Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

Canip Bey öncelikle bizleri, ekibimizi Kanalboyu Caddesi üzerindeki kuyumcu işyerinizde ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Öncelikle sizi tanımak isteriz sonrasında Oktay Kuyumculuk ve inşaat sektöründeki çalışmalarınızdan bahsederseniz sevinirim.

1996’DAN BUGÜNLERE

Bana, bizlere Oktay Kuyumculuk İnşaat’a böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ben Canip Oktay,1980 yılında Orhaneli ilçemizin güzel köylerinden  Girencik’de doğdum.15 Yaşında kuyumcu çırağı olarak Kapalıçarşı'da çalışmaya başladım. Sonrasında edindiğim tecrübeler neticesinde Kanalboyu Caddesi üzerinde Oktay Kuyumculuk adı altında ilk kuyumcu dükkânımızı açtık. İkincisi Fatih Mahallesi'nde, 3’üncüsünü Mudanya'da açtıktan sonra 4'üncüsünü de yine hemen Kapalıçarşı girişinde açtık.

4.ŞUBEMİZİ AÇTIK

İnşaat sektöründe çalışmalarımıza 2006 yılında başladık o zamandan bu zamana 14-15 proje üzerinde çalıştığımızı ve aşağı yukarı 500-600 aileyi ev sahibi yaptığımızı söyleyebilirim. Çalışan sayımız hem kuyumcu sektöründe hem de inşaat sektöründe değişkenlik göstermekle ve projelerin devam etmesine göre 20-30 kişi ile 70-80 kişi arasında değişim göstermektedir. Burada tabii inşaat projelerimiz de devam eden proje âdetimiz bu sayıda belirleyici olmakta. Bu anlamda kuyumculuk sektöründe 26 yıldır inşaat sektöründe de 16 yıldır faaliyet gösterdiğimizi söyleyebilirim. Evliyim bu arada 3 kızımız bir de oğlumuz bulunmakta. Büyük kızımız mimarlık okuyor, ortanca kızımız mühendislik okuyor, küçük kızımız liseye devam ediyor, en küçük oğlumuz ise 6.sınıfa geçti.

İnşaat sektöründeki çalışmalarınızda hâlihazırda devam eden projeleriniz var mı acaba Canip Bey?

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE 4 PROJEMİZ DEVAM EDİYOR

Şu anda 4 projemiz devam etmektedir. Bunlardan 1. Mudanya'da, 2. projemiz  Kayapa'da   devam etmekte, bir de Gümüştepe Mahallesi'nde bir projemiz bulunmakta. 4 projemizde toplamda 150 dairelik inşaatlarımız devam etmekte. İnşaat sektöründe 16-17 yılda gerçekten güzel neticeler almış bulunmaktayız. Burada Bursalıların bizim ortaya koymuş olduğumuz projeleri göstermiş oldukları teveccüh gerçekten çok güzel. Tüm projelerimizi şimdiye dek alnımızın akıyla bitirmiş durumdayız. Kesinlikle biz al sat veya benzeri yöntemler ile çalışmıyoruz. Hep kendi yerlerimizde, kendi inşaatlarımıza devam ettiriyoruz. Kaliteli malzeme, üstün mimari çizimler, işinin ehli güzel bir işçilik neticesinde satışa sunmuş olduğumuz projelerimiz şimdiye dek güzel bir ilgi gördü.

Peki, Oktay Kuyumculuk İnşaat’ın gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylersiniz Canip Bey?  Ne gibi planlarınız gelecekle ilgili projeleriniz var?

‘ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İSTİHDAM’

Hem kuyumculuk sektörü hem de inşaat sektöründe piyasaların izin vermesi durumunda şubelerimizi arttırarak inşaatta da projelerimizi devam ettirme çabasındayız ve böylelikle daha fazla istihdam daha fazla ülke ekonomisine katkı bizlerin en öncelikli hedefleri arasında bulunmaktadır. Önce paradan ziyade devletimize ve milletimize insanımıza katkı sağlamak daha çok insanımıza iş imkânı sunabilmek gerçekten bizler için çok önemli. İlerleyen süreçte inşallah hem kuyumculuk sektöründe hem inşaat sektöründe ivmemiz artarak devam edecektir.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Canip Bey bizim sormak istediğimiz merak edilenler bu kadar son olarak siz buradan Bursa'da yaşayan insanlarımıza yatırım yapmak isteyen kişilere ne gibi tavsiyelerde bulunmak istersiniz neler söylersiniz?

BURSALILARA HİZMET BİZİM İÇİN ONURDUR

Oktay Kuyumculuk İnşaat olarak, 4 kuyumcu dükkânımız ve aynı zamanda 4’de devam etmekte olan projemiz ile Bursalıların hizmetindeyiz. Projemizde de bayağı bir yol almış durumdayız. Bundan sonraki süreçte gelecekte daha başka projelere de başlama hedefindeyiz. Bunun yanı sıra altın, takı ve ziynet eşyası satışlarında da 4 şubemizle Bursalılara en güzel hizmeti verme çabasındayız. Ben başta buradan tüm Bursalılar olmak üzere 85 milyon Türk insanına  Kanalboyu’ndan sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.

1996 yılında kuyumcu  çırağı olarak başlamış olduğu meslek hayatında basamakları tırnakları ile birer birer çıkan ve günümüze genç bir iş insanı olarak hem ülkesine hemde milletine karşı sorumluluklarının da bilincinde güzel bir ivme yakalayan Bursa’mızın ülkemizin Değerli iş insanlarından Oktay Kuyumculuk, İnşaat’ın kurucusu ,örnek kişilik  Sayın Canip Oktay'a bizlerde çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar diliyoruz.