BTSO öncülüğünde fuarcılık alanında atağa kalkan Bursa, uluslararası nitelikte yeni fuarlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. BTSO´nun liderliğinde Türkiye´de otel, restoran, cafe ve hastane sektörüne kontrat işleri yapan güçlü tedarikçileri ilk kez bir araya getirecek olan Contract Hotel Expo Bursa (Hotel, Restoran, Hastane ve İkram Endüstrisi İş Kontratları Fuarı) 11-14 Kasım 2015 tarihleri arasında Bursa´da gerçekleştirilecek.
DUBAİ´YE 5 YILDA 600 OTELİN İNŞA EDİLMESİ HEDEFLENİYOR
COHO Danışma Kurulu Üyeleri, fuar öncesinde dünya ekonomisine yön veren önemli şehirlerinden Dubai´ye çıkarma yaptı. 2015 yılında 11,5 milyon kişinin ziyaret ettiği Dubai´de 2015-2020 yılları arasında 600 otelin hayata geçirilmesi planlanıyor. 5 yıl içinde 80 bin odanın daha faaliyete geçeceği kentte önemli temaslarda bulunan heyet, Dubai´de bir dizi ciddi iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Heyet, ilk olarak sektöründe dünyada söz sahibi olan The Hotel Show Fuarına ziyarette bulundu.

“BURSA´YI, FUARCILIKTA MARKA KENT YAPACAĞIZ”
Şehirlerin kalkınmasında fuarların büyük katkısının olduğunu belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa´yı fuarcılıkta cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini anlattı. COHO Fuarı´nın sektörde çözüm ortaklarını buluşturan en geniş platform olacağını kaydeden Burkay, “Kentimiz, son dönemde dünya çapında zincir otel yatırımlarının ve özel sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmaların ilgi odağı haline geldi. Dubai´de yaptığı stratejik ziyaret Dubaili yatırımcıların Bursa´ya daha fazla ilgi göstermesine katkı sağladı” dedi.

Esnafımızın yanındayız
Bursa´da Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi´nde bulunan Mobilyacılar Çarşısı´nda yaklaşık 40 işyerinin zarar gördüğü yangının ardından, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, meclis ve meslek komitesi üyeleriyle birlikte çarşı esnafını ziyaret ettiler.
Olaydan dolayı üzüntü duyduklarını söyleyen Topuk  “Çarşı esnafımıza geçmiş olsun diliyorum. Şükürler olsun ki, yangın çarşının diğer bölgelerine sıçramadan söndürüldü. BTSO olarak, çarşı esnafımızı bu zor günlerinde yalnız bırakmayacağız. Yangından dolayı zarar gören esnafımızın BTSO olarak her zaman yanında olacağız. Öte yandan olayda can kaybının olmayışı sevindirici bir durum ” dedi.