Özkan YILDIRIM
Kongreye katılanlara teşekkür eden Merkez Parti Bursa İl Başkanı Celil Çiçek, "Kongremizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Böylelikle 6 teşkilatımızın kongrelerini yapmış olarak seçime girme hakkını da elde etmiş bulunmaktayız. Bundan sonra diğer ilçeleri kurma çabasında olacağız. İnegöl, Karacabey, İznik, Orhangazi, Yenişehir ilçeleri üzerinde il olarak çalışmalarımıza başladık. İnşallah kısa sürede bu ilçelerimizi de “Merkez Parti” kervanına katmış olacağız. Merkez Parti programını kalpten ve içtenlikle okursanız, Türkiye için Merkez Parti olmazsa olmaz diyebileceğinizi düşünüyorum. Genel başkanımız Sayın Profesör Dr. Abdurrahim Karslı Bey tarafından büyük bir itina ile hazırlanmış olunan parti programını harfi harfine uygulamaya koymak için kararlılığını siz değerli vatandaşlarımızın Merkez Parti’ye vereceğiniz onay sonucu görmüş olacaksınız. Şimdi sizlere ve değerli basın mensuplarına Merkez Parti'nin programı hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum;

ASLA YALAN YOK
Millete yalan söylemeyeceğiz, şahsi menfaatlerimizi gözeten bir siyaset üretmeyeceğiz! Hiç kimse geçim ve gelecek korkusuyla yaşamayacak. Hiç kimse adaletsizlik, eşitsizlik ve ayrımcılık içeren bir uygulamaya maruz kalmayacak. Hiç kimse kulluk ve marabalık yapmak zorunda kalmayacak. Kimse kimsenin önünde eğilmeyecek. Bu anlayış bizim itikadımız ve halkımıza ahdimizdir. Kula kulluğa, sömürüye, harama, çifte standarda ve yalana dolana geçit vermeyeceğiz. Partimiz Türkiye'nin büyük diriliş hamlesine her şeyi ile ruh ve gönülleri ile destek veren bir fikir ve eylem ocağı olmayı hedeflemektedir. İdeoloji değil hizmeti, partiyi değil insanı merkeze alan, katılımcı bir siyasetin adresi olmak için çalışan, memleketimizde yaşayan herkese “biz bir aileyiz” şuuru ile bakan bir parti olacağız. İnanmanın imkandan, imanın paradan daha güçlü olduğunu ortaya koyarak, Türkiye tarihine bir destan, siyasete yeni bir ruh ve yeni bir karakter kazandırmaya yemin etmiş insanların buluşma adresi olan bir parti olacağız.

HEDEF 2023 
Partimizin hedefi cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023'te, bugünkünden çok farklı, çok daha kalkınmış, barış ve refah dolu, bölgesel bir güç ve küresel etkinliği artmış bir Türkiye'dir.
Merkez Parti, kurucuları ve mensupları ile farklı alt yapılardan ve farklı bölgelerden gelmiş insanların ortak dost çatısıdır. Yıllardır iş ve güdümlü politikalar nedeniyle, cahil ve fakir bırakılmış asil milletimizi uyandıracak ve onun sözcülüğünü, liderliğini yapacak olan bir partidir. Yıllardır kan ve gözyaşı döken, kaynakları sömürülen insanlarımızı ve ülkemizi yeniden ayağa kaldıracak bir misyona sahip olan partimiz büyük Türkiye'yi yeniden kurmaya yemin etmiştir.
 

HİÇBİR PARTİ VE MİSYONUN DEVAMI DEĞİLİZ
Biz ülkesini seven milleti ve insanlık ailesi için haklı ve doğru şeyler yapmak isteyen, aklın, bilimin temsilcileriyiz, aydınlık Türkiye'nin çocuklarıyız. Hiçbir yerli yahut yabancı siyasal, ideolojik merkez, kurum, kuruluş ve hiç kimseyle hiçbir ilgimiz ve bağımız yoktur, asla olmayacaktır. 

POZİTİF HUKUK VE MİLLETİMİZ 
Bizim bağımız vicdanımız pozitif hukuk ve milletimizledir. Merkez Parti bir ideoloji partisi değil, bir program ve kitle partisidir; bir Merkez Demokrat harekettir. Partimiz sosyal demokrasiyi, emeği, yoksuldan yana tavır koymayı, sosyal devleti benimser. Milletimizin kültür değerlerine, inançlarına saygı ile bağlıdır.

TOPYEKÛN MİLLETİMİZİN PARTİSİYİZ
Aydınlanma, tam demokrasi ve bağımsızlık idrakine sıkı sıkıya bağlıyız. Partimiz Anadolu'da Yunus, Mevlana, Ahi Evran, Hacı Bektaş Veli ile başlayan ve bugün devletleşen büyük siyasetin fikir ve eylem ocağıdır. Din, felsefi inanç, milli değerler, demokrasi, insan hakları gibi değerlere saygılıyız ve bunların istismar, sömürü aracı yapılmasına karşıyız. Partimizin en üst kimliğimiz olan insan merkezli bir politikayı, Halka hizmet Hakk'a hizmettir siyasetini barışçı ve uzlaşmacı fikir anlayışını esas alır. Biz sadece Parti değil, Türk siyasetinin aynı zamanda Gönül ve ahlak Ocağı olmak mecburiyetini de gözetiyoruz ve bunu hedefliyoruz. Biz siyasette ahlakı ve onuru en önemli değer olarak kabul etmiş bir hareketiz. Sosyal devletin yeniden inşasına en aktif şekilde çalışacağız. Sözde siyaset yapmayacağız. Cefakar vefakar milletimizi cahillik, fakirlik ve ihtilaf belasından kurtarıp, asaletinin misyonunun farkına vardırarak, ilimle, irfanla, birliğini temin ederek üreten büyük Türkiye'yi kuracağız.

