BOSCH Türkiye Başkan Yardımcısı Gökhan Tunçdöken, BOSCH Rexroth Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürü Levent Fadıloğlu ile Endüstri 4.0 Projeler Direktörü Murat Kurtlar, Bursa Model Fabrika'yı ziyaret etti. Model Fabrika’da yürütülen çalışmalar hakkında heyete bilgi veren BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, BTSO tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) destekleriyle yürütülen Bursa Model Fabrika’nın (BMF) yeni dijital çağda firmaların rekabetçiliğini artırmayı hedeflediğini söyledi.

KOSGEB 70 BİN TL’YE KADAR DESTEK VERİYOR

Merkezin büyük ölçekli şirketlerden KOBİ’lere kadar tüm işletmelere dijital dönüşüm için gerekli altyapı ve insan kaynağı yetiştirilmesi konusunda destek olduğunu kaydeden Cüneyt Şener, “Bursa Model Fabrika, verimlilik artışından kaliteye, yalın üretimden dijital dönüşüme kadar birçok alanda firmalarımıza rehberlik yapıyor. Bursa’daki sanayi firmalarının dijital dönüşümüne rehberlik etmek amacıyla hayata geçirilen Model Fabrika’dan eğitim alacak işletmelere de ayrıca KOSGEB 70 bin TL’ye kadar destek veriyor. BTSO olarak Bursalı firmalarımızın Model Fabrika’dan daha fazla faydalanmasını ve dijital dönüşüm yolculuğunda geride kalmamalarını istiyoruz.” dedi.

VAP UYGULAMALI DEVLET DESTEĞİ

Cüneyt Şener, BTSO Enerji Verimliliği Merkezi (EVM) hakkında da bilgi verdi. BTSO EVM’nin T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirildiğini ifade eden Şener, “Firmalar, enerji yönetim sistemi danışmanlık hizmeti ile VAP uygulamalarında devlet desteklerinden de faydalanabiliyor. EVM bu açıdan büyük önem taşıyor. Yönetmelik şartlarını yerine getiren endüstriyel işletmelerin enerji verimliliği danışmanlık hizmeti kapsamında hazırlanan projeler sayesinde bir yıllık enerji faturasının yüzde 30’unu devletten geri alabiliyor.” ifadelerini kullandı.

TECRÜBEMİZİ BURSA SANAYİSİ İLE PAYLAŞMAYI İSTİYORUZ

BOSCH’un otomotiv satışları ve Endüstri 4.0 projelerinden sorumlu olan BOSCH Türkiye Başkan Yardımcısı Gökhan Tunçdöken, merkezde üretimin modern beklentilere göre organize edildiğini ve yalın üretim konusunda robot ve otomatik taşıma sistemleriyle ilgili çalışmalar yapıldığını söyledi. Gökhan Tunçdöken, “Ziyarette beraber yürütebileceğimiz çalışma alanlarını değerlendirdik. BOSCH olarak dijital dönüşüm konusunda önemli çalışmalar yürütüyoruz. Kendi tesislerimizin dönüşümü ile edindiğimiz tecrübeleri başka firmaların da kullanımına sunan bir ekibimiz var. BOSCH Türkiye olarak heyecanla çalışıyoruz. BTSO ile beraber yalının ötesinde dijital dönüşüm dokunuşlarıyla Bursa’daki sanayicilere yönelik daha verimli ve daha katma değerli üretim yapmaları konusunda destek olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

BURSA MODEL FABRİKA FİRMALAR İÇİN FAYDALI BİR TESİS

BOSCH olarak 1970 senesinden bu yana Bursa’da üretim yaptıklarını kaydeden Tunçdöken, şöyle konuştu: “Bursa’da 5 tesisimiz var. Kendimizi Bursalı olarak görüyoruz. Bu bilgi birikimi diğer firmaların üretimlerine, lojistik süreçlerine optimize etmesi için paylaşmak istiyoruz. Bursa Model Fabrika da firmalar için her anlamda iyi bir tesis.”

Uludağ’a çıkacaklar dikkat: Teleferik bakıma alındı Uludağ’a çıkacaklar dikkat: Teleferik bakıma alındı