Bağırsak kanserine yakalandıktan sonra bu konuda bilinç yaratmak amacıyla kampanyalar düzenleyen BBC sunucusu Deborah James, 40 yaşında hayata veda etti. Geçen mayıs ayında artık kendisi için tıbbi olarak yapılabilecek hiçbir şey olmadığını ve bu yüzden evde bakıma başlayacağını açıklayan James, 28 Haziran günü anne ve babasının evinde hayata gözlerini yumdu.

Deborah James'in ölüm haberini ailesi sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Söz konusu paylaşımda aile, bu haberi vermekten büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Deborah James'in olağanüstü bir eş, kız çocuğu, anne ve kız kardeş olduğu belirtilen açıklamada, sunucunun son nefesinde bütün ailesinin yanında olduğu bilgisi yer aldı.

'DAİMA ASİ BİR UMUDUNUZ OLSUN'

Deborah James'in ailesi tarafından yapılan açıklamada "Keyif almaya değer bir yaşam bulun, risk alın, derinden sevin, pişman olmayın ve daima 'asi' bir umudunuz olsun!" önerileri yer aldı.

Gazze'de can kaybı 7 bini geçti Gazze'de can kaybı 7 bini geçti

Hem The Sun gazetesindeki köşesinde, hem kendi hazırladığı bloğunda hem de sosyal medya sayfasında hastalığıyla ilgili yaşadığı tüm gelişmeleri gözler önüne seren Deborah James, 13 yıldır Sebastian Bowen ile evliydi. Bu evlilikten Hugo ve Eloise adında iki tane çocuğu bulunuyordu. Deborah James, 2016 yılından beri bağırsak kanseriyle mücadele ediyordu.

'UNVANINI PRENS WILLIAM'DAN ALMIŞTI'

Deborah James, geçtiğimiz 22 Mayıs'ta İngiltere'nin en önemli nişanlarından biri olan Dame unvanını almıştı. Hatta nişanını, onu bakımının yapıldığı evde ziyaret eden Prens William, Deborah James'e teslim etmişti. Dame, erkekler için kullanılan "Sir" unvanının kadınlar için kullanılan biçimi. Aynı zamanda da erkeklere verilen "şövalyelik" unvanının kadınlardaki karşılığı.

Deborah James mayıs ayında tedavi sürecini de paylaştığı You, Me and the Big C adlı podcast yayınında hastalığıyla ilgili süreci değerlendirdi. James, o yayının son olduğunu bundan böyle yayınlara da katılmayacağını açıkladı.