Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık ve Osmangazi’ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞDER) Başkanı Mustafa Bay, dernek binasında 2 yıllık icraatlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıda 2 yıllık faaliyetlerinden bahseden Başkan Bay, “Osmangazi’ye bağlı dağ köylerimizi bünyemize kattık. Suriye ve Soma için yardım kampanyaları düzenledik. 2 büyük yağlı güreş organizasyonu gerçekleştirdik. Tüm üyelerimizle danışık ve istişare toplantıları düzenledik. Siyaset okulu, organik gıda günleri, mevlit, aşure gibi programlar da düzenledik. Genel merkezimiz ve Mudanya, Nilüfer, Emek, Çalı, Gemlik ile İnegöl şubelerimizde toplam 15 bin üye sayısına ulaştık” dedi.

DAĞDER’İN BORCU 185 BİN LİRA
Ünidağder, Lisedağder, Dağderli Timsahlar gibi grupları da kurduklarını ifade eden Bay, “2 yıl önce yönetimi devraldığımızda eski yönetimden bşize kalan borç 273 bin 925 liradır. Bu borcun 76 bin lirasını ödedik. Dağder’in halen 185 bin lira borcu bulunmaktadır. Borcumuzu eritmeye devam edeceğiz. Mobil aidat ödeme sisteminden ticari kuruluşlarla yapılacak anlaşmalar ve sponsorluklara kadar değişik alternatifler içeren yeni bir kampanya başlatacağız. Bursamızın dinamiklerini, yöremizin ileri gelen sanayici ve işadamlarını, gücü olan herkesi Dağder’e destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Derneğin hedeflerinden de bahseden Bay, 6 şube ve 105 derneğiyle hukuki statüye uygun olarak federasyon gibi bir yapıyı oluşturacaklarını da sözlerine ekledi.