Fulya GÜVEN-İzzet GÜNAY

Nilüfer ve civarında uzun yıllardır gayrimenkul danışmanlığı yapan, ayrıca STK’larda yıllarca başkanlık ve sosyal sorumluluk projelerinde etkin görev alan Asker Karataş, CHP Nilüfer Belediye Meclis Aday Adayı. Asker Karataş gazetemize yaptığı açıklamada, “1970 Van doğumluyum ve 3 çocuk babasıyım. 1996 yılından bu yana Nilüfer’in Konak Mahallesi’nde yaşamaktayım. Konak Mahalle Muhtarlığı’nda 2014 seçimlerinden bugüne aza olarak görev yapmaktayım. Tüketiciler Koruma Derneği Bursa Şube Başkan Yardımcılığı, yine 2014 yılından bu güne Tüketiciler Koruma Derneği Nilüfer Şube Denetim Kurulu Yazmanlığı, Bursa Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevini yürütmekteyim. 2005 yılında kurucu üyelikle başladığım derneğimizin şu anda başkanlığını yapmaktayım” dedi.

ATATÜRK İLKELERİNE BAĞLIYIM

Bursa Anadolu Dernekleri Federasyonu genel başkan yardımcılığı görevini de yürüttüğünü ifade eden Karataş, “Nilüfer’de bulunan Asker Emlak Gayrimenkul Şirketi’nin sahibiyim. Konak Mahallesi’nde oturmakta olduğum 110 bağımsız konut ve işyerinden oluşan Mehtap Sitesi’nin de yöneticisiyim. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesiyim ve bu ilkeler, duygu ve düşüncelere sahip birisi olarak yıllardır neferliğini yapmaktayım. CHP sevdalısı, Atatürkçü düşünce yapısı ve Atatürk İlke ve devrimlerine tamamen bağlı olarak aynı zamanda yıllardır parti üyesiyim. Kent Komite üyeliği görevime de devam ediyorum. Partim adına sandık müşahidi, sandık kurulu üyeliği ve okul sorumlusu olarak pek çok seçimde görevlendirildim. Şahsım ve ailemle birlikte CHP neferi olarak yıllardır parti oylarının yükselmesindeki gayretimiz dostlarımız ve hemşerilerimiz tarafından bilinmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Bursa-Van arası kültür elçiliği

Karataş, açıklamalarını kurduğu şu cümlelerle sürdürdü: “Ayrıca Emek Mahallesi’nde bulunan Bursa Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olarak Van İlimizde bulunan Çaldıran, Erciş, Muradiye, Özalp, Tuşba, Saray, İpekyolu, Edremit, Gürpınar, Başkale, Gevaş, Bahçesaray ve Çatak olmak üzere 13 ilçemiz ve 560 köyünün Bursa’daki temsilcisiyim. 800 üyesi bulunan derneğimizle Van ilini Bursa’da temsil ederek, gerek yeşil Bursa’mızın örf ve adetlerini Van ilimize götürerek, gerekse Van’ın örf ve adetlerini Bursa’da yaşatarak yıllardır bir nevi kültür elçiliği görevi de yapmaktayım. Ayrıca dernek üyelerimizin çocuklarının kültür ve sanat dallarında gelişmelerini çok önemseyerek, eğitimlerine olan desteğimizi sürdürüyoruz. Sosyal yardımlaşma adına birçok hizmette bulunuyoruz. Bu güne kadar hiçbir makam talep etmeden hizmet verdiğim ve sevdalısı olduğum partimde 2019 Nilüfer Belediye Meclis Üyeliği görevine talibim. Bu görevi layıkıyla yapacağıma inancım tam ve sonsuzdur. Desteklerinizi bekler saygılar sunarım.”