Özlem ATAÇ

Bursa’da yetimlerin, öksüzlerin ve yoksul ailelerin babası olan Kalbiselim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Vefa Sosyal Destek Grubu ve Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği’yle bir olarak gücüne güç kattı. Gece gündüz kapı kapı dolaşan yardım neferleri vatandaşı kimsesiz bırakmadı. Hem Vefa Sosyal Destek Grubu hem de Hasene Derneği’yle gücünü birleştiren Kalbi Selim Derneği, gelen hiçbir talebi geri çevirmeden yardıma koşuyor. Gazetemize yapılan çalışmaları anlatan Kalbiselim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları, “Bu yardımlara Kalbiselim Derneği olarak Ramazan’dan bir buçuk hafta önce başladık. Bu güne kadar dağıttığımız erzak paketi 9 yüze ulaştı. 9 yüz yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere paketini ulaştırdık ulaştırmaya da devam ediyoruz” dedi. 

GECE-GÜNDÜZ SAHADAYIZ

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

 Bu süre zarfında yaklaşık 30 bin TL’ye yakın nakdi yardımlar yaptıklarını belirten İpekçioğulları, “Gittiğimiz ailelere 100-200 TL paralar verdik. Onun haricinde elektrik ve su faturasını ödeyemeyen kişilerin faturalarını ödedik. Biz bunları yaparken kardeş derneğimiz olan Hasene Yardımlaşma Derneğiyle kol kola hareket ettik. Hasene Yardımlaşma Derneği’nin Bursa Temsilcisi Yunus Lekesiz tarafından 80-90 bin TL’lik erzak yardımı yapıldı. Halada devam ediyoruz. Bu süreçte her yere yayılan Vefa Gurubu’na da dahil olduk. Yıldırım Kaymakamlığı ve Osmangazi Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubuyla beraber sahalardayız. 10 tane araç 20 tane gönüllü personelimiz var. Sabah 08.00’den akşam 02:30 - 03:30’lara kadar beraber meydanlardayız. Ekiplerimiz gece-gündüz çalışıyorlar” diye konuştu.

MUHTARLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ

Korona virüs salgınından dolayı işten atılan veya ayrılmak zorunda kalanlara da yardımda bulunduklarını belirten İpekçioğulları, “Bunları yaparken İl Göç İdaresi, Bursa Valiliği ve İlçe Kaymakamlıklarıyla çalışıyoruz. Araştırmalarımızı muhtarlarla koordine bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında sosyal medyadan bize ulaşıp yardım bekleyen ailelere de ulaşmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 20-25 tane küçükbaş hayvan kesildi. Bunları da tek tek torbalayarak 80 aileye dağıttık. Bu Cuma günü bir hayırseverimizden 80 adet kesilmiş küçükbaş hayvan gelecek. Biz onları parçalayıp yaklaşık 500 kişiye dağıtmış olacağız” ifadelerini kullandı.

BİZ AYRIM YAPMIYORUZ

“Önceliğimiz yetimlerdir” diyen İpekçioğulları, bazı kişiler tarafından dernek isminin sadece Suriyelilerle anılmasına tepki göstererek şöyle konuştu: “Kalbiselim Derneği olarak hiçbir zaman kimsenin diline, dinine, ırkına, siyasi görüşüne bakmadan yardım eden bir dernek. İsmimizin hep Suriyelilerle anılmasını istemiyoruz. Mazlum, muhtaç ve yetim kimse biz onların yanındayız.”