Erkan ŞEN

Bursa Kadına Yardım Dayanışma Eğitime Destek Federasyonu (BURKAYFED) tarafından yaşlılar ve kimsesiz çocuklar yararına Sinpaş Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği Konukevi’nde bir etkinlik düzenlenendi. BURKAYFED üyelerinin desteğiyle oldukça renklenen programda moral bulan Dilruba sakinlerinin mutluluğu ise görülmeye değerdi. Birbirinden lezzetli yiyeceklerin servis edildiği etkinlik, hayatlarında 1 defa olsun gelinlik giymeyen 3 kadının gelinlik giymesiyle anlam kazandı. Temsili bir kına gecesinin de düzenlendiği etkinlikte mahalli sanatçı Mehtap Takmaklı söylediği türkülerle katılımcılara eğlenceli saatler yaşattı. Hayal Tiyatrosu’nun kurucularından Veysel Bozdağ ise Karagöz-Hacivat gölge oyunuyla programa katkı sağlayanlar arasındaydı.

İNSANLAR MUTLU OLSUN DİYE

BURKAYFED Başkanı Türkan Polat’ın tekerlekli sandalye bağışında bulunduğu programda, Açık Kapı Eğitim Derneği Başkanı Tülay Şener, İnci Kadınları Derneği Başkanı İnci Kaya, Misi Çalışan Kadınlar Derneği Başkanı Zerrin Nilüfer, Kenetlenen Eller Derneği Başkanı Tülay Özer, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Sibel Özer ve Sihirli Parmaklar Anaokulu öğrencileri hazır bulundu. Program sonrasında kısa bir açıklama yapan BURKAYFED Başkanı Türkan Polat, “Biz hep insanların mutlu olması adına etkinlikler düzenliyoruz. Bugün de burada huzurevi sakinlerine ve kimsesizlere yalnız olmadıklarını hissettirmek adına kendimizi gösterdik. Yiyecek sponsorumuz Endülüs Park Nanon’la ağzımız tatlandı, Bursa Ertuğrul Gazi ve Osmangazi Yörük Türkmen Derneği Kültür Komisyonu’yla da günümüz şenlendi. Bu tür organizasyonlarımız hız kesmeden devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

Sıcak bir yuva

Sinpaş Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği Konukevi personel ve muhasebe sorumlusu Arzu Akdeniz ise şu açıklamalarda bulundu: “Burası yaşlılar, bakıma muhtaçlar ve kalacak yeri olmayanların yuvası. Maddi imkânı olmayan her insan bizim misafirimiz. 150 kişilik kapasitemiz var, ancak yaklaşık 100 misafirimiz bulunmakta. 12 çocuğumuz da anneleriyle kalmakta burada. Biz tamamen gönüllülerden oluşan ve onların bağışlarıyla misafirlerimize hizmet veren bir derneğiz. Herhangi bir kuruma bağlı olmadığımızı da özellikle söylemek istiyorum. 30 kadar ücretli personelimizin çalıştığı konukevimizde aile sıcaklığını bulabilir evsiz her vatandaş. Düzenlenen bu etkinlik için de tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” Anaokulu öğrencilerinin yaptıkları resimleri konukevi sakinlerine takdim ettiği program, zamanın meşhur seslerinden olan ancak bir süredir Sinpaş Dilruba Evleri Yardımlaşma Derneği Konukevi’nde kalan Eriç Aras’ın söylediği birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserleriyle devam etti.