Özlem ATAÇ
Cumhuriyet halk Partisi (CHP) Bursa 37. Olağan İl Kongresi Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde yapıldı. Mevcut Başkan Hüseyin Akkuş'un yanı sıra İsmet Karaca, Erol Gülmez ve Güner Aklan’ın yarıştığı kongre yoğun katılımla gerçekleşti. Kongre, İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un selamlama konuşmasıyla başladı. Kongrede Divan Başkanlığı’na seçilen CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, “Bursa ülkemizin çok büyük ve CHP'nin de mücadeleyi en yüksek şekilde yaptığı illerimizden biri” biri diyerek, “Burada kazanan ya da kaybeden yok, asıl kazanacağımız yer ülkemize hizmet adına dışarıda olacaktır. Buradan hep beraber el ele çıkacağız. Kim bir adım öne geçerse, ilimiz için çalışmaya söz verecek. İnancım şu; Cumhuriyet Halk Partisi'ne oy vermiş olsun olmasın, herkese hizmet edecek bir anlayış olması. İktidara geldiğimizde tüm halkın haklarına, eşit şekilde yaklaşacağız” diye konuştu. 

BAŞARI HİKAYESİ YAZMA ZAMANI
Nilüfer Belediye eski Başkanı ve CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, konuşmasının başında kendisine protokolde yer ayrılmamasından dolayı arkalarda oturduğunu belirterek, “Ey benim parti için kavgadan, iftiradan, ötekileştirilmeden ve vefasızlıktan bıkmış, usanmış, tek istediği iktidar olmak isteyen sevgili delegeler ve yol arkadaşlarım, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. 31 Mart’ta çok önemli bir seçim geçirdik. İttifak olarak çıktığımız bu seçimde önemli bir mesafe kaydettik. Seçimin kazanılması için gece gündüz çalışan tüm yönetici ve üyelerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bursalılar çok önemli bir seçimi geride bıraktık. Hatalardan dolayı kaybettik demenin bir anlamı yok artık. Oyumuzu şu kadar artırdık demek bile yanlıştır. Seçimi ya kazanırsınız ya da kaybedersiniz. Sonuç olarak kaybettik. Hepimiz üzüldük ama Bursalılar daha çok üzüldü. Şimdi geriye değil, geleceğe güzel bakma zamanı. Bursa’da başarı hikayesi yazma zamanı. Bugünden itibaren CHP'de daha güzel günler başlayacaktır. Bakın yerel seçimlerden itibaren yaklaşık 1 yıl geçti bile. İnanıyorum ki sizlerin bugünden itibaren başlayacağı çalışmalar ile Bursa farklı bir renge dönüşecektir. Yeşil ve beyaz rengine gerçekten kavuşacaktır. İzmir, Adana, Muğla, Mersin ve Tekirdağ belediyelerini kazanmışsak, bunlara Bursa Büyükşehir Belediyesi'ni eklemek de görevimizdir. Bursa’nın yüzü gülecektir. CHP'liler, ülkemiz için, çocuklarımız için başarmak zorundayız. Bu potansiyel bizde var. Bunun farkında olmalıyız. Mahallelerimizde herkese ulaşarak, projelerimizi anlatarak başarıya ulaşacağız. Hedef Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. Birlikte başaracağız. Bütün çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini engelleyemezsiniz” diye konuştu.

YA HEP BERABER YA HİÇ
CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise şunları kaydetti: “Yapmamız gereken çok açık; olacak ilk seçimde, genelde ve yerelde iktidar olmak, bunu yapmak için birlik beraberlik içinde, omuz omuza verip çok çalışmamız gerek. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

İL BAŞKANI KİMSENİN ADAMI OLMAMALI
“Seçilecek il başkanı ile ilgili benim temennilerim var” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, “Öncelikle seçilecek il başkanının hedefleri olacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kazanma hedefi olacak. Bu hedefleri gerçekleştirmek için söylemek yetmez, bu örgütü birleştirmek gerekir. Örgüt el birliği içinde olmazsa, bu hedeflerin hiçbiri olmaz. Bir gün olur, erken seçim olabilir. Seçilecek arkadaş bayrağı kongreye kadar taşımalı, örgütün başını bırakmamalı. Bir başka temennim de seçilen il başkanı, Sayın Genel Başkanımızı temsil ediyor. Diliyorum ki kimsenin adamı olmamalı, sadece örgütün adamı olmalı. Bunu siyasi olarak değil, gönlümden geldiği için söyledim. İhtiyacımız olan şey bu. Onunla başarıdan başarıya koşacağız. Dilerim kongremiz başarıyla sonuçlanır” dedi.

EROL GÜLMEZ:
DENENMİŞİ DENEMEYELİM
İl Başkanlığı’na aday olan Erol Gülmez, konuşmasında mevcut İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u hedef alarak şunları söyledi: “2 yıl önce il başkanımız bu salonda bir söz verdi, görevlerimizden istifa etmeyeceğiz dedi hep birlikte bu sözü verdik ne yazık ki yerel seçimler yaklaştığında il başkanımızın samimi olmadığını gördük. Tüm enerjisini Bursa’yı almaya kullanmak yerine kendi belediye başkanlığına odaklanmıştır. Biz hak hukuk adalet diye 430 km yol yürüyen örgütün mensuplarıyız, bu nedenle ben ve bir kısım yönetim kurulu üyesi arkadaşımız başkanımızı hukuka uygun hareket etmesi için ikna etmeye çalıştık olmadı. Hem il başkanlığı hem belediye başkanlığı adaylığını beraber götürmesine göz yumma ya da istifa olarak iki seçeneğimiz vardı biz istifa etmeyi seçtik. 31 Mart yerel seçimlerini AK Parti kazanmadı, CHP göz göre göre kaybetti. Bunun sebebi il başkanımızın, enerjisini belediye başkan adayı olmak için harcamasıdır. Sevgili partililer, aynı yanlışların tekrarlanmaması için denenmişi bir daha denemeyelim, insanız hata yapabiliriz ama bir özelliğimiz daha olmalı, o da ders çıkarmak, sizler bu yanlış gidişatı düzeltebilirsiniz.”

İSMET KARACA
31 MART'I BİR DAHA YAŞAMAMAK İÇİN
İl Başkanı Adayı İsmet Karaca ise “Bizim birbirimize karşı zafer kazanmaya ihtiyacımız yok. Neden aday oluyorsun dediler, 31 Mart akşamını hatırlayın, o acıyı, üzüntüyü bir daha yaşamayın diye aday oldum. Size söz veriyorum bu kongre CHP'nin muhalefetteki son kongresidir, bundan sonraki kongre iktidarımızda olacaktır. Ben kendi adıma önce şu sözü veriyorum asla Nilüfer Belediye başkan adayı olmayacağım, Turgay Erdem başkanımız rahat rahat görevini yapsın. Son iki yılda iki tane önemli seçim yaşadık ikisinde de başarı hikayesi yok. Bursa'nın milletvekili sayısı 18'den 20'ye çıktı ama bir başarı hikayesi yok. 31 Mart’ta bütün Türkiye'de başarı hikayeleri var ama biz başaramadık, bu duyguyu bir daha yaşamamak için ben aday oldum” dedi. 

Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı

HÜSEYİN AKKUŞ:
TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR
Mevcut İl Başkanı ve adayı Hüseyin Akkuş, “Yine yeniden bir başlangıç için buradayız. Biz bu yolda yürürken yorulanlar oldu ama iki yıllık görev sürem boyunca 24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim süreci içinde, 31 Mart seçimlerinde tüm yoldaşlarımızla seçim süreci boyunca terimizin son damlasına kadar mücadele ettik. Dediler ki CHP başarısız, biz Türkiye’de de Bursa’da da başarılıyız. Başarısız olduğumuzu söyleyenler seçim boyunca neredeydi? Hiç kimse CHP'nin üzerinde değildir, içinde bulunduğumuz şartlar zorlu olsa da daha iyi bir Türkiye mümkün, daha iyi bir Bursa da mümkün. CHP'nin iktidarı yeniden demokrasiye yelken açacak, meşaleyi Bursa’da yakacağız. Aydınlığın, karanlığa galip geldiği, hak, hukuk adalet diyebileceğimiz bir Bursa mümkün” şeklinde konuştu.

GÜNER AKLAN  
BU ÖRGÜT SİZİ AFFETMEZ
“Bir genel seçim geçirdik, milletvekili sayımız yükselirken bizim sayımız yine 5 olarak kaldı” diyen İl Başkanı Adayı Güner Aklan ise şunları söyledi: “Peki, yerel seçimlerde bir başarı var mı? Bazı arkadaşlarım başarılı olduk diyor. Bence biz bu kadar yaklaştığımız, ülke şartlarında, Ankara’yı, İstanbul’u ve 9 Büyükşehir’i kazanmışken Bursa’da neden kazanamadık bunu düşünmeliyiz. Kendi içimizde bu seçime yeteri kadar hazırlanamadık, başka işlerle uğraştık. Başarısızlık üzerinden siyaset üretmek doğru değil, adaylar önümüzdeki süreçlerde neler yapacağını anlatmalı ancak geçmişten de ders almazsak eleştiri kültürünü bırakmış oluruz, demokrasilerin temelindeki en önemli unsur budur. Mevcut yönetimimiz seçimi kaybetti, öz eleştiri yaparak özür dilemek zorundayız, bu özrü dilemezseniz bu örgüt sizi affetmez, üstelik tüm bunlara rağmen başarılıyım diye değerlendirme yapamazsınız. Dışarıda başarı yokken içeride de başarılı olamadık, seçimler kaybettik ama aynı zamanda bu yönetimin 2 senede bize sunduğu hiçbir proje yok. Kadına şiddetin önüne geçecek proje yok, gençlerin uyuşturucu sorunuyla ilgili proje yok, sadece basın açıklamaları var. Bunu kabul etmek zorundayız, herhangi bir projesi olmayan tek projesi kendisi olan bir il yönetimi vardı ve başarısız oldu.”