İlk olarak 1880’lerde bulunduğu tahmin edilen milkshake özellikle yaz aylarının vazgeçilmez içeceğidir. İçindekiler genel olarak dondurma, buz, soğuk süt ve karıştırılması istenen ek malzemelerdir. Tercihe bağlı olarak muzlu, çilekli, kivili, çikolatalı, naneli ve daha birçok farklı içerikli milkshake hazırlamanız mümkündür.

Milkshake’in Hazırlanışı

Öncelikle blender ve içerikleri hazırlamalı, ardından aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

Kuru fasulye Dünya 13’üncüsü oldu Kuru fasulye Dünya 13’üncüsü oldu

Çilekli Yoğurtlu Marshmallow Milkshake Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Blender’ınıza hazırlamak istediğiniz miktara göre süt ekleyin. Tercihen tam yağlı süt kullanabilirsiniz, böylece hazırlayacağınız milkshake’in daha yoğun bir tadı olacaktır. Yine hazırlamak istediğiniz miktara bağlı olarak 1 ya da 2 top dondurma ekleyin. Dondurmanın çeşidi tamamen sizin damak tadınıza göre değişebilir. Blender’ınıza buz ekleyin.

Yoğurtlu milkshake tarifi - İçecek Tarifleri
Ek malzemenizi ekleyin. Burada yaratıcılığınıza da bağlı olarak çok güzel karışımlar elde edebilirsiniz. Eğer meyve eklemek isterseniz genel olarak çilek ile vanilyalı dondurma, muz ile çikolatalı dondurma oldukça leziz olmaktadır. Eğer daha özgün bir tat elde etmek isterseniz karamel şurubu, oreo parçacıkları ya da çikolata sosu ekleyebilirsiniz. Önce hızlı, sonrasında daha yavaş şekilde milkshake’i karıştırın Daha yoğun bir tat elde etmek isterseniz ilave bir top dondurma, daha hafif bir tat istiyorsanız biraz daha süt ilave edebilirsiniz Hazırlamış olduğunuz milkshake’i bardağa döküp servis edebilirsiniz.