Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı Mudanya Belediye binasında test ve incelemeler başlatıldı
Özkan YILDIRIM
Sıfırdan başlamış olmasına rağmen çelik kapı sektöründe gerçekleştirmiş olduğu  başarılarla  Bursa'mızın başarılı ve değerli İşadamları arasına girmiş olan Nilüfer Çelik kapı’nın sahibi Rasim Özkan ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.
 
Öncelikle Rasim Bey sizi tanıyabilir  miyiz?  Sonrasında  sektör çalışmalarınızı  ve  Nilüfer Kapı’nın  kuruluşuna kadar  süreci bizlerle ve okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim.?
1966 ında Kayseri'nin Himmet Dede Köyünde doğdum.  İlk ve ortaokulu köyümüzde bitirdikten sonra Ticaret Lisesine Kayseri'ye gitmiş olmama rağmen maalesef yaşanılan siyasi  sıkıntılardan dolayı liseyi bitiremeyerek  ayrılmak zorunda kaldım. Çeşitli ailevi nedenlerden dolayı beni büyütmüş olan Rahmetli dedeme ve nineme burada sırası gelmişken tekrardan teşekkürlerimi iletmek istiyorum, “Allah Rahmet eylesin” diyorum. Askerlik öncesi Mobilya atölyelerinde çalıştım daha sonra 1987 yılında Askere gittim, askerlik dönüşü dedemin 3-4 ay önce  vefat etmiş olduğunu öğrenince dünya başıma yıkıldı desem yeridir.  Sıfırdan bir hayata başlamak zorunda kalmış olmanın verdiği moralsizlikle hayatıma tekrardan çeki düzen vermeye çalıştım ve evlendim. 1989'da kısa süreli mobilya imalat dükkanı açtım. Burada zarar ederek kapatmak zorunda kaldım. Sonrasında bir yıl kadar çarşıda seyyar satıcılık yaptım. Bu süreç sonunda bir arkadaşımın daveti üzerine ona yardım etmek amaçlı yanına gittim ve 1991 yılında çelik kapı sektörüne girmiş oldum. Bu sektörde kaynakçı, presçi, boyacılık yaptığımdan bir şekilde mobilya'nın yanında çelik kapıcı olduğumu da söyleyebilirim. Dış piyasaları gezdim, araştırmalar yaptım neyin ne olduğunu bu sektörde öğrenmeye çalıştım ve 2002 yılında ilk aylarında Bursa'ya bayilik açma düşüncesiyle geldim. İlk olarak "Raska Kapı "adı altında  3-4 ay  kadar ortağım ile beraber çalıştık ama Kayseri'deki Ortak  imalatı kapattığı için geçmişe dayalı birçok alışveriş ve dostluğumuz olan "Tuna Kapı" adı altında 2002 yılının 8. ayından  itibaren faaliyete başlamış olduk ve 17-18  yıldır kesintisiz bu isim altında çalışmalarımızı sürdürdükten sonra,  bu uzun zaman zarfında işletme olarak Da Bursalı olduğumuzdan Bursa’nın simgelerinden olan  Nilüfer’den de esinlenerek ”NİLÜFER ÇELİK KAPI VE NİLÜFER KAPI“ adı altında değişime gittiğimizi de ayrıca belirtmek istiyorum.
 
 
Peki Rasim Bey hangi tür kapıların satışını  yapmaktasınız? 
 
ÇELİK KAPI VE KAPIDA İDDİALIYIZ..
Modern ve lüks villa kapıları, bina giriş kapıları ve daire giriş kapıları üretiminde ve satışında 16 yılı aşkın deneyime sahibiz. Bursa Fabrika satış mağazamız 550 m2 showroom alanına sahiptir. Bursa’da birçok önde gelen firmaya ürün tedariki hizmeti vermekteyiz.
Tarzınıza ve stilinize uygun olarak üretilen kapılarımız en uygun fiyat ve kalite ile sizlere sunulmaktadır.
 
Rasim Bey bizlere gelecek hedeflerini ile ilgili neler söylemek istersiniz?
 
FİYAT VE KALİTE OLARAK EN UYGUN ÜRÜNÜ MÜŞTERİLERİMİZE SUNMAYI HEDEFLİYORUZ.
  İşlerimizi daha da geliştirip daha geniş kitlelere hizmet verebilmek en büyük gelecek hedeflerimizden biridir. Tabi bunu yaparken kaliteden asla taviz vermeyerek daima en kaliteli, en güzel ürünleri müşterilerimize sunmak ve memnuniyetlerini sağlamak olmazsa olmazlarımız arasındadır. Villa ve bina kapı sistemleri konusunda kalitemizi sürekli arttırarak liderliğimizi sürdürmektir. Ayrıca; Ürün çeşitliğimizi sürekli arttırarak, müşterilerimize en uygun ve en kaliteli ürünü sunmaktır. Diyebilirim.
 
Peki yoğunlukla tercih edilme nedenleriniz ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Bursa'nın önde gelen şirketlerinin  bize  teveccüh göstermiş  olmalarının  en birinci nedeni her zaman yüksek kaliteli çelik kapı sistemlerini onlara sunuyor olmamızdır diyebilirim .Ayrıca; üretimden satışa kadar tüm aşamalarda kaliteyi sürekli kılmak ve müşterilerimizin memnuniyetini sürekli kılmamızda bu teveccühte önemli bir yer tutmaktadır.       
 
Çocukluk yaşlarından itibaren hayatında büyük değişimler yaşamış ve ailevi nedenlerden dolayı dedesi ve ninesi tarafından askere gidesiye  kadar büyütülmüş olan, askerlik  dönüşü ile birlikte dedesini kaybetmiş olmanın acısıyla   ondan öğrenmiş  olduğu çalışma azmi ve disiplin ile birlikte sıfırdan başlamış bu mücadeleyi günümüzde Bursa'da sürdüren Sayın  Rasim Özkan'a bizlerde   çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz .
İletişim Bilgileri:
Alemdar Mahallesi, Yeni Mudanya Yolu  No :122/D
Telefon ve Faks: 0 224 236 55 89
Gsm: 0 542 347 80 05
Osmangazi/ Bursa