Herkes hata yapar ve bazen görevlerimize gerektiği kadar dikkat etmeyiz. Ancak özellikle klor ve çamaşır suyu gibi temizlik ürünlerinde çok dikkatli olmalıyız. Maalesef kazalar oluyor. Bu ürünleri temizlik için kullanırken eski kıyafetleri giymeliyiz, fakat bazen güzel, yeni kıyafetlerinizi giyerek bir şeyleri çabucak temizlemek istersiniz.

Kıyafetlerinize dökülen kötü bir leke bırakmak için bir miktar çamaşır suyu yeterlidir. Ancak üzülmeyin, bu kıyafetlerinizi atmak zorunda değilsiniz. Onu kurtarmanın bir yolu var, o yüzden en sevdiğin gömleği veya kazağı atmadan önce bu temizlik tüyosunu dene.

TEMİZLİK HİLESİ

Çeşitli renklerdeki ve siyah kıyafetlerinizdeki çamaşır suyu lekesi nasıl çıkar probleminiz bu aşamada çözüme kavuşuyor.

Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın Şampuan kullanırken bu hataları yapmayın

Uygun bir bir kabın içerisinde az miktarda metil alkol ilave edin. Bu esnada maske ve eldiven kullanmaya özen gösterin.

Çamaşır lekesine maruz kalmış olan kıyafeti düz bir zeminin üzerine yerleştirin.

Bir pamuk ile metil alkolü alın ve kıyafetin üzerinde bulunan çamaşır lekeli bölgeye pamuğu sürün.

Lekeli olan bölgeye metil alkol uygulandıktan sonra 1 gece bekleyin.

Bu süre tamamlandığında, kıyafetinizi düşük derecede yıkayın.

Bu yöntem sayesinde en sevdiğiniz kıyafetlerinizi çamaşır suyu lekesinden kurtarmış olacaksınız.

BÜYÜK LEKELER

Kumaş çok fazla çamaşır suyuna maruz kalmış ise ve yukarıda belirtilen numara çalışmıyorsa, o zaman kıyafetleri atmaktan başka bir seçenek daha var. Tüm öğeyi ağartmayı deneyebilirsiniz. Lastik eldiven giyin ve bir kovayı suyla doldurun. Bir şişe kapağından fazla olmayacak şekilde biraz çamaşır suyu ekleyin. İstediğiniz renge ulaşana kadar giysiyi kovanın içinde döndürün. Kovayı boşaltın ve suyla doldurun. 50 mililitre %3 hidrojen peroksit ekleyin ve kumaşı kovaya koyun. Hidrojen peroksit ağartıcıyı nötralize edecektir. Soğuk suyla durulamadan ve her zamanki gibi yıkamadan önce yaklaşık otuz dakika bekletin.