(Özel) Bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor...Davul çalan kendini başka ilçede buluyor (Özel) Bu mahallede yüz yıllardır davul çalınmıyor...Davul çalan kendini başka ilçede buluyor

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda bugün saat 20.00'de gerçekleşecek konserde, sahnede; Volkan Akkoç yönetiminde koro, opera sanatçısı Zafer Erdaş, müezzin Akif Kılıç, anlatıcı Ali Rıza Kubilay ve 20 Avustralyalı müzisyenin de bulunacağı Murat Cem Orhan yönetiminde CRR Senfoni Orkestrası olacak.

Kanlısırt/ Anzak Senfonik Şiiri'nin birinci bölümü Avustralya ve Yeni Zelanda'dan toplanan askerlerin ülkelerinden ayrılmalarını, eğitilmelerini ve hasret çektiklerinde kendi şarkılarını söylemelerini anlatıyor.

Eserin ikinci bölümü Türk askerlerini anlatıyor. Koro, solistle birlikte Çanakkale türküsünü seslendirirken, anlatıcı Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale adlı largo tempoda anlatıyor. Savaşın olduğu bu bölüm, yoğun ses topluluğunda gelişiyor. ‘Dost Kahramanlar' ismiyle anılan eserin son bölümünde savaşın bitimine tanık olunuyor. Eser, Ulu Önder Atatürk'ün, Çanakkale'de şehit düşen yabancı askerler için yazdığı sözlerle son buluyor. (Sözcü)