1000 YILLIK TARİHİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Haksızlığı, adaletsizliği, vahşeti, zulmü, kayırmacılığı ve hortumculuğu ortadan kaldıracağız. Cumhuriyet mirasına, 1000 yıllık tarihimize, kardeşliğimize karşı zalimce ittifak kuranlara geçit vermeyeceğiz. Günü birlik siyaset, yalan ve aldatma siyaseti yapmayacağız. Bilindiği üzere insan hakları, insanın doğuştan elde ettiği haklara denir. Bir devletin insan haklarını benimseyip benimsemediği, o devletin gelişmişlik düzeyini de belirler. Bir devletin demokratik, çağdaş ve modern bir devlet olabilmesi için insan haklarını anayasal ve yasal bir hak olarak vatandaşlarına tanımış olması ve insan hakları ihlallerinin suç olarak kabul edilip cezalandırılmasını öngören hukuksal müeyyideleri getirmiş olması gerekir. Partimiz bütün insan haklarını yasal çerçeveleri ile sosyal hayatta kesintisiz olarak tatbik etmeyi amaçlamıştır. Bu hakların kullanımında vatandaşlar arasında ayrım gözetmeksizin hareket etmek en önemli düsturumuz olacaktır. İnsan haklarına dayalı bir ülke yaratmayı hedefliyoruz. Böylece insanımız hem kendine hem devletine güvenen huzurlu ve mutlu bireyler olarak başarıyı yakalayacaktır. Bizim insanlarla beraber olmamızın ilk şartı temel hak ve hürriyetlere saygılı olmak ve bu hakları kullanırken içtimai hayatta anarşi çıkarmamak, asayişi ihlâl etmemektir. Hukuk hakkı himaye eder, fakat hakkın kötüye kullanılmasını himaye etmez düşüncesiyle temel hak ve hürriyetleri insanımıza derhal temin edip, hukuk ihlallerine ise ayrımcılık yapmadan müeyyidesini  uygulayacağız.
 

Türkiye'nin mevcut durumu;
Türk milleti, Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılışından sonra iç ve dış düşmanlarına rağmen Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının liderliğinde bağımsız ,çağdaş, demokratik ve katılımcı bir devlet kurmayı başarmıştır. Ancak geçen süreç içinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş felsefesi eskiden beri başlayan bir yozlaştırma ile hedefinden saptırılmış ve emperyalizmin, içte ve dışta kötü niyetli mihrakların denetim ve güdümüne açık hale gelmiştir. Toplum çıkarlarını öncelik tanıyan, fedakar, paylaşan, adaletli ve zulme karşı olan insan modelimiz, dış kaynaklı ekonomik ve kültürel dayatmalarla tahrip edilerek yerine sadece kendini düşünen idealleri olmayan üretmeyen tüketmeyi hedef alan bir karaktere dönüştürülmüştür. İçeride ve dışarıda birçok olumsuzluğa rağmen bugünkü siyasi yapı iktidar ve muhalefeti ile ülkemizin sorunlarını çözemediği gibi toplumsal uzlaşmayı ve barışı sağlayamamış demokrasimizi geriye götürmüştür, sadece gerginlikler yaratan, iktidarı ve muhalefeti ile çağın gerisinde kalmıştır. Merkez Parti bugünkü dünya şartlarında Türkiye üzerinde oynanmak istenen emperyal oyunları deşifre ederek milletimizin ve ülkemizin egemenlik ve bağımsızlığını güçlendirmek, dini siyasi emellerle tahrip edilmesinin önüne geçmek, Milli kültürümüzü ve varlığımızı korumak amacıyla demokratik laik hak ve hukukun üstünlüğü ilkesi üzerine oturan bir halk hareketi olarak doğmuş insanı merkez alan bir siyasal partidir.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN TOPLUMSAL ADALET ŞART 

Partimiz Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğini milletimizle beraber planlamayı ve inşa etmeyi hedef edinmiş bir kitle ve program partisidir. Bu hedef doğrultusunda her türlü evrensel insanlık değerlerinden ve birikimlerinden faydalanır bu hedefi gerçekleştirmede devlet ve millet sevgisini hürriyetleri özveriyi dürüstlüğü, çalışkanlığı, akılcılığı, çağdaşlığı, sosyal demokrasiyi temel değerler olarak benimser. Partimiz cumhuriyetin yaşatılmasını tam bağımsız milli demokratik laik ve sosyal hukuk devletinin güçlendirilmesini ülkenin bağımsızlığının korunmasını vazgeçilmez hedefleri arasında sayar. Özgürlükçü, çoğulcu katılımcı demokrasinin ülkemizde bütün kurum ve kurumları ile yerleşmesini amaç edinir. Merkez Parti toplumsal barışın ancak toplumsal adalet ile sağlanabileceğine inanır. Toplumsal adalet ve hukukun gereği olarak toplumdaki bütün eşitsizliklere karşı çıkar. Her alandaki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırılmasını eğitim, sağlık, adalet ve benzeri hizmetlerden herkesin eşit yararlanabilmesini hedefler. Bölgeler arasındaki gelişme farklılıklarının bir an önce giderilmesini ayrıca amaçlamaktadır. Buradan son olarak Bursa İl kongremizde bana oylarını vererek tekrardan il başkanı olarak seçen, güvenen bütün partili kardeşlerime teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Bütün vatandaşlarımıza da ayrıca sevgi ve selamlarımı gönderiyor, esenlikler diliyorum."