Karacabey Belediyesi ekipleri, kent genelinde 7-24 esasıyla sahipsiz hayvanların yardımına koşuyor. Hayvanlar için düzenli aralıklarla belirli noktalara yem bırakan belediye ekipleri, acil bir durumla karşılaştıkları takdirde yaralı hayvanları, Karacabey Belediyesi Hayvan Barınağındaki belediye kliniğine getirerek müdahale edilmesini sağlıyor.

Ekipler ayrıca, ilçe sınırları içerisinde yardıma muhtaç olan ve vatandaşlar tarafından bulunan yaban hayvanları için de çalışmalarını sürdürüyor. Bununla ilgili, özellikle kırsal mahallelerde çokça ihbar aldıklarını belirten ekipler, yaban hayvanlarına da acil müdahale ediyor ve ardından, Karacabey’de faaliyet gösteren Milli Parklara ait Ovakorusu Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezine hayvanları ulaştırarak, tedavi altına alınmasını sağlıyor.

PERİYODİK OLARAK BAKIMLARI YAPILIYOR

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Sokaklarda başıboş gezen hayvanlar periyodik aralıklarla birimlerimiz tarafından kontrol edilmekte, Çamlık Altı-Panayır yerindeki Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezinde de bakımları tamamlanıyor. Uzman veterinerler tarafından; iç, dış, parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de imkanlar dahilinde yapılıyor. Tüm ekiplerimiz, yaralı ya da sahipsiz hayvan ihbarı aldıklarında, anında olay mahalline ulaşıp gereken önlemleri titizlikle alıyor. Bu zamanda dek 100'den fazla yabani hayvanın müdahalesi ekiplerimiz tarafından sağlandı” dedi.

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

ŞEFKAT ELİMİZİ UZATIYORUZ

Başkan Ali Özkan, tüm ilçe genelinde sağlık ve hijyen kurallarına uygun 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre çalışmaların yürütüldüğünün altını çizerek; “Hayvanların da yaşama hakkı bulunduğundan hareketle, yaşam alanlarını paylaştığımız sokak hayvanlarını sahipsiz olarak nitelendirmiyoruz. Onları, en az insanlar kadar yaşam hakkına sahip olan sevimli dostlarımız olarak değerlendiriyor ve bu doğrultuda onlar için de hizmet üretiyor, şefkat elimizi uzatıyoruz. Tüm ilçe genelinde yaban ve sokak hayvanları için beslenme üniteleri ve şamandıralı su içme noktaları oluşturuyoruz. ‘Merhamet edene Allah da merhamet eder; siz yerdekine merhamet edin ki, gökteki de size merhamet etsin’ diyen yüce bir dinin fertleri olarak, bu konuda kadirşinas tüm vatandaşlarımızın da onlara şefkat eli uzatma konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerinden eminiz” diye konuştu.