Eda ÖZATA

CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı’nda 4 yıldır başkan yardımcısı olarak görev yapan genç siyasetçi Mesut Şahin (29), CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı. Gazetemize gerçekleştirdiği ziyarette öncelikle kendinden bahseden Şahin, Artvin doğumlu olduğunu fakat yaklaşık 20 yıldır Bursa Yıldırım’da yaşadığını söylerken, yaşadığı ilçeye de hizmet etme aşkıyla aday olduğunu ifade etti. Başkanlığa seçildiği takdirde artık elini değil gövdesini taşın altına koyacağını belirten Şahin şöyle konuştu: “Partimize değer katmak istiyoruz. CHP’de hep gençlerin olmadığını söylerler ama gençler de belli bir noktaya geldiğinde ‘sen daha gençsin, karar mekanizmalarında yer alma’ derler. Ben bu anlamda kendimi şanslı hissediyorum. 25 yaşında örgüte direk yönetim kademesinde girdim. 2 dönemdir de örgütümüz de teveccüh ederek yönetimde yer verdi. 29 yaşında bir kişinin 700 binin üzerinde nüfusu ve 400 binin üzerinde seçmeni olan bir ilçeye, ilçe başkan adayı olması kolay değildir. Rakiplerimiz siyaseti gençleştirmeye, yeni siyasetçiler çıkarmaya başladığı dönemde belki de Cumhuriyet Halk Partisi’nin böyle genç kadrolara ihtiyacı vardı. Bundan dolayı adaylık sürecimi değerli buluyorum. Deniz Baykal da Türkiye’nin en genç bakanıydı. Ben de Genel Başkanlarımızın izinden gidiyorum.”

'6 ok'tan ödün vermeyeceğiz

Son dönemde yaşanan sıkıntılardan yola çıkarak ülkenin donanımlı ve dinamik bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı olduğunu vurgulayan Şahin, “Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, mevcut iktidarın uygulamaları, Cumhuriyet’in ve demokrasinin kazanımlarının yok edilmeye çalışıldığı bir ortamda şüphesiz ki ülkenin Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Gerek iç ve dış politikada, son dönemde yaşadığımız sıkıntılar ortada. Bu bakış açısıyla Türkiye’nin gerçekten iyi bir Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Atatürkçü düşünce ve 6 oktan ödün vermeden, toplumun beklentilerini karşılayabilen, herkese kucak açan, kendi içerisinde barışık, genç, dinamik, çalışkan ve öncü ekiplere ihtiyacımız var. Bu anlayışla bir yönetim kadrosu kuruyoruz. Bu anlamda adayız ve 12 Kasım saat 13.00’de ilçe başkanlığında projelerimizi daha detaylı açıklayacağımız bir basın açıklamamız olacak. Kongremiz de 3 Aralık’ta Yunus Emre Spor Kompleksi’nde olacak” ifadelerini kullandı.

Bize düşen hataları bertaraf etmektir

Cumhuriyet Halk Partisi’nin artık Atatürk’ün partisi olmaktan çıktığı iddiaları hakkında da açıklamalarda bulunan ŞahinCumhuriyet Halk Partisi’nin Atatürk’ün Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyledi. Dönem dönem parti örgütünün çeşitli kademelerinde yer alan bazı kişilerin, farklı ve kişisel yorumlarını katmaya çalışmış olabileceklerini kaydeden Şahin şöyle konuştu:“Ama bizim tüzüğümüz, parti çalışmalarımız tamamen Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmak şekliyle oluşturulmuş bir partidir. Kişisel bazı hatalar gerçekleşmiş olabilir ama bunlar fevri ve şahsı bağlayan hareketlerdir. Bizlere düşen görev de bu şahsi hataları elimizden geldiğince bertaraf etmektir.” Ana projelerinin de Cumhuriyet Halk Partisi’ni Yıldırım’da iktidar yapmak olduğunun altını çizen Şahin hedefleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Şahin, “Baktığımız zaman Yıldırım’da dönem dönem 2. veya 3. Parti durumuna düşüyoruz. Oysaki Yıldırım, emeğin en yoğun ilçedir. Bu emeği örgütlemek, oradaki gençleri örgütlemek Cumhuriyet Halk Partisi’ne daha çok yakışır. Dolayısıyla gerekli örgütlenme çalışmalarını yaptıktan sonra biz inanıyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım’da iktidar olacaktır. Ana hedefimiz budur. Ama bunun haricinde parti içi çalışmalara yönelik birçok çalışmamız var. Partimizin Ankara yolu üzerinde yeni ve daha gösterişli bir binaya geçmesi, gençlik ve kadın kollarını daha aktif hale getirmek, genç ve kadın siyasetçilerin daha aktif çalışmasını sağlamak, mahalle örgütlerini güçlendirmek gibi hedeflerimiz var” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ 9 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR

Ana hedeflerinin Cumhuriyet Halk Partisi’ni önce yerelde iktidara taşımak daha sonra da en büyük katkıyı geneldeki seçimlere yansıtmak olduğunu dile getiren Mesut Şahin, “Çok kritik bir virajdan geçiyoruz. Bu bütün partiler için geçerlidir. Önümüzde 3 tane büyük seçim var. 1 buçuk yıl kadar vaktimiz kaldı. Tecrübenin bu süreçte devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Yeni bir kadro geldiğinde bu kadronun birbirini tanıması ve çalışma programı oluşturması en az 5,6 aylık bir süreç demektir. Bu süre de 3 büyük seçim için çok büyük bir vakit kaybıdır. En azından mevcut yönetiminin içinden gelen, geçmiş çalışma programlarını bilen bir yönetimin bu süreçte devam etmesini daha doğru bulduğumuz için adayız. Bursa’da Büyükşehir dahil ilçelerden de en az 9 tane hedefimiz var. Bu uzak bir hedef değil, 9 ilçeyi kazanabileceğimizi öngörüyoruz. Olası bir erken seçim olursa da bunu başaracağımıza inancımız tam” diye konuştu.

Körü körüne muhalefet olmayacağız

Hiçbir zaman körü körüne muhalefet tavırları olmadığını ve asla da olmayacağını belirten Şahin, belediyenin yaptığı iyi işlerde her zaman yanında olduklarını söyledi. Mevcut durumda Yıldırım Belediyesi’nde belediye meclis üyelerinin az olmasına rağmen etkin bir muhalefet yaptıklarını ve belediyeye yön veren çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Şahin konuşmasına şöyle son verdi: “Körü körüne sırf karşı çıkmak için bir muhalif tavrımız asla olmadı ve bundan sonra da olması mümkün değildir. Gerek belediye meclis üyelerimiz ve gerek oluşturacağımız yönetim kadroları vasıtasıyla Yıldırım’daki halkın sorunlarını çözme noktasında katkı sunmak gerekiyorsa belediyeye katkımızı sunacağız. Eğer belediyenin yaptığı doğru bir iş varsa da seve seve gerekli desteği verip el birliği ile bu işi yapacağız. Çünkü siyaset yapmanın temel noktası halka hizmet etmek, halkın menfaatleri doğrultusunda çalışmaktır. Vatandaş o işten memnun olacaksa bize de o işin altına elimizi koymak düşer. Sırf iktidar partisi bunu yapıyor diye istememek bize yakışmaz. Öyle tahmin ediyorum ki Yıldırım Belediyesi’nin en memnun olduğu parti grubu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Çünkü her dönemde yapmak istedikleri güzel çalışmalara destek verdik ve her zaman yapıcı olduk.”