CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, düzenlediği basın toplantısında, aday belirlenmeden önce CHP Genel Merkez’de düzenlenen toplantıda çatı adaya baştan karşı çıktığını belirterek MHP’yi kast ederek “Güvenmeyin bunlara dedim Nitekim ortaya çıktı” dedi. CHP İl Başkanının bu değerlendirmeleri nedeniyle partide ‘dansöz’ tartışması başladı.
Partisinin il binasında yönetim kurulu üyeleri ile basın toplantısı düzenleyen CHP Aydın İl başkanı Barkan Kalınomuz, açıklamalarında Cumhurbaşkanı adayı belirlemesinde MHP ile ortak aday çıkarmanın yanlış bir tutum olduğunu savundu. CHP İl Başkanı Kalınomuz konuşmasında hem ortak aday belirlenmesine hem de CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu kendi adayları Ekmeleddin İhsanoğlu’nu karşılamayıp Aydın’a başbakan kimliği dışında Cumhurbaşkanı adayı olarak gelen Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayıp özel görüşme yapmasını sert bir dille eleştirdi. CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, “Bu partinin aday gösterdiği Cumhurbaşkanı adayını sen karşılama buradan kalk diğer cumhurbaşkanı adayını, bakın başbakan demiyorum başbakan sıfatı ile gelmiyor buraya cumhurbaşkanı adayını karşıla görüş” diyerek CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu siyasi etiğe aykırı davranmakla suçladı.
“BEN MHP’YE BAŞTAN GÜVENMİYORDUM VE BUNU DA SÖYLEMİŞTİM”
Ortak aday konusundaki tavrını da seçim öncesi Ankara’da yapılan toplantıda net olarak ortaya koyduğunu ve geçmiş dönemlerde yaşananlardan yola çıkarak kendisinin MHP’ye güvenmediğini belirttiğini ifade eden CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, “Benim adaya karşı çıkmam dini falan değil. Herkesinkinden farklı bakın benimki. İslami olmasını başka yönlerini hiç konuşmadım. ‘Güvenmeyin bunlara’ dedim. Nitekim ortaya çıktı. Ege Bölgesinde CHP’nin Belediye başkanlarının olduğu yerlerde adaya sahip çıkıldı. İç Anadolu Bölgesi’nde MHP’nin belediye başkanlarının olduğu yerlerde adaya sahip çıkılmadı” dedi.
“DANSÖZ TARTIŞMASI”
Bu tavrı dolayısıyla CHP’li Aydın Belediye Başkanı’nın desteği ve direktifleri doğrultusunda yerel bir gazete ve internet sitesinde yazı yazdığını iddia ettiği bir gazetecinin kendisine ‘dansöz’ suçlamasında bulunduğunu belirten Kalınomuz, bu konuyla ilgili olarak da; “Ben bundan dolayı adaya karşı çıktığımı belirtmişim bu kişi bana ‘dansöz’ demiş. Dansöz bir şahsın kendisine ve eşine ağza alınmayacak hakaret ettikten sonra aradan iki yıl geçip o kişiden özür dileyip onun lehine yazı yazana ‘dansöz’ denir” ifadelerine yer verdi.