Mine Cansu MAZI-Özkan YILDIRIM

 Levent Bey, öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Sonrasında bizi ve okuyucularımızı Oridoor Kapı Sistemleri hakkında bilgilendirir misiniz?

İnegöl doğumluyum. İki yıldır kapı sektöründe Bursa’dayız. Daha önce İnegöl’deydik. Amcamın oğlu Ömer Faruk Şen ile birlikte iki ortağız. 2017’nin başında işimize başladık, 2 yılımızı tamamlamak üzereyiz.

Ağırlıklı olarak çelik kapı, iç kapı, yangın kapısı işlerinde biraz daha çalışma yapıyoruz. Bunların yanında mutfak dolabı, banyo dolabı, dekorasyon, giyinme odasının mobilya aksanlarını da üretiyoruz. İnegöl’de atölyemiz var. Burasını showroom olarak kullanıyoruz. Bazı ürünlerimizi, çelik kapılarımızı hazır alıyoruz. Bazılarını kendimiz çelik aksanını alarak giydirmelerini yapıyoruz. Atölyemiz bunlara müsaittir.

Bizim daha önceki mesleğimiz mobilyaydı. O yüzden kapılarda daha çok tasarımlı, piyasada olmayan, farklı çizgileri yakalamaya çalışıyoruz. Çelik kapıda piyasadaki modeller standarttır. Biz bu standardın dışında piyasada yer almaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar da kendimizi yavaş yavaş kanıtladık. İnsanlar bizden teklif alıyorlar. Büyük firmaların çoğu da bizden teklif alıyorlar. Biz altıncı teklif alınan, alınması gereken bir firma haline geldik. Bununla ilgili Buttim’de olan İnşaat Yapı Dekorasyon Fuarı’na katılmıştık. Daha çok projelerle ilgili çalışmalarımız ama perakende olarak da rahatlıkla adetlerinin az olmasına rağmen hem uygun fiyatlı hem iyi kaliteli, farklı tasarımları sunabiliyoruz.

Şu anda bir kampanyamız söz konusudur. Lake kapılarda montaj, KDV, aksesuar vs. her şey dâhil 750 TL’ye lake kapı veriyoruz. Şu anda aynı kalitede kapıları piyasada bulmak mümkün değildir. Lake kapıda boyalarımız sararmaz, Akzonobel marka boya kullanıyoruz. Dolayısıyla bu kampanyayla 1-2 aydır bir hareketlilik yakaladık. Geçtiğimiz 2 ay önce fiyatlar birden değişti. Biz bunu biraz daha yumuşatmaya çalışıyoruz. Bizim derdimiz Bursa’da ilk yıllarımız olduğu için piyasada var olmaktır. Şimdiye kadar güzel bir müşteri portföyü yakaladık.

Çelik kapıda da şu anki kampanyamız metal kasa ve pervazlı olan modellerimizde 1200 TL’ye montaj, KDV’li her şey dâhil montajını yapıyoruz.

 Levent Bey, daha önce çalışmış olduğunuz, referans verebileceğiniz firmalar var mı?

İnegöl’de Mobiliyum AVM’yi birinci ve ikinci etabı komple biz yaptık. Burada Özel Medicana Bursa Hastanesi’nin kapılarını biz yaptık. Onun yanında yine Akman Gayrimenkul’ün Kayapa’daki bütün projelerine biz cevap verdik. Teknoloji Fen Okulları’nın ve Okyanus Kolejleri’nin yangına dayanımlı olan kapılardan yaptık. Yangına dayanımlı kapılarımız 120 dakikalı dayanım sertifikalıdır. Okullarda, yurtlarda, hastanelerde kesinlikle bu özellik aranıyor. Bizim iç kapılar, ahşap kapılarda da yangın dayanım sertifikamız mevcuttur. Dolayısıyla bunları biz otel projelerinde, yurt, oda ve hastane projelerinde bu sertifikayla hizmet edebiliyoruz.

 Gelecek hedeflerinizden bahsedebilir misiniz? Altıncı tercih edilen üretici pozisyonuna gelmişsiniz. Bundan sonraki hedefiniz nedir?

Bizim şu anda ihracat çalışmalarımız da söz konusudur. Bursa’nın inşaat potansiyeli çok iyi, biraz durgunluk var gibi ama toparlıyor, devam edecektir. Biz burada yaptığımız işle, referanslarımızla ilk tercih edilen firma haline geldik. Bursa’nın dışında çok yerde Çanakkale, Balıkesir tarafları bu konularda, hizmette biraz daha yoksundur. Güney Marmara’ya da ulaşmak istiyoruz. Sosyal medyada yaptığımız reklamlardan sürekli tepkiler geliyor. Bizim tarzımızdaki kapı ihtiyacının olduğu hemen cevap olarak sanal âlemde yaptığımız bölgesel reklamlarda tepki olarak karşılık alıyoruz. Belki oralarda bir bayilik şeklinde çalışmalarımız söz konusu olabilir. Bizim mantığımızda arkadaşlar bulduğumuz sürece neden olmasın?

Onun haricinde yurtdışında,2019 Nisan ayında Fas’ta bir fuar var. Bu da bir yapı fuarıdır. Orada yine bir partner firmayla birlikte bir stant kiralayıp Ortadoğu’da neler olabilir, neler yapabileceğimizi de araştırıyoruz. İhracatta da olmamız gerektiğini düşünüyorum. Sadece yerli bir şirketten çıkıp, bir kısmı da yüzde 40’ında uluslararası talebe cevap veren bir firma haline gelirsek olmaz. Biz sanal ortamdan yurtdışındaki Dubai’de, Fas’taki vs. kapıcılara baktığımızda onlarda da bir tasarım eksikliğinin olduğunu gördük. Bursa oteller bölgesi, özellikle Arap müşterisinin olduğu oteller buralar… Araplar bu mağazanın modellerine hasta oluyor. Biz Fas’ı biraz da bu yüzden düşündük. Belki verim alırız dedik. Bu sene de bir yurtdışı macerasına gireceğiz.

 Levent Bey, son olarak ne gibi mesajlar vermek istersiniz?

Bursa’da en iyi tasarımları, en iyi hizmeti biz vereceğimizi iddia ediyoruz. Bizim şuana kadar kapısını, montajını yapıp da geriye dönük işlemim dahi gitmedi. Kapıda montaj çok önemlidir. Kapı ne kadar kaliteli olursa olsun montajı doğru bir şekilde yapılmadığı zaman ayarı tutmaz, sürtünmeler olur vs. bizim bununla ilgili büyük bir referansımız var. Biz verdiğimiz teminde uyarız, teslimatımızı, montajımızı sorunsuz yaparız. Memnun bir şekilde ayrılırız. Biz o memnuniyetle zaten müşteri kazanırız.

Bizler de iş yerinizde bizleri konuk ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki gelecek projelerinizde, çalışmalarınızda ve 2019 Nisan ayında Fas Kazablanka’daki fuarda da başarılar dileriz.

 İletişim Bilgileri:

Adres: Konak Mah. Yıldırım Cad. Origami Flat Ofis No:1-H Nilüfer/BURSA

Tel: 0224 666 00 85

Web: www.oridoor.com.tr

Instagram/Facebook: oridoorbursa