Özkan YILDIRIM

-Cemil Muhtarım eğitim alanında Küçükbalıklı Mahallesi’nde Ahmet Çabuk Ortaokulu başta olmak üzere gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetler yoğun alkış alıyor. Bu konuyla ilgili neler söylersiniz?

ÇOCUKLARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ

-Çocuklarımızın eğitimi bizim için çok önemli, onlar bizim geleceğimiz. Okulumuzda 24 dersliğimiz var, atölyelerimiz de vardı, 10 yıllık okul olmasına rağmen atölyelerimiz hiç yapılmamıştı. Atıl bir şekilde duruyordu ve diğer sınıflarımızdan farkı yoktu. Amacımız 21’nci yüzyıl becerilerini çocuklarımıza kazandırmaktır. Yöneticilik, takım çalışması ve iletişim gibi kuvvetli verileri beyinsel yeteneklerini zihin gücünü artırmaya çalışmayı amaç edindik. Pandemide çocuklarımız sınıf atladıkları için acayip bir boşluk vardı. Bu yüzden okul müdürümüz Yelda İntepe ile koordinasyon içerisinde okulumuzu daha verimli hale getirmeye çalıştık. Çocuklarımız dışarıda fazla vakit geçirmesin, sürekli eğitim içerisinde olmalarını sağlamaya çalıştık, çocuklara imkan sağlamaya çalıştık, seçenek oluşturmaya çalıştık. Kütüphanemiz için yapılan hayırlar çok güzeldi. 3-5 yaş aralığında, anne babası çalışan çocuklarımızı belirledik. ‘Çocuklar evde başıboş kalmayacak ve okulda duracak’ dedik. Mahalleyi hep birlikte kucaklayarak güzel bir hizmet ortaya koymaya çalıştık. Okul müdürümüzün katkıları yadsınamaz, çok büyük katkıları oldu. Ona buradan tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum.

KÜTÜPHANE VE FEN LABORATUVARIMIZI AÇTIK

Hep birlikte gitmediğimiz ve çalmadığımız kapı kalmadı mahallede. Esnaftan, fabrikalardan destek almaya çalıştık. Durumları sıkıntılı olmasına rağmen çocuklar hassas noktamız olduğundan bizi kimse geri çevirmedi. Çok şık bir kütüphane yaptık. Onların seveceği gibi oldu. Bunun yanı sıra yayınevleri kitapevleri ile de iletişime geçildi. Sivil toplum kuruluşları ile herkese ulaşmaya çalıştık. Bankalara ulaşmaya çalıştık. Her gün kargo ile kitap geldi.3 bin 78 kitabımız oldu. Şu anda okulumuzdaki öğrencilerimize 4.7 kitap düşüyor, Türkiye ortalaması 2.2. Biz bu anlamda burada farklı bir bölge olmak, çocuklarımıza iyi bir seçenek sunmak ve çağın çok çok üstünde bir okul ortaya koymak istiyoruz. ‘Sonuçta bir insan isterse bir şey yapmanın yolunu bulur, istemezse de bahanesini bulur’ diyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden de destek gördük. Laboratuvarımız ve resim atölyesi yapıldı. Çocuklarımız okula geldiklerinde değişik yerler görsün istedik.  Okulumuzun adı duyulmamıştı. Ahmet Çabuk Ortaokulunu güzel bir seviyeye getirdik. 

EKSİKLİKLERİ DE TAMAMLAYACAĞIZ

Okul müdürümüz ile diyaloğa geçerek ne gerekli ise okulumuza sağlamaya çalıştık. Çocuklara hiçbir şeyi zorla yaptıramazsınız, sevdirdiğinizde ise kendiliğinden yaparlar.  Bilişim başta olmak üzere  sınıflarımızda 40 bilgisayara ve renkli bir yazıcıya ihtiyacımız var. Onları da inşallah iş insanlarımızın esnafımızın hayırseverlerin katkısıyla bunları da e okulumuza kazandıracağız. Okulumuzun bir köşesinde Özgür alanımızı da yaptık hep birlikte.

ROBOTİK KODLAMA ATÖLYEMİZ YAKINDA AÇILACAK 

Çocuklarımıza ülkemizin geleceği gözüyle bakıyoruz. Yine okul müdürümüzün de desteğiyle şimdi robotik kodlama atölyesi yaptırıyoruz. Çok pahalı cihazlar gerekiyor ama mutlaka Küçükbalıklı’ya robotik kodlamayı öğreteceğiz. Bunu özel okullar zorla yapıyor. Bu atölye Bursa’da tek olacak çünkü Küçükbalıklı bunu hak ediyor. Öğrencilerimizin aile terbiyeleri çok güzel, kumaş çok iyi, malzeme çok iyi sadece işlenmeleri gerekiyor, bize de işlemek kalıyor. İnşallah birkaç haftaya kadar robotik kodlama atölyemiz açılacak. 

ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ BURSA’DA TEK OLACAK 

Toplantı salonunu da İnşallah hayata geçireceğiz. Toplantı olduğunda velilerimize bilgi verecek odamız yok. Sonuçta velilerimizi de eğitmemiz lazım, sadece çocuklarımızı değil. O manada bu toplantı salonumuzu da inşallah okulumuza katacağız. Bu anlamda mutlaka amaç birliği içerisinde olacağız çocuklarımızı eğitimden başka kurtaracak bir durum yok.

ÇEK Başkanı Alpay: "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" ÇEK Başkanı Alpay: "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir"

SPOR SALONUMUZLA İLGİLİ GİRİŞİMLERE BAŞLADIK 

Spor salonu konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a rica ettik. İki arkadaşımız geldi onunla ilgili haber bekliyoruz. Bazı girişimler yaptık bakanlıklar düzeyinde bu sıkıntıyı da gidereceğiz. Spor salonumuzu mahallemize okulumuza kazandıracağız, bu da büyük bir eksikliği ortadan kaldırmış olacak. Sporda çok önemli insanların çocuklarımızın güzel bir şekilde spor yapabilmeleri ve fiziksel olarak kendilerini geliştirmeleri çok önemli.

Küçükbalıklı’da yaşayan insanlarımızın değerli teşebbüslerin  her zaman bizlerin yanında olan değerli esnaflarımıza hayırsever insanlarımıza  şimdiye dek yaptığımız  işlerde nasıl destek oldukları gibi bundan sonra yapmak istediğimiz projelerde de  yanımızda görmek istiyoruz.

HAYIRSEVERLERİ BU GÜZEL HAYIRLARA ORTAK OLMAYA DAVET EDİYORUM

Okullar açıldığında 70 tane öğrencimizi Genç Türk Giyim aracılığıyla biz giydiriyoruz. 20 öğrencimizi Genç Türk Giyim karşılıyor, geri kalan 50 öğrencimizi yine hayırsever iş insanlarımız karşılıyor. Botundan montuna kadar, çantasından kazağına pantolonuna kadar hepsi içerisinde olmak kaydıyla kışlık ve yazlık bütün eşyalarını alıyoruz. 2014’ten beri her yıl bunu biz yapıyoruz. Bu çalışmamızı yapmaya devam edeceğiz. Destekler daha fazla olursa 70 olan öğrenci sayımızı artırma hedefimiz var. Buradan iş insanlarımızı bu hayırlara ortak olmaya çağırıyorum. Küçükbalıklı veya Bursa’da çalışan iş insanlarımıza, müteşebbislere, esnafımıza ve hayırseverlere verdikleri destekler için tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum.