Özkan YILDIRIM

  •      Sayın muhtarım, Mehmet Bey öncelikle bizlere doğup büyüdüğünüz köyünüzde mahallenizde konuk ettiğiniz için  sizlere teşekkür etmek istiyoruz. İsterseniz kısaca sizi bir tanıyalım, sonrasında da sizlere sorularımızı yöneltelim.


20 YIL SİYASET YAPTIM

Elbette, memnuniyetle. Öncelikle buralara kadar  gelip bizlerle böylesine güzel bir röportaj yaptığınız için ben de sizlere teşekkür etmek isterim. Ben Mehmet Hıştıroğlu, 1963 Dırazali doğumluyum, doğma büyüme buralıyım. 2004-2009 yılları arasında İl Genel Meclisi üyeliği. 2014-2019 yılları arasında Osman Sargın Başkanımızın  zamanında İznik'te Belediye Başkan yardımcılığı yaptım. 20 yıllık siyasi hayatım oldu, Doğru Yol zamanından itibaren, sonrasında AK Parti'nin kuruluşunda bulundum. Babadan büyüklerimizden gelen çiftçilerimiz de var halen devam ediyor. Benim muhtarlıkta hedefim yoktu eniştemiz Yakup Sevinç 30 seneden beri muhtardı, muhtarlığı  bırakınca köyümüzü hizmette mağdur etmeyelim diyerek aday oldum. Muhtarlık seçiminde benimle birlikte toplam  3 aday vardı diğer  2 adayın aldığı oy kadar oy alarak rahat bir şekilde muhtar seçildim.


    Peki Muhtarım bizlere Dırazali Mahallesi'ni tanıtır mısınız? Nüfusu ne kadardır? Seçmen sayısı, diğer konularda bilgi verir misiniz?

Toplam nüfusumuz 592 kişi ,480’de seçmenimiz bulunmakta mahallemizin sokak olarak 4 Sokağı ikide ana girişi bulunmaktadır.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

MAHALLEMİZ BİZİM HEP ÖNCELİĞİMİZDİ

  •     Muhtarım 1 seneden beri muhtarsınız, bu süreçte Dırazali Mahallesi'ne ne gibi hizmetler yapıldı?


Yapılacak her şeyi İl Genel Meclisi zamanımızda yaptık zaten, hak ettiği bütün hizmetleri getirdik. İznik'te hiçbir köyde parke taşı hiçbir şey yokken biz o zamanlar buraya parke taşı döşetmiştik. 2 tane tarımsal sulama yapıldı bu aşamada devreye girdi. Belediye başkan yardımcılığım  zamanında doğalgaz ana hattı çekilde 1/1000’lik,  5000’lik projeleri de tamamlandı. Ondan sonra bu işi de halledeceğiz.. Yani ne ihtiyacı varsa biz  icranın başında kendimiz olduğundan daha o süreçte alt yapısı olsun üst yapısı olsun hepsini getirdik.

HALKIMIZ TEDBİRLERE UYUYOR

  • Peki son zamanlarda bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs salgını nedeniyle bazı tedbirler devreye girdi. Bu konuyla ilgili belediyelerimiz yoğun bir şekilde çalışmalar yürütmekte. Bu tür engelleyici tedbirler, Dırazali’de de yapıldı mı acaba?


Elbette, köyümüz iki sefer dezenfekte edildi. Deterjanlı su ile yıkandı. Halkımız da aynı şekilde sosyal mesafe kuralları başta olmak üzere diğer bütün kurallara  uyuyorlar  ve bu yüzden  buralarda  röportajımızı yaptığımız şuana dek hiçbir vaka görmemiş durumdayız. Elbette bizler de vatandaş olarak mutlaka yediğimize, içtiğimize, temizliğimize dikkat etmemiz lazım.Sosyal mesafeye dikkat etmemiz lazım  ama dediğim gibi Dırazali’de olsun İznik'te olsun insanlarımız  bu kurallara çok güzel bir şekilde harfiyen uyuyorlar.

  •     Bu arada bayramda yaklaştı muhtarım, Dırazali’de yaşayan, İznik'te yaşayan insanlarımıza bayram mesajı olarak neler söylemek istersiniz?

Bu süreçten bütün dünya olduğu gibi ülkemizde geçiyor. Ben 57-58 yaşındayım, örneğin bu sene bayram namazı kılınamayacak,  düşünebiliyor musunuz? Tabii ki bu önlemlere uymanız lazım. Buraları tarım bölgesi mutlaka herkesin bu iş bitti diyerek tedbiri elden bırakmaması lazım. Eski bayramlar gibi olmayacak bu bayram. Bende  buradan ,gazeteden  daha şimdiden bütün mahalle  halkımızın, İznik'te yaşayan insanlarımızın, Bursa'daki hemşerilerimizin  bayramlarını tebrik ediyorum ama dediğim gibi mutlaka tedbirlere  uymamızın  lazım geldiğini de ayrıca eklemek istiyorum.

DOĞRU VE MÜKEMMEL BİR KAMPANYA

  •       Sayın muhtarım ,sizde Cumhurbaşkanımızın mahallenizdeki temsilcisi olarak sayın cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz ay başlatmış olduğu “Biz bize yeteriz  Türkiyem” kampanyasına yaklaşımınız nasıl?

Çok doğru, çok mükemmel bir kampanya. Türk halkı birlikberaberliğine çok önem veren insanlardan meydana gelmiş bir halktır. Dünyayı görüyorsunuz ülkemizşu ortamda 60 küsür ülkeye sağlık ekipmanlarıgöndermişgüçlü bir devlettir. Bu manada yoksullardan ziyade zenginlerinbukampanyaya yoğun destek sağlaması lazım gelir diye düşünüyorum. Benim torunum var 15 yaşında depremde yardım etmek için 1500 TL’likmesaj attı örneğin. Çünkü ben elimi koyuyorsam ,zenginlerin bu kampanyaya kafasını koyması lazım. Bugün 83 milyon içerisinde en büyük payı 13 milyon insan alıyor. Onlarınmutlaka bu çok önemli olan kampanyaya daha fazla destek vermesi lazım.

7/24 HALKIMIZIN YANINDAYIZ

  •      Muhtarım, 20 yıllık siyaset hayatından sonra doğdunuz, büyüdüğünüz köye hizmet etmek için muhtar adayı olmuşsunuz ve Dırazali’de yaşayan insanlarda oyların  ekseriyetini size  vererek vefalarını göstermişler. Son olarak Dırazali Mahallesi'nde yaşayanlara ne gibi mesajlar vermek isterseniz?


Biz halkımızla hep iç içeyiz, 7/24 onların yanındayız, telefonumuz hep açık, evimiz belli, yolumuz belli ,onlar ne istiyorlarsa yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın hiçbir sıkıntısı yok seçtikleri destekleri için ayrıca onlara buradan  teşekkür etmek istiyorum ve selamlarımı göndermek istiyorum.

BİZDEN DE BAŞARILAR

Samimi  açıklamalarıyla birlikte olduğumuz  kısa sürede  kendine bizleri hayran bırakmış olan İznik’in  olduğu  kadar Bursa’mızın da tanınmış simalarından, siyasetçilerinden olan ve son 1 yıldır da doğup büyüdüğü mahalleye, köye muhtar olarak hizmet vermeye çalışan Mehmet Hıştıroğlu’na bizler de çalışmalarında başarılar diliyoruz.