz hanımlar Komisyonu başta olmak üzere, hanım kardeşlerimizde burada öncelikle onlara teşekkür etmek istiyorum, İlk defa Diyanet-Sen'in böyle bir toplantısına katıldılar, hanım kardeşlerimiz e bu anlamda görevlerini yerine getirmeye çalışıyorlar onlardan da bu anlamda katkılar bekliyoruz. Çünkü biz kadınıyla, erkeğiyle aynı zamanda  gençlerimizle ,çocuklarımızla hep birlikte bir  aile olduğumuzu hissettirdiğimiz  sürece hiçbir güç bizi maddi ya da manevi olarak tutabilecek güçte değildir , bu vesileyle toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni eder sizleri en derin saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. Allah cümlemizden razı olsun İnşallah, teşekkür ediyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.
Diyanet-Sen Bursa İl Divan toplantısı dolayısıyla Bursa'ya gelen  Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ise çok geniş bir yelpazede  konuşma gerçekleştirdi. Bu konuşmada genel manada Diyanet-Sen'in  ve elbette Memur-Sen'in yetkili sendikalar olması asabi ile hükümetle yapmış olduğu görüşmeler neticesinde uzun yıllardan beri üyelere kazandırılmış olan haklar başta olmak üzere daha birçok konu üzerinde il divan toplantısına katılmış olan hazirunu  bilgilendirdi. Bundan sonraki süreçlerde de biz bize düşen görevi yaptıktan sonra gençlerin  önünü açacağız ve görevimizi onlara teslim edeceğiz diye de ekleyen Bayraktutar, kazanmış olduğumuz hakları daha da  ileriye  götürmek açısından nasıl daha fazla katkı koyabilirimin  çalışmasını yaptıklarını gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. Son zamanlarda hem Memur-Sen'in  hem de Diyanet-Sen'in hem de Sağlık-Sen’in kuruluş amacı belli olan yeni sendikalar tarafından saldırıya uğradığını, yıpratılmaya, çalışıldığını ama bunların kesinlikle başarılı olamayacağını Memur-Sen'in,  Diyanet-Sen'in güç birliği içerisinde olduğu sürece bunların amaçlarına ulaşamayacağını  ekledi. Sonrasında üyelerin sormuş olduğu sorulara da kısa cevaplar vererek bilgilendiren Sayın Mehmet Bayraktutar, güç birliği içerisinde olmamız durumunda yapamayacağımız, başaramayacağımız  hiçbir şey yoktur” diyerek sözlerini tamamladı.