Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolundaki güzergahta bulunan 3 buçuk kilometrelik Samanlı tünelinde incelemelerde bulundu.

Yıldırım, “İstanbul-İzmir otoyolunun İzmit körfez geçişini izledik. Dünyanın en büyük dördüncü köprüsü olcak. Kullanılan tel halatlarının boyu 80 bin kilometre. Bu önemli projeyi tamamen Türk mühendisleri, Türk işçileri ve Karayollarının fedakâr çalışanları gerçekleştirdi. Projede alt yüklenici olarak Japonlar var. Biz eskiden birinci ve ikinci köprüyü yaptık.

Orada yabancılar müteahhitti, bizim firmalarımız taşerondu. Türkiye AK Parti iktidarında öyle bir mesafe aldı ki dünyanın en büyük projelerini kendi insanımızın aklıyla, gücüyle gerçekleştirir hale geldik. Bunun en güzel örneği bu projedir” diye konuştu.

İNCELEMELER DEVAM EDECEK

Yalova-İzmit-Kocaeli bağlantısından körfez çıkışına kadar olan 40 kilometrelik mesafeyi önceden hizmete açacağız diyen Yıldırım, “Öncesinde kontroller yapıyoruz. Mayıs ayının sonu itibariyle İstanbul´dan köprü kesimi de dahil İznik çıkışına kadar açılmış olacak. Bu senenin sonuna kalmadan da İstanbul-Bursa çevre yolu arası tamamen bitip, trafiğe verilecek. 

İstanbul-İzmir arasında 433 kilometrelik bölüm için Balıkesir, Manisa ve İzmir´de çalışmalar devam ediyor. Yılsonunda 22 kilometrelik İzmir-Kemalpaşa yolu otogar çıkışına kadar bitecek. Bursa-Manisa arası da 2018 yılına kadar tamamlanmış olacak” açıklamasını yaptı. Bakan Yıldırım, konuşmaların ardından araçla yolu gezdi. Yıldırım, Yalova ve Gebze´de de incelemelerde bulunmaya devam edecek.