Ağız ve diş sağlığı çok çok önemlidir. Yanlış bir hata veya rahatsızlık tüm vücudunuzu etkileyebilir. Çoğu insan gereken önemi dişlerine göstermez veya da yanlış teknikler uygular. Özellikle dişlerinizi uzun süre fırçalamazsanız kalıcı lekeler ve rahatsızlıklar görebilirsiniz. Bunun için mutlaka düzenli olarak dişlerinizi fırçalayın. Ancak dişlerinizi doğru fırçalıyor musunuz? Eğer yanlış tekniklerde fırçalıyorsanız hemen bunları bırakın. Çünkü hem dişlerinize hem de diş etlerinize zarar vermiş oluyorsunuz. Bizde bu haberimizde sizlere doğru diş fırçalama yöntemlerini anlatacağız. İşte o yöntemler....

GÜNDE EN AZ 2 DEFA FIRÇALAYIN

Dişlerinizi muhakkak günde iki defa düzenli olarak fırçalayın. Bunun yanında iş ipi de kullanın. Çünkü diş ipi aralarda kalan kirleri kalıntıları söküp çıkartır. Diş fırçası bazı yerlere dokunamaya bilir. Bunun için diş ipi çok çok önemlidir.

a1-77.jpg

DİŞ FIRÇASI SEÇİMİNİZ ÇOK ÖNEMLİ

Bir diğer nokta ise diş fırçası seçimidir. Diş fırçanız sizin en önemli silahınızdır. En iyi sonuçları görmek için elektrikli ya da otomatik diş fırçaları öneriliyor. Nedeni ise manuel olanlara göre plak birikimini gidermede daha etkili olmasıdır. Ayriyeten diş etlerini uyarıp canlandırır ve zor plakalara ulaşarak kalan artık yemekleri dişlerden söküp atar.

a7-5.jpg

Diş fırçanızı seçerken yumuşak uçlu olmasına çok dikkat edin. Çünkü sert uçlular diş etlerinize zarar verebilir. Aynı zamanda dişlerinizi fırçalarken fırçayı sakın bastırmayın. Ağzınızda tahriş yapar ve kanamaya neden olur ve diş minesiyle kaplı kök yüzeyleri de dahil olmak üzere dişlerinizin köklerini açığa çıkaran diş etlerinin çekilmesine neden olabilir.

Beyin ölümü gerçekleşen hasta 6 kişiye umut oldu Beyin ölümü gerçekleşen hasta 6 kişiye umut oldu

DİŞ MACUNU SEÇİMİ

Bir diğer püf nokta ise diş macunudur. Genellikle ya beyazlatmaya yönelik ya da ferah nefes özellikli macunlar vardır. Bu noktada içeriğinde florür bulunması diş sağlığınızı korumak adına yeterli olacaktır.

a9-4.jpg

DİŞ İPİNİ MUTLAKA KULLANIN! FAYDASINA İNANAMAYACAKSINIZ

Çoğu kişi bunu bilmez ama diş ipi kullanmak ağız sağlığı için çok çok önemlidir. Diş ipi bakterilerin biriktiği ve ağız kokusuna neden olduğu diş eti çizgisinin etrafını temizleyerek rahat bir nefes almanızı sağlar. Bu yöntem pek kullanılmaz. Nedeni ise insanların bu yöntemi bilmemeleri bilse de çabuk sıkılmaları. Ancak diş ipi kullanmamak ilerleyen süreçte dilerin çürümesinden dökülmesine kadar birçok ciddi sonuçla karşılaşmanıza neden olabilir.

BU İÇECEKLERDEN UZAK DURUN

Asitli içecekler ve meyve suları gibi içeceklerden uzak durun. Bu içecekler diş minenizi aşındırır ve ağız sağlığını bozar. Diş minesi aşındığında alt kısmında bulunan dentin tabakasının ortaya çıkmasına neden olur. Dentin ise mineden çok daha koyu ve sarı renkli olduğundan istenmeyen bir görüntü oluşur. Bu durumda beyazlatma işlemi de işe yaramayacağından düzeltilmesinin tek tolu dişleri kaplamaktır.