Mersin’in Silifke ilçesinde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hayata geçirilen, “Makine Ekipman Parkı Projesi” ekipman ve yem dağıtım törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Destek bizden yetiştirmek sizden” dedi. Pakdemirli, Silifke ilçesine bağlı Atayurt Mahallesi halinde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hayata geçirilen, ‘Makine Ekipman Parkı Projesi’ ekipman ve yem dağıtım törenine katıldı. Helikopterle Atayurt Mahallesine gelen Bakan Pakdemirli tören alanında ki çiftçileri ziyaret edip burada bulunan ekipmanları inceledi. Daha sonra Pakdemirli tören alanına kurulan yörük kıl çadırına geçerek burada sıkma yiyip ayran içti. Kıl çadırda sıkma yapan kadınlarla bir süre sohbet etti.

KREDİ DEĞİL HİBE

Kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla IPARD kapsamında tarım sektörüne birçok alanda hibe olanakları sunduklarını belirten Bakan Pakdemirli, “Özellikle altını çizmek isterim ki, bunlar kredi değil, hibe. Bu hibeler, milyar liraları bulan çok ciddi rakamlar. Örneğin, 2021 yılının geride bıraktığımız ilk 9 ayında kırsalda hayata geçirilen toplam yatırım bütçesi 1,6 Milyar Liralık 3 bin 271 proje için girişimcilerimize 1,1 milyar lira hibe ödedik. Türkiye ekonomisine kazandırılan Avrupa standartlarındaki bu projelerle, sadece bu yıl içerisinde ülkemizde 6 bin 364 vatandaşımızın daha istihdam edilmesine vesile olduk” dedi.

Bursa’da kırmızı ete indirim Bursa’da kırmızı ete indirim

EKİPMAN İHTİYACI KARŞILANACAK

“Bugün de yine Mersin'e kazandırılan güzel bir proje dolayısıyla sizlerle bir aradayız” diyen Bakan Pakdemirli, şöyle devam etti: “Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştirici Birliğinin, IPARD kapsamında makine parkları projesini destekliyoruz. Proje ile 7 bin 600 üyenin makine ekipman ihtiyacı karşılanacak. Özellikle küçük işletmeler makine ve ekipmanları kiralayarak büyük yatırımlar yapmaktan kurtulacak ve ekipman ihtiyacını kısa sürede karşılayabilecekler. Bu sayede birlik ve üyelerin karlılığı da artırılmış olacak. Proje kapsamda 20 adet su depolamaya uygun tanker ve 20 adet römork alınmıştır. Bugün TKDK aracılığıyla destek verdiğimiz birçok işletmemizin ürünleri, dünya pazarında uluslararası markalarla aynı raflarda satılıyor. O yüzden, gelecekteki evlatlarımıza güçlü bir Türkiye bırakmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yatırımın, çiftçimize, Mersinimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” (İHA)