Bursa İnşaat Fuarı’nda sergilenen ahşap evler ilgi görüyor. Yangına karşı dayanıklı olan ahşap evler, 20 günde teslim ediliyor.
Ada Ahşap’ın yetkilisi Hidayet Özçelik, ahşap evlerin bir asır dayandığını ifade ederek, “Ata geleneği olan ahşap evlerden vatandaşlarımız son derece memnun. Ahşap evler, deprem ve afetlere karşı dayanıklı evlerdir. Son çıkan ürünlerle ahşabın dayanıklılığı 100 yıla kadar çıkabilmektedir” dedi.
Ahşap evlerin şaşırtan özelliklerinden bahseden Özçelik, “Ahşap evlerin en büyük özelliği yangına mukavemetidir. Yanan beton binanın yıkılması gerekir, ancak ahşap evlerde yangın olduğunda, bir aracın kazada tamponu zarar görmüş gibi olur. Sadece o kısım değiştirilir. Dolayısıyla yangında ahşap evin tamamı değil sadece yanan kısmı zarar görür” diye konuştu.
DEPREME DAYANIKLI AHŞAP EVLER 20 GÜNDE TESLİM
Ahşap evlerin fiyatlarının da çok uygun olduğuna dikkat çeken Özçelik, “Fiyatlarımız 800 ile bin 500 lira arasında değişmektedir. Bir evin fiyatı 70 bin lira ile 150 bin lira arasında değişiyor. İmar durumu ise ilgili belediyenin vereceği izne tabidir. Basit bir imar uygulamasıyla da izin alınabilir. Bir ahşap evi 20 günde teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Fuar alanında sergilenen ahşap evlere ziyaretçiler büyük ilgi gösterdi.