Özkan YILDIRIM

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

Mehmet Bey öncelikle bizlere, ekibimize bu güzel işletmenize konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında elbette değişik konularla ilgili size sorularımızda olacak.

Bizlere, işletmemize böylesine güzel bir fırsat  tanıdığınız için ben de sizlere  teşekkür etmek istiyorum. Ben Mehmet Yaldız, 1971 Bursa doğumluyum. 2000 yılında İnönü caddesinde Acıktım Pizza Salonu’nu açtım. 2 sene çalıştırdıktan sonra kriz zamanında orayı sattım. Ahmet askerden geldikten sonra  zaten senin altyapın da var zaten ,  Organize sanayide Ticaret Sanayi odasının karşısında fabrikası olan bir arkadaşım vardı ahşaptan güzel bir unlu mamul açtık oraya. Orada çok güzel işler oldu  sonra arkadaşım fabrikayı komple satınca oradan çıktık. Tahtakale'de bir yer açtık, bir süre sonra Tahtakale  küçük gelmeye başladı orayı büyütme şansımız yoktu. Bu bulunduğumuz yer kısmetmiş buraya geçmek istedik buranın yer sahibi teyze ile görüşmeler yaptık burayı açınca hamdolsun işler tuttu. Sonra Tahtakale'yi devrettik burayı büyüttük , işler cevap vermeye başlayınca burada  hemen yanda bir market vardı, orayı da katarak işyerimizi  büyük bir tadilata başladık, neredeyse sıfırdan  büyük bir değişiklik yaptık. Ama o süreçte hiç dükkanı kapatmadık. Bu da tabii bize mahsus bir çalışmaydı. Normalde 60 masa ile  hizmet veriyoruz burada FAKAT  pandemi sürecinde yarı yarıya azalttık bu masalarımızı.

İKİNCİ ŞUBEMİZİ PANAYIR’DA ÜÇÜNCÜSÜNÜ MİLLET MAHALLESİNDE AÇTIK

İkinci şubemizi Panayır’da Bak Yapı da açtık aşağı yukarı 8 ay kadar evvel oranında açılışına Sayın başkanlarımız güzel bir şekilde iştirak ettiler, buradan onlara teşekkür etmek istiyorum ve son olarak da yine Millet Mahallesi'ndeki şubemizi de 3 ay kadar önce açtık. Sayın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Diplomalı Börekçi’nin açılışlarına yetişemiyoruz diye bize böyle bir şaka da yapmıştı kendisi sağ olsun. Açılışlarımız da bizimle birlikte olan  Refik Özen vekilimize, Osman Mesten vekilimize, Mustafa Dündar başkanımıza, Oktay Yılmaz başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, eski başkanlardan  Mustafa Bozbey’e hepsine buradan teşekkürlerimi göndermek istiyorum sağ olsunlar var olsunlar.

ÇEŞİT ÇEŞİT MÜKEMMEL LEZZETLER

Neler var Diplomalı Börekçi’de ne tür üretimler yapıyorsunuz?

Börek olarak kıymalı, peynirli, patatesli ,ıspanaklı ,su böreği fakat  yığma  su böreği diyoruz biz ona normal su böreği değil tereyağlıdır. Bir de Arnavut böreği yapıyoruz bunun yanı sıra poğaça çeşitlerimiz sayısız. 3 çeşit simidimiz var, tayinlerde  aynı şekilde küçük, büyük ,sarma, Fındıklısı  vesaire birçok çeşitli ürünler var. İyi malzeme ile kaliteli malzeme ile güzel ürünler ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu da tabii vatandaşımız halkımız tarafından güzel bir rağbet gördü ayrıca bunun yanı sıra pastalarımız da var. Pastalarımız içerisinde kazandınız diye bir kart çıkıyor. Her 3 şubemizden de her ay bir pastada  altın hediyemiz mevcu. Pastanın altında  kazandınız kartı çıkanlar gelip hediyelerini alabiliyorlar. Pasta çeşitlerimiz olarak meyveli, çikolatalı, şeker hamurlu, onun yanı sıra düğün için doğum günü için özel günler  için sipariş ve isteğe göre pastalar da hazırlaya biliyoruz. Yalnız bu altın hediyemiz özel siparişlerde yok, kime satılacağı belli olmayan satışlarda geçerli. Bunu  da ayrıca eklemek isterim. Bunun yanı sıra  Veysel Karani  şubemizde kahvaltılarımız da mevcut. Millet Mahallesi'ndeki şubemiz de önümüzdeki hafta kahvaltı servislerimize başlayacağımız ayrıca buradan halkımıza bildirmek  isterim.

Bu son yıllardaki gerçekleştirmiş olduğunuz atılımla 3  şubeye ulaşmış durumdasınız .Peki bundan sonra Diplomalı  Börekçi’nin  hedefinde neler olacak?

DÖRDÜNCÜ ŞUBEMİZ İNŞALLAH YASEMİNPARK’TA  OLACAK

Bakyapı Prestij AVM Yasemin Park’ta  dördüncü şubeyi açmakla ilgili girişimlerde bulunduk. İnşallah Eylül gibi orayı da  açmayı planlıyoruz. Beşinci  şube olarak da Nilüfer’de  bir şube olsun diye bir istemimiz var tabii her şey nasip kısmet biliyorsunuz. İlerleyen süreçte öyle bir planımız var Allah nasip ederse. Şu anda 3 şubede 30 kişi ile hizmet vermekteyiz. Tabii bunun yanı sıra hafta sonları biraz daha destek alıyoruz. Diğer iş kolumuzla birlikte çalışan sayımızı aşağı-yukarı 38 kişi. Üç şubemizde 3 adet motorlu  servis aracımız mevcut,2 tanede imalathaneden şubelere sevkiyatı sağlayan aracımız var. Motorların yetiştiremediği yerlerde  bu iki aracımızda devreye girmekte.

AKTAŞ, YILMAZ BAŞKANLARIMIN  VE DEĞERLİ VEKİLLERİMİN  DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ

Pandemi döneminde Öncelikle büyükşehir belediye başkanımız Alinur Aktaş gerçekten bizleri çok destekledi ,halimizi hatırımızı birçok kereler sordu. Yıldırım Belediye başkanımız Oktay Yılmaz’da  her zaman gelirler işler, güçler nasıldır bir sıkıntınız bir eksiğiniz var mı diye sorarlar. Bu da tabii bizleri çok memnun ediyor. Bazı şeyleri biz de onlarla paylaşmışızdır. Bu durum bizi çok mutlu ettiği gibi  ayrıca çok da moral veriyor, buradan değerli başkanlarıma sayın  milletvekillerime teşekkür etmek istiyorum.

Peki Mehmet Bey son olarak buradan Bursa'da yaşayan insanlarımıza neler söylemek istersiniz?

Diplomalı  Börekçi’nin  güzel  lezzetleri  Bursalılar tarafından çok güzel bir şekilde rağbet görmekte ,uzun yıllardır Veysel Karani  şubemizde vermiş olduğumuz hizmeti şimdi Panayır ve Millet Mahallesi'ndeki şubelerimizde süslemiş durumdayız. Ve gerçekten her iki yeni şubemizde de şu ana kadar edinmiş olduğumuz izlenim çok güzel ve bu yüzden biz de dördüncü  ve hat daha sonrasından olabilecek  beşincişubelerimizin  hesabını yapmaya başladık. Bursalıların bu güzel teveccühü sonuçta bizim yol haritamızı belirlemekte. Buradan bizim  birbirinden güzel lezzetlerimizi  severek beğenerek alıp tüketen bütün Bursalılara sevgilerimi, saygılarımı iletmek istiyorum. İnşallah ilerleyen süreçte daha fazla şubede daha fazla insanımıza  hizmet vermek dileğiyle diyorum.