Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas’ta halka hitap etti. Adana ve Mersin’de MİT TIR’larına yapılan yasa dışı baskının görüntülerini yayınlayan gazeteyi sert sözlerle eleştiren Cumhurbaşkanı, "Bir gazete çıkmış, ’içinde silah olmadığını söyleyen Erdoğan’ diyor. Var veya yok, koyalım bir kenara. Bir defa sen o kadar basın ahlakından uzaksın ki, bu ülkede MİT’imizin yaptığı bir operasyona sen kalkıp paralelle iş tutarak bunu dünyaya ifşa etmenin gayreti içine giriyorsun. Bunlar gidiyor dünyadaki ağa babalarına bizi şikayet etmenin gayreti içindiler. Nereye giderseniz gidin, bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur. Ama bu ülkeyi bölmek isteyenlerle mücadelemiz de sonuna kadar sürecektir" ifadelerini kullandı.

HDP MİTİNGİNDE AÇILAN PANKART

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeminde, HDP mitinginde açılan bir pankart da vardı. Erdoğan, "Pankart asıyorlar: ’Barajı aştık aştık, aşmadık meskenimiz dağlar’ diyorlar. Çünkü bunlar dağdan emir alıyorlar" dedi.

"DÜŞMAN ÜLKEYE GİRSE..."

Erdoğan, Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olan iç mihrakların ve bazı siyasi partilerin işbirliği içinde olduğunu belirtti ve bu ittifakın anlayışını çarpıcı bir örnekle anlattı. Cumhurbaşkanı, "Düşman ülkeye girse dese ki ’ben Tayyip Erdoğan’ı bitirmek için geldim’. Bunlar onları ellerinde çiçeklerle karşılar" ifadelerini kaydetti. Erdoğan bu mihraklara asla izin vermeyeceklerini de ekledi.