Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl Nisan sayısını "Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" temasıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası`na ayırdı.

Bu ayın kutlu doğum haftası olması nedeniyle futbolcuların da bulunduğu ünlü isimlere, "Hazreti Peygamber sizin için ne ifade ediyor, hayatınızdaki önemi nedir?" soruları soruldu. Sorulara samimi yanıtlar veren futbolcular bir kez daha gönüllerde taht kurdu.

DEMBA BA
Beşiktaş’ın başarılı futbolcusu Demba Ba yöneltilen soruya: ‘Hayatımızda, düşüncelerimizde onun üzerine yaptıklarımız Allah ve Hz. Muhammed (S.A.S.) rızasını kazanmak içindir. Nimetlere ve başarıya şükretmeyi ve şükrettikçe başarmayı Hz. Muhammed’den öğrendim. Hz. Peygamberin en etkilendiğim yönleri şunlardır: - Herkese hoşgörülü davranıp kimseyi incitmemesi - Herkesi doğruya çağırması - Kadınlara ve çocuklara şefkatle yaklaşması ve kendisine gelen herkese yardım etmesi’ diyerek peygamber sevgisini anlattı.

MOUSSA SOW
Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Moussa Sow yöneltilen soruya: ‘Hz. Muhammed (S.A.S.) inanç ve yaşam biçimimizde devrim yapan şahsiyettir. Hayattan keyif almanın yolunu öğretendir. Güzel ahlakı öğretendir. Onu çok seviyorum. Çocuklarıma ve aileme onun hayatını öğretiyorum. Hz. Peygamberin beni en çok etkileyen yönleri şunlardır: - Sabırlı olması - Kendisine eziyet edenlere beddua etmemesi, lanet okumaması. - Merhametli olması - Güler yüzlü olmasını - Her insana eşit davranması’ diyerek yanıtladı.