Akın GÜLER

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursasporlu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BURSİAD) Başkanı Enes Can Demir, düzenlenen basın toplantısında, “Bursaspor geleneklerini kaybetmiş durumda. Bugünden yarına düzeltilecek problemler değil bunlar. Acil planlama yapılması gerekiyor. Camia olarak meselenin ne kadar vahim olduğunu anlamamız lazım. Bu yıl direniş yılı olacak. Az konuşup çok iş yapacağız” dedi.

BURSİAD Başkanı Enes Can Demir, yeşil-beyazlı camianın geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Can Demir, şunları söyledi: “Bursaspor yönetim kurulu üyesi olarak değil BURSİAD başkanı olarak konuşuyorum. Artık adımlar atılması gerekiyor. Daha çok sorumluluk alınması gerekiyor. Camia olarak meselenin ne kadar vahim olduğunu anlamamız lazım. Bursaspor’un bir borcu var. Bu borcun bir ay içinde çözüme kavuşturulması lazım gibi düşünüyor. Bunla ilgili elbette mali planlama yapılıyor.”

“SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ”

Enes Can Demir şöyle devam etti: “Bursaspor geleneklerini kaybetmiş durumda. Bugünden yarına düzeltilecek problemler değil bunlar. Acil planlama yapılması gerekiyor. Bursaspor’un gün kaybetmek gibi bir lüksü yok. Bu sene biz görevimizin başındayız. Bursaspor’un eski günlerine kavuşması için sorumluluk almaya hazırız. Bursaspor camiasının ne kadar büyük bir camia olduğunu herkese göstereceğiz. Acil eylem planı oluşturuyoruz. Bu yılın diriliş yılı olması lazım.”

“SİVİL İNSİYATİFİ OLUŞTURACAĞIZ”

Enes Can Demir son olarak, “60 gün sonra planladığımız çok önemli bir organizasyon var. Bursa şehirine belli nedenlerle küsmüş ileri gelenler de olacak. Bu isimlerle görüşüyoruz. Bir yemekte bir araya getirip, belli istişare yapılmasını isteyeceğiz. Biz kaybedilen camia kültürümüzü kazanmak istiyoruz. Sivil insiyatifi oluşturacağız ve tekrar bir araya geleceğiz. Eski günlerimize kavuşacağız. Çok kapsamlı iki projemiz olacak. Bunu şu an için açıklamayız. Artık az konuşup çok iş yapacağız. Sivil insiyatifi oluşturmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Tofaş'tan Atatürk'ün evine ziyaret Tofaş'tan Atatürk'ün evine ziyaret

İŞTE O AÇIKLAMA

BURSİAD'dan yapılan açıklama şu şekilde; “Camiamızın tüm fertleri için olduğu gibi bizler için de geçtiğimiz 2 haftanın yoğun bir üzüntü içerisinde geçtiğini belirtmek isteriz. Verilen her türlü mücadeleye ve yapılan her türlü fedakarlığa rağmen Bursaspor’umuz maalesef TFF 2. Lig'e düşmüş bulunuyor. BURSİAD olarak kurulduğumuzdan günden bugüne kadar olduğu gibi Bursasporumuz menfaatine yapılan her türlü hamlenin yanında ve destekçisi, her türlü yanlışın ise karşısında olduğumuz kamuoyunun malumudur.  BURSİAD, deplasman sponsorluklarını karşılamış ve bunun dışında Bursasporumuza maddi ve manevi olarak elinden gelen her türlü katkıyı sunmaya gayret göstermiştir. Transfer tahtasını açan eski yönetim Bursasporumuzun, bir kısım genç oyuncuları değerlerinin altında satılmış, çoğu futbolcusunun alacaklarına karşılık sözleşme fesih yetkisine sahip ve mevcut borca milyonlarca Türk lirası borç eklenmiş olarak adeta terk etmiştir. Daha önceki yönetimlerin aksine mevcut yönetim sezon sonuna kadar olan süreci yönetebilmek adına yaklaşık olarak 40 milyon TL gibi bir meblağı bağış olarak kulübümüze vermiştir.  BURSİAD daha önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonra da her türlü şart ve koşulda mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Bursasporumuza katkı sağlayacak her türlü projenin koşulsuz şartsız destekçisi olacaktır. Bursasporumuzun bulunduğu bu sıkıntı günlerden çıkabilmesi adına verilecek her türlü savaşta en ön cephede yer almayı sürdürecektir